Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Να μη μειωθούν οι ώρες Φυσικής Αγωγής στα σχολεία


Να μη μειωθούν οι ώρες Φυσικής Αγωγής στα σχολεία
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Να μη μειωθούν οι ώρες Φυσικής Αγωγής στα σχολεία αντίθετα να αυξηθούν σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε ηλικίας.

Η λογική με την οποία αντιμετωπίζει το Υπουργείο Παιδείας τις ώρες διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής είναι εμπαιγμός για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα, τη φετινή σχολική χρονιά υπάρχει μείωση των ωρών διδασκαλίας κατά μια ώρα (κόπηκε μια ώρα στη β΄ Γυμνάσιου  και στη β΄ Λύκειου) με την εφαρμογή του Ν.4186/2013 και του Φ.Ε.Κ 2121/Β/2013. Φέτος, μέχρι στιγμής, έχει  προστεθεί μια ώρα στην γ΄ Λυκείου, με βάση τις δηλώσεις του Υπουργού.
Αναλυτικά από το σχολικό έτος 2014-2015 οι ώρες γυμναστικής διαμορφώνονται: Δύο ώρες ανά βδομάδα στις τάξεις α’, β’, γ’ Γυμνασίου, δύο ώρες την εβδομάδα στην Α’ Λυκείου  μια ώρα την εβδομάδα β’ Λυκείου και δυο ώρες στη  γ’ Λυκείου.
Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει ώρα για το μάθημα της σωματικής αγωγής στην Γ΄ τάξη των επαγγελματικών Λυκείων. Στο Δημοτικό, ενώ θα έπρεπε οι ώρες να είναι αυξημένες θα παραμείνουν στις δύο την εβδομάδα σε όλες τις τάξεις και τέσσερις στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).
Η Φυσική Αγωγή είναι παιδαγωγική διαδικασία που αποσκοπεί στη βελτίωση της υγείας, στην αρμονική ανάπτυξη των φυσιολογικών συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού. Δεν αντιμετωπίζεται με μπαλώματα στο ωρολόγιο πρόγραμμα, ούτε με αντικατάσταση του γυμναστή από το δάσκαλο. Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχεδιασμό που να διασφαλίζει υποδομές και επιστημονικό δυναμικό, ώστε να οργανωθεί με συστηματικό τρόπο η Φυσική Αγωγή στο σχολείο.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που στη χώρα μας η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών του σχολείου είναι κινητικά αδρανείς και το ποσοστό τόσο των υπέρβαρων όσο και των παχύσαρκων παιδιών έχει αυξηθεί ορμητικά τα τελευταία χρόνια φέρνοντας τη χώρα μας στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη. Οι επιπτώσεις στην υγεία θα είναι άμεσες από τις μικρές ηλικίες. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας εμφάνισης σοβαρών ασθενειών (καρδιαγγειακά νοσήματα, μυοσκελετικές διαταραχές, ψυχικές παθήσεις), που σε συνδυασμό με την κακή διατροφή εμφανίζονται πολύ νωρίς και επηρεάζουν κυρίως τις παραγωγικές ηλικίες.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:
  •  Να αυξηθούν οι ώρες Φυσικής Αγωγής στο σχολείο σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε ηλικίας. (Για παράδειγμα όλα τα παιδιά και οι έφηβοι πρέπει να συμμετέχουν 30 λεπτά κάθε μέρα στο σχολείο σε έντονη-μέτρια κινητική δραστηριότητα.)
  • Η αύξηση των ωρών να γίνει παράλληλα τόσο με το διορισμό καθηγητών Φυσικής Αγωγής όσο και με την εξασφάλιση υλικοτεχνικής υποδομής και εξοπλισμού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Ο βουλευτής
Γιάννης Γκιόκας
ΠΗΓΗ  KEFALONIANEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου