Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Το κείμενο του χαιρετισμού κατά την τελετή ορκωμοσίας της 31ης Αυγούστου 2014 ,,ΑΕΚ!!!


                           Αργοστόλι, 01-09-2014

Χθες 31 Αυγούστου 2014 πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των νέων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του Δήμου Κεφαλλονιάς.
Δυστυχώς η τελετή ορκωμοσίας ανέδειξε έναν αυταρχικό και αντιδημοκρατικό Δήμαρχο που αφαίρεσε από τους επικεφαλής  της αντιπολίτευσης το δικαίωμα να απευθύνουν ένα σύντομο χαιρετισμό, όπως άλλωστε προβλέπεται και από το εθιμικό  πρωτόκολλο.
Ελπίζοντας ότι αυτή η πρωτόγνωρη έλλειψη σεβασμού εκ μέρους του Δημάρχου κ. Παρίση προς την αντιπολίτευση αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό το οποίο δεν θα επαναληφθεί, δίνουμε στη δημοσιότητα το κείμενο του χαιρετισμού του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου προς ενημέρωση όλων των Κεφαλονιτών.
Οι συμπολίτες μας και τα προβλήματα του τόπου μας απαιτούν σκληρή δουλειά και συλλογικότητα. Οι πολιτικές μικρότητες και οι αλαζονικές συμπεριφορές είναι προφανές ότι θα δυσκολέψουν τόσο το έργο της συμπολίτευσης όσο και αυτό της αντιπολίτευσης εις βάρος αυτών που μας εμπιστεύτηκαν το αύριο του νησιού μας.    

Εκ του Γραφείου Τύπου
της
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ


Το κείμενο του χαιρετισμού κατά την τελετή ορκωμοσίας της 31ης Αυγούστου 2014

«Σήμερα με τη βοήθεια του Θεού και κατόπιν της εντολής που μας έδωσαν οι συμπολίτες μας, 50 και πλέον στελέχη της δημοτικής παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, μαζευτήκαμε εδώ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού μας Θεάτρου, και ορκιστήκαμε να εκπληρώσουμε τα καθήκοντα μας τίμια και ευσυνείδητα.
Υπάρχουν βέβαια και άλλα 260 αξιόλογα στελέχη της παράταξης μας, τα οποία μπορεί να μην εκλέχτηκαν, αλλά είναι πρόθυμα και έτοιμα  να προσφέρουν και να βοηθήσουν με όλες τις δυνάμεις τους τον τόπο μας.
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, όχι με αίσθημα πικρίας επειδή είμαστε οι ηττημένοι των εκλογών αλλά  με αίσθημα σεβασμού προς τους συμπολίτες μας που μας ανέδειξαν μείζονα αντιπολίτευση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλλονιάς και με αίσθημα ευθύνης για το νέο ρόλο που ο λαός της Κεφαλονιάς μας ανάθεσε.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θέλουμε να γνωρίζετε ότι όλοι εμείς στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ πήραμε τη σημαντική απόφαση να ασχοληθούμε με την τοπική αυτοδιοίκηση επειδή επιθυμούμε να υπηρετήσουμε το λαό του νησιού μας και επειδή διαθέτουμε όραμα για το πώς θέλουμε να είναι το νησί μας.
Είμαστε λοιπόν έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί  και για  τα επόμενα 5 χρόνια να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για  να βοηθήσουμε τη δημοτική αρχή να επιτελέσει το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει, να αποφύγει φαινόμενα αλαζονείας και αυταρχισμού, να ασκήσει τη διακυβέρνηση του δήμου με διαφάνεια και ευσυνειδησία και να κρατάει ενήμερο  το λαό της Κεφαλονιάς για τα πάντα.
Για τα επόμενα 5 χρόνια θα είμαστε ενεργό κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας,  δίπλα σε όλους τους συμπολίτες μας, ζώντας  τα προβλήματα και τις ανάγκες τους και μεταφέροντας τη φωνή τους στο δημοτικό συμβούλιο.
Θα είμαστε δίπλα στις ευπαθείς ομάδες υπερασπίζοντας και διεκδικώντας τα δικαιώματα τους, θα είμαστε δίπλα  στους επαγγελματίες στους ανθρώπους δηλαδή που παράγουν τα τοπικά προϊόντα μας, που έχουν επενδύσει εδώ  χρησιμοποιώντας τους πόρους που διαθέτουμε ως νησί.
Κύριε Δήμαρχε
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι η παράταξη μας διαθέτει ένα αξιόλογο πρόγραμμα, το οποίο επεξεργάστηκαν έμπειροι και μορφωμένοι άνθρωποι, νέοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία, που ζουν και δραστηριοποιούνται στο νησί μας.
Σε καλούμε λοιπόν  να μην το αγνοήσεις αλλά αντίθετα να υιοθετήσεις στοιχεία από αυτό και να προσπαθήσεις να τα υλοποιήσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας μας και για την αναπτυξιακή πορεία του νησιού μας.
Γι΄αυτό εξάλλου και όταν ακούσαμε το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Διονύση Λυκούδη να μιλάει πρόσφατα για τη δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης στο Αργοστόλι, ένα έργο που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας,  πραγματικά χαρήκαμε.
Όμως πέρα από το πρόγραμμα μας, διαθέτουμε και αξιόλογα στελέχη  που μπορούν να επανδρώσουν συμβούλια, επιτροπές, ομάδες εργασίας και να συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους, την εμπειρία τους, τη θέληση τους.
Άννα Ζαπάντη, Σάββας Σαββαόγλου, Διονύσης Μινέτος, Αθηνά Αυγουστάτου, Σταύρος Τραυλός, Μαρίνα Βεργωτή, Διονύσιος Μαγουλάς, Διονύσης Μαρούλης, Γεράσιμος Κρητικός, Ανδρέας Μαρκαντωνάτος και τόσοι ακόμα.
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Όλοι γνωρίζουμε ότι όσο καθοριστικός είναι ο ρόλος της δημοτικής αρχής για το αύριο του νησιού μας  άλλο τόσο καθοριστικός είναι και ο ρόλος της αντιπολίτευσης για να εξασφαλίσει τη διαφάνεια, τη χρηστή διοίκηση και την ίση μεταχείριση όλων των συμπολιτών μας.
Για αυτό και από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης απευθύνω  έκκληση σε όλες τις υπόλοιπες  παρατάξεις  να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε το δικό μας αγώνα  ενωμένοι σε μια γροθιά.
Μόνο αν εργαστούμε ενωμένοι θα βοηθήσουμε τη δημοτική αρχή να εξαργυρώσει την επιταγή που της έδωσαν οι συμπολίτες μας με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την κοινή ωφέλεια, την αμερόληπτη συμπεριφορά.
Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω σε όλους μας, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, ότι δεν διαθέτουμε πια την πολυτέλεια του χρόνου. Κάθε μέρα από τα επόμενα 5 χρόνια πρέπει να είναι μέρα σκληρής δουλειάς, δημιουργίας και προσφοράς χειροπιαστού έργου.  


Καλή Συνέχεια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου