Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΚΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 04-10-2014 τις 7:30 μ.μ.



Το Δ.Σ. του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους στο συλλαλητήριο που γίνεται στο πλαίσιο δράσης του ΕΚΚΙ, έτσι όπως διαμορφώθηκε στη σύσκεψη φορέων που έγινε τις 22-09 -2014  στο χώρο του Εργατικού Κέντρου.
    Συνάδελφοι, συναδέλφισσες:
Εμείς και οι οικογένειές μας βιώνουμε με τον πιο βάναυσο τρόπο, τις αντιλαϊκές επιλογές που εφαρμόζουν η συγκυβέρνηση και όλοι όσοι πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Επιλογές που μοναδικό στόχο έχουν να ξεπεραστεί η οικονομική καπιταλιστική κρίση εξασφαλίζοντας τα συμφέροντα και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ενώ ταυτόχρονα οδηγούν στον αφανισμό όλους τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες – βιοτέχνες και εμπόρους.
Η αναδουλειά, τα λουκέτα, τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ, είναι αποτέλεσμα αυτών των αντιλαϊκών επιλογών.

Με  κατεύθυνση  της ΕΕ δημιουργήθηκε το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών  ( ΚΕΑΟ), ένας επιπλέον μηχανισμός εκβιασμού και κατασχέσεων  που αποβλέπει στον πιο γρήγορο αφανισμό  των  μικρών -  αυτοαπασχολούμενων  ΕΒΕ  και στο γιγάντεμα των πολυεθνικών και  μονοπωλιακών ομίλων.
Οι  ανεδαφικές  ρυθμίσεις  που κατά καιρούς βγαίνουν κύριο στόχο έχουν, να  μας εξοστρακίσουν από  την αγορά εργασίας. Ήδη πάνω από 200.000 συνάδελφοί μας έχουν αφανιστεί.
Οι   διάλογοι και τα παζαρέματα από μεριάς της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ είναι για να σπέρνουν αυταπάτες και αναμονή .
Το αποθεματικό του ταμείου μας έπρεπε να είναι 48, 8 δις  € και τώρα μετά από   το τζογάρισμα και το  κούρεμα , έχει έλλειμμα 466,868 εκατ. ευρώ
Το κύριο πρόβλημα του ΟΑΕΕ   είναι η υποχρηματοδότησή του από το ίδιο το κράτος, που μας λέει από πάνω: Αφού δεν έχεις να πληρώσεις, κλείσε το μαγαζί και σου παίρνουμε το σπίτι.


Όλοι το Σάββατο 4-10-2014 και ώρα 7:30 το απόγευμα έξω από το ΕΚΚΙ διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

-Καμία διακοπή ρεύματος σε μικροεπαγγελματία και λαϊκή κατοικία.

-Να μην επιβληθεί κανενός είδους πρόστιμο στα καταστήματα της παραλιακής  Αργοστολίου.

-Να διαγραφούν, τα άδικα, εξοντωτικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν στα καταστήματα της παραλιακής στην Σάμη και χωρίς εμπαιγμούς να δοθεί άμεσα λύση από το κράτος.

-Επίδομα ανεργίας στα 600 € και πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη για κάθε αυτοαπασχολούμενο που κλείνει το μαγαζί του, χωρίς εξαιρέσεις μέχρι να βρει νέα εργασία.

-Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη. Πάγωμα όλων των χρεών και των ρυθμίσεων για όσο διάστημα παραμένει άνεργος.

-Δωρεάν μετακίνηση με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.
-
Μηδενικά δημοτικά τέλη για τους ανέργους , μηδενικά τροφεία, δωρεάν αθλοπαιδιές και πολιτιστικές δραστηριότητες για τα παιδιά των ανέργων.

Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ
Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων.
Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.
Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο και τις τράπεζες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη.
Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.
Κατάργηση του Ν.4110 / 2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο
Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη «απελευθέρωση» επαγγελμάτων, που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους.

Για το ΔΣ:
Ο Πρόεδρος                                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας
Μαρκάτος Μιχάλης                                                                      Λουκάκης Σπύρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου