6 ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ!

Υπήρξε θέμα συζήτησης για όλη σχεδόν την προηγούμενη Δημοτική θητεία. Κάποιοι είχαν κατηγορήσει τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και την Δημοτική Αρχή ότι απλά “λαίκιζε” και ότι ουδέποτε θα μπορούσε το έργο αυτό να πραγματοποιηθεί διότι δεν θα μπορούσε ποτέ να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το “προβληματικό” Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Και να που όμως φτάσαμε στο σημείο όπου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, οι συνεργάτες του και η Δημοτική Αρχή θα δικαιωθούν. Ενώ οι Αργοστολιώτες αλλά και όλοι οι Κεφαλονίτες θα μπορέσουν να απολαύσουν σε λίγο καιρό το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στο Αργοστόλι και ίσως σε ολόκληρο το νησί. Ποιό όμως είναι αυτό το έργο: Με μία φράση μπορεί να περιγραφεί ως η “Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης αλλά και της παραλίας” και συνίσταται στα εξής 6 επιμέρους έργα:

1. Η πεζοδρόμηση της οδού 21ης Μαίου

2. Η πεζοδρόμηση της οδού Παναγή Βαλλιάνου

3. Η πεζοδρόμηση της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου

4. Η ανάπλαση και διαμόρφωση της περιοχής από την Γέφυρα De Bosset μέχρι την παλιά Λαχαναγορά

5. Η αξιοποίηση της περιοχής από την Κυανή Ακτή έως το άγαλμα του Καββαδία

6. Η ανάπλαση της οδού Ριζοσπαστών μέχρι το σπίτι του Κοσμετάτου

Θα θυμάστε ότι τα έργα αυτά είχαν ενταχθεί με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής τους πρώτους μήνες της προηγούμενης θητείας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενώ πλέον δύο από αυτά έχουν ήδη δημοπρατηθεί και μάλιστα έχει αναδειχθεί και ανάδοχος εργολάβος, οπότε τα έργα θα ξεκινήσουν σύντομα: Πρόκειται για την ανάπλαση της περιοχής από την γέφυρα ως την παλιά λαχαναγορά και για την πεζοδρόμηση της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου. Σύντομα δε αναμένεται να δημοπρατηθούν ένα προς ένα και τα υπόλοιπα, κάτι που σημαίνει ότι στο άμεσο μέλλον Κεφαλονίτες και επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να αντικρίσουν μία “καινούργια” πόλη του Αργοστολίου.

Μάλιστα οι πληροφορίες μου λένε ότι ειδικά στο έργο της πεζοδρόμησης της πλατείας θα υπάρξουν πολλές ευχάριστες εκπλήξεις καθώς η μελέτη που υπήρχε από την εποχή του πρώην Δημάρχου Γιώργου Τσιλιμιδού έχει αλλάξει σχεδόν στο σύνολό της από την παρούσα δημοτική αρχή με σκοπό να μετατρέψει την πλατεία Αργοστολίου-που σημειωτέον έχει να δεχθεί παρέμβαση από την εποχή της Χούντας-σε μία σύγχρονη και μοντέρνα ευρωπαική πρωτεύουσα δυτικού τύπου.

Εκείνο πάντως που πρέπει να κατανοήσουμε όλοι και κυρίως οι επαγγελματίες, είναι ότι το κέντρο της πόλης θα μετατραπεί το επόμενο χρονικό διάστημα σε ένα μεγάλο εργοτάξιο λόγω των έργων αυτών, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να “οπλιστούμε” με υπομονή. Και είναι βέβαιο ότι η “ταλαιπωρία” αυτή θα αξίζει διότι το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που θα αλλάξει για πάντα και προς το καλύτερο το Αργοστόλι έτσι όπως το ξέρουμε.

Υ.Γ.: Εννοείται ότι ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή δίνουν τεράστια σημασία στην πραγματοποίηση και στην ομαλή πορεία αυτού του κορυφαίου έργου που άλλωστε θα σημαδέψει την θητεία τους και θα ταυτιστεί με αυτήν. Ειδικά δε ο νέος Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και Προιστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσης Λυκούδης που έχει βάλει ως πρωταρχικό στόχο της θητείας του να φέρει σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο αυτό το μεγάλο έργο πνοής που θα αλλάξει την εικόνα της πρωτεύουσας του νησιού.