Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!! 10.000 τόνους πορτοκάλια έστειλε στο Διάστημα η Ελλάδα

Μόλις σήμερα είδε το φώς της δημοσιότητας το διαστημικό πρόγραμμα της χώρας μας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο.

Μετά το εμπάργκο της Ρωσίας το καλοκαίρι στα ευρωπαϊκά οπωροκηπευτικά προϊόντα και την άρνηση των αγροτών για δωρεάν ή φθηνή διάθεση των πλεονασμάτων παραγωγής υπό τον φόβο κατάρρευσης των τιμών, μονόδρομος ήταν η καταστροφή των προϊόντων αυτών.
πορτοκαλια διαστημαΥπήρξε όμως μια φωνή της λογικής που πρότεινε αντί να καταστρέψουμε απλά την παραγωγή, να στείλουμε τα “ανεπιθύμητα” πορτοκάλια στο διάστημα, προκειμένου να μελετήσουμε την επίδραση της μηδενικής βαρύτητας στην ωρίμανση και στη γεύση των φρούτων. Ήταν η φωνή του Νίκου Πορτοκάλογλου που εκτός από την ενασχόληση του με το τραγούδι, είναι και καθηγητής Φυσικής, μέλος της Ελληνικής Διαστημικής Εταιρίας.
Το πρόγραμμα παρέμενε μυστικό μέχρι και σήμερα, υπό τον φόβο αντιδράσεων λόγω του υπερβολικού του κόστους (2% του ΑΕΠ!). Όπως αποκαλύφθηκε σήμερα, τον Αύγουστο η Ελληνική Διαστημική Εταιρία εκτόξευσε στο Διάστημα πύραυλο που περιείχε 10.000 τόνους πορτοκάλια, από το Διαστημικό Κέντρο της Καλαμάτας.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία και υπό πλήρη μυστικότητα και ο πύραυλος βρίσκεται σε χαμηλή γήινη τροχιά. Όταν η αποστολή του τελειώσει -σε περίπου 3 μήνες- θα επιστρέψει μέσα στην γήινη ατμόσφαιρα και θα προσγειωθεί σε προκαθορισμένη περιοχή του Αιγαίου.
Τα στοιχεία που θα συλλέξει το Υπουργείο Γεωργίας αναμένονται να βοηθήσουν στην παραγωγή ποιοτικότερων αλλά και ανθεκτικότερων φρούτων και να εδραιώσουν τη χώρα μας στη κορυφή της αγροτικής παραγωγής παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου