Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Για γέλια και για κλάματα η δημοπρασία του κοπαδιού

Δήμαρχος Πολυγύρου:

Δήμαρχος Πολυγύρου: Για γέλια και για κλάματα η δημοπρασία του κοπαδιού
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Ιστορία για γέλια και για κλάματα χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος την ιστορία με το κοπάδι προβάτων που περιήλθε στη δημοτική αρχή και τώρα βγαίνει στο σφυρί. Η δημοπρασία είναι προγραμματισμένη για τις 21 Οκτωβρίου.

Το κοπάδι, 34 πρόβατα και 59 κατσίκες, πέρασε στα χέρια του δήμου από τον περασμένο Σεπτέμβριο, έπειτα από κατάσχεση αφού η προηγούμενη ιδιοκτήτρια το στέγαζε σε μαντρί εντός κατοικημένου οικισμού, στο χωριό Βράσταμα, δίπλα στον Πολύγυρο.
Πλέον με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου βγαίνουν στο σφυρί, με τιμή εκκίνησης τα 2.030 ευρώ για το σύνολο των 93 αιγοπροβάτων (τρία κριάρια και 31 προβατίνες, 11 τράγους και 48 κατσίκες).
Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν -φυσικά ή νομικά πρόσωπα, καθώς και κοινοπραξίες με αντικείμενο την κτηνοτροφική εκμετάλλευση ή την εμπορία τροφίμων ζωικής προέλευσης ή ζώντων ζώων- θα πρέπει να καταθέσουν και εγγύηση συμμετοχής στη διαδικασία, καταβάλλοντας 203 ευρώ.

«Είναι μια ιστορία για γέλια και για κλάματα...» λέει ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, και εξηγεί: «Η κεντρική εξουσία, αφαιρώντας προ διετίας τη σχετική αρμοδιότητα για τη συγκεκριμένη διαδικασία από την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία και αναθέτοντάς τη στους Δήμους, έφτασε στο σημείο να μας κάνει και βοσκούς!».

«Όπως και να 'χει, εξαντλήσαμε όλα τα όρια της ανοχής μας με την ηλικιωμένη, μέχρι πρότινος ιδιοκτήτρια του κοπαδιού αυτού, που δεν συμμορφωνόταν ούτε με την προ διετίας απόφαση της Περιφέρειας, που επέβαλε τη διακοπή λειτουργίας της εγκατάστασής της μέσα στο χωριό, σε εφαρμογή υγειονομικών διατάξεων.
» Τρεις φορές όλο αυτό το διάστημα είχαμε στείλει συνεργείο μας να ψεκάσει, γιατί η περιοχή είχε γεμίσει ψύλλους. Δυο χρόνια την παρακαλούσαμε να φύγει από εκεί. Της προτείναμε να της μεταφέρουμε τα ζώα της σε εκτός σχεδίου περιοχή, αλλά επανειλημμένα αυτή δεν ανταποκρινόταν. Αντιθέτως, την ημέρα που πήγαμε να της κατασχέσουμε τα αιγοπρόβατα, αυτή έβριζε τους αρμόδιους υπαλλήλους και χρειάστηκε να επέμβει το ‘100’» αναφέρει ο κ. Ζωγράφος.

Πρόσφατα, όπως εξηγεί, ο ίδιος δέχτηκε και επίσημο έγγραφο από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος τον καλούσε να δώσει τέλος στην εν λόγω υπόθεση, μετά και από τις καταγγελίες των κατοίκων του χωριού.
«Από ένα σημείο και μετά, αυτή η ανοχή μας εκλήφθηκε κι ως αδυναμία μας. Στα σίγουρα δεν παίζουμε με την υγεία των πολιτών. Αν δεν προχωρούσαμε στην εκποίηση των ζώων αυτών, θα πήγαινα πλέον και κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος» σημειώνει.
Για την ώρα τα 93 αιγοπρόβατα φιλοξενούνται σε άλλη στάνη της Χαλκιδικής, που μισθώνει ο Δήμος, μέχρις ότου διατεθούν στον επικείμενο διαγωνισμό. «Αν τελικά δεν υπάρξει ενδιαφερόμενος, θα πρέπει να σφαγιαστούν, καθώς ο Δήμος ήδη επιβαρύνεται με τα έξοδα συντήρησής τους. Θα τα μοιράσουμε τότε σε απόρους, στα ιδρύματα της περιοχής» λέει ο Αστέριος Ζωγράφος.
Newsroom ΔΟΛ -http://news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου