Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΤΙ ΕΓΙΝΕ?? ΞΑΝΑΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ??

Μεγάλα προβλήματα λήψης του ψηφιακού σήματος στη Σκάλα και τα διπλανά χωριά!

Σας στέλνω το μήνυμα μου από την Σκάλα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ. Μέχρι τις 27 Ιουνίου που έκπεμπε το κέντρο της Αρόης στην Πάτρα ψηφιακό σήμα, πιάναμε κανονικά. Μετά την αλλαγή των συχνοτήτων σε 25 UHF για τον ΑNT1-ALPHA-E-ART και 31 UHF για ΜEGA-STAR-SKAI-MTV έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Επειδή απλά στην ίδια συχνότητα 31 UHF μεταδίδει από Αετό και Πεταλίδι (Μεσσηνία) το μπουκέτο της DIGEA  ANTI-ALPHA-E-ART.

Βρήκαμε μια λύση, η πλειοψηφία των κατοίκων τοποθέτησε δύο κεραίες στον ίδιο ενισχυτή. Η μια στραμμένη προς Αρόη (ΠΑΤΡΑ) και η άλλη προς Μεσσηνία (Αετό-Πεταλίδι) και πιάνουμε (με μικρά προβλήματα) από Πάτρα στο 25 UHF (ANT1- ALPHA-E-ART) και 32 UHF (MEGA-STAR-SKAI-MTV) , 29UHF NERIT (γιατί από Πάτρα αν και γράφεται ότι η NERIT μεταδίδει στο 24 UHF αυτή την στιγμή μεταδίδει στο 42 UHF και δεν πιάνει γιατί ακριβώς στην ίδια συχνότητα μεταδίδει η ΝΕRΙΤ αναλογικά). Στα τοπικά κανάλια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί στις θέσεις που εκπέμπουν 48-53-51 UHF δεν έχουν καμία παρεμβολή.
Εκεί που λέγαμε ότι με τις δύο κεραίες λύσαμε το πρόβλημα, στην συχνότητα 32 UHF μας εμφανίστηκε (τις δυο τελευταίες μέρες) αναλογική συχνότητα του πανελλαδικής εμβέλειας σταθμού ΑRT που πιθανολογούμε ότι εκπέμπει από Αρκαδία ΖΑΤΟΥΝΑ.
Ερωτώ: Πώς θα λυθεί το πρόβλημα; Και όταν λέμε Switch-off, δεν εννοούμε το κλείσιμο όλων των αναλογικών συχνοτήτων στην περιοχή της μετάβασης;
Σημειώνω ακόμα ότι το ίδιο πρόβλημα το έχει και η Σκάλα, ένα από τα πιο τουριστικά χωριά του νησιού, αλλά και τα γειτονικά χωριά Ρατζακλί – Κατελειός – Πάστρα που δεν έχουμε καμία ορατότητα με τον Αίνο, που είναι οι κεντρικοί αναμεταδότες της Κεφαλονιάς και καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού.
Ακόμα προσθέτω, για το κέντρο του Πύργου ΣΜΕΡΝΑ που δείχνει στο χάρτη της DIGEA στο διαδίκτυο, ότι πιάνουμε τέλειο σήμα στις θέσεις 30 και 38 UHF.
Αρχικά στις 28 Ιουνίου είδαμε σήμα, μετά από 1-2 μέρες χάθηκε και αν πιάνουμε κατά περιόδους μετά από λίγα λεπτά χάνετε!
Όσο για το σήμα από τα Ακαρνανικά πιάνει μόνο το κάτω μέρος του χωριού (Σκάλα) προς την παραλία (ένα μικρό κομμάτι) αλλά δυστυχώς και εκεί με προβλήματα!
Σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Χαράλαμπο Κουρκουμέλη για την κοινοποίηση του κειμένου, περιμένουμε να μας βρείτε μία μόνιμη και ουσιαστική λύση, γιατί όλο το χωριό για πολλά χρόνια έχει ξοδέψει και συνεχίζει να ξοδεύει μεγάλα χρηματικά ποσά τόσο για να πιάσει επίγεια, σε κεραίες, ενισχυτές και εργατικά όσο και σε συνδρομητικές δορυφορικές πλατφόρμες!
Το πρόβλημα έχει ενταχθεί και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για την Τοπική Κοινότητα Σκάλας για το 2015, που κατατέθηκε από τον προηγούμενο πρόεδρο τοπικού συμβουλίου Νικόλαο Τραυλό. 
Στο θέμα 39 αναφέρεται:
      Για την Τοπική Κοινότητα Σκάλας απαιτείται σχεδιασμός κάλυψης ψηφιακών συχνοτήτων καναλιών τηλεόρασης πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας (αυτή τη στιγμή και μετά το switch-off στις 27/06/2014 στην Πελοπόννησο των αναλογικών συχνοτήτων παρουσιάζεται τεράστιο πρόβλημα με συνέπεια οι κάτοικοι να μην πιάνουν τα κανάλια). Προτείνουμε σε συνεργασία με την εταιρεία Digea είτε να τοποθετηθεί τοπικός αναμεταδότης στη θέση της Παλιάς Σκάλας είτε δικής τους σχεδιασμού να συμπεριληφθεί η περιοχή στην κάλυψη των καναλιών!

Το e-mail θα σταλεί στην Digea στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών – Επικρατείας στον Δήμο ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΤΡΑΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

03-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου