Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Στην ατζέντα της συνάντησης Δημάρχου Πατρέων και ΓΓ αποκεντρωμένης η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κεφαλονιάς - Πάτρας

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ  INKEFALONIA.GR

    Στην ατζέντα της συνάντησης Δημάρχου Πατρέων και ΓΓ αποκεντρωμένης η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κεφαλονιάς - Πάτρας
    Συνάντηση εργασίας με το νέο Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, είχε το πρωί της Τετάρτης οΓενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργος Διδασκάλου.

    Κατά τη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Έργων – Καθαριότητας και  Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Χρήστος Κορδάς, προϊστάμενοι διευθύνσεων του Δήμου, και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξετάστηκαν μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τη νέα δημοτική αρχή, όπως:
    Ο κορεσμός του Χ.Υ.ΤΑ της Ξερόλακας και η εξεύρεση βιώσιμης λύσης για τα απορρίμματα της Πάτρας,
    - Η πρόσληψη συμβασιούχων, που θα εξυπηρετήσουν τρέχουσες ανάγκες των παιδικών σταθμών,
    Η αναβάθμιση και βελτίωση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων των παιδικών χαρών, κυρίως ως προς την ασφάλεια των παιδιών,
    Η απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης κοινωνικών επιδομάτων από το Δήμο Πατρέων και
    Η εξεύρεση οριστικής λύσης στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πάτρας με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.
    Ο κ. Διδασκάλου διαβεβαίωσε τον κ. Πελετίδη ότι πρόθεσή του είναι να υπάρξει μια υποδειγματική συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τη νέα δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθειά της, προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των δημοτών.
    Για το σκοπό αυτό, έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να βρίσκονται σε διαρκή προσωπική επικοινωνία και συνεργασία με τους επικεφαλής των υπηρεσιών του Δήμου, ώστε, χωρίς τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας, να προωθούνται, σε σύντομο χρόνο, τα όποια ζητήματα προκύπτουν.

    Η ανακοίνωση του Δήμου

    Ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, είχε σήμερα συνάντηση με τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργου Διδασκάλου, στη διάρκεια της οποίας τέθηκε το θέμα της εκρηκτικής κατάστασης στο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, αλλά και γενικότερα το σοβαρό ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
    Ο Γενικός συμφώνησε με την πρόταση του Δημάρχου για άμεση προώθηση του ζητήματος από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του αρμόδιου Υπουργείου και την πραγματοποίηση συνάντησης με τοναρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη.
    Επίσης, ο Δήμαρχος διαμαρτυρήθηκε έντονα και ζήτησε την άμεση ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πάτρας με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, για να μπει τέρμα στην ταλαιπωρία χιλιάδων νησιωτών και Πατρινών ταξιδιωτών.
    Ο κ. Πελετίδης τόνισε ότι δεν μπορεί οι μεταφορείς να αποτελούν πεδίο ανταγωνισμών και κερδοσκοπίας των εφοπλιστών, που έχει ως αποτέλεσμα την άγρια εκμετάλλευση των ναυτεργατών και τα πανάκριβα ναύλα. Είναι αναγκαίο και ρεαλιστικό πλέον, να δημιουργηθεί δημόσιος φορέας ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που να παρέχει φθηνές, γρήγορες και ασφαλείς μεταφορές.
    Τέλος ο Δήμαρχος, απαίτησε την αύξηση της χρηματοδότησης του Δήμου, προκειμένου να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν και αφορούν εκτός των άλλων, τη διασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας των παιδικών χαρών, αλλά και το να μην μπουν προσκόμματα στην άμεση πρόσληψη προσωπικού για την λειτουργία των νέων τμημάτων στους παιδικούς σταθμούς.
    patrasevents

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου