Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

400 ευρώ για 4μελή οικογένεια το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ανακοινώνεται σήμερα και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του 2015, πιλοτικά, σε 13 δήμους της χώρας, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια μνημονιακή υποχρέωση, σύμφωνα με την οποία μια οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα, χωρίς άλλα εισοδήματα, θα λάβει οικονομική ενίσχυση της τάξης των 400 ευρώ τον μήνα. Στην πλήρη εφαρμογή του μέτρου οι ωφελούμενοι θα είναι 700.000 και το κονδύλι θα κυμαίνεται από 850 εκατ. ευρώ έως 1 δισ. ευρώ. Η παρουσίαση του προγράμματος αναμένεται σήμερα από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.


Λαμβανομένου υπ’ όψιν του σχεδιασμού, η οικονομική κατάσταση των υποψηφίων για ένταξη στο πρόγραμμα θα κρίνεται με βάση τα πραγματικά εισοδήματα σε πραγματικό χρόνο, χωρίς τεκμαρτά κριτήρια και αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης. Το μέτρο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος βασίζεται σε τρεις άξονες:

1. Καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης, η οποία διαμορφώνεται στα 200 ευρώ τον μήνα για μεμονωμένα άτομα, στα 300 ευρώ για ζευγάρι και το ποσό αυτά αυξάνεται κατά 50 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο και στα 100 ευρώ για κάθε ενήλικο τέκνο. Σε περίπτωση που η οικογένεια έχει ένα μικρό εισόδημα δεν θα εξαιρεθεί από το πρόγραμμα, αλλά θα πάρει ένα τμήμα αυτού του ποσού.

2. Πλέγμα κοινωνικών υπηρεσιών και αγαθών, όπως επίδομα θέρμανσης, ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ, χορήγηση βιβλιαρίου ανασφαλίστου.

3. Δράσεις ένταξης και επανένταξης στην εργασία.

Δικαίωμα αιτήσεων για τη λήψη του επιδόματος θα έχουν άτομα και οικογένειες που διαμένουν στους 13 δήμους τουλάχιστον για τα δύο τελευταία έτη.
πηγη καθημερινη
Έντυπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου