Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Εγκρίθηκε το έργο για την ψηφιακή σύγκλιση της Ιερά Μητρόπολης

Εγκρίθηκε το έργο για την ψηφιακή σύγκλιση της Ιερά Μητρόπολης


Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως με ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη την Έγκριση υποβολής πρότασης για το έργο με τίτλο: «Ψηφιακές Υπηρεσίες της Ιερά Μητρόπολης Κεφαλληνίας» προϋπολογισμού 383.150,00 ευρώ στο πλαίσιο της πρόσκλησης της Ενδιάμεσης Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. « Ψηφιακή Σύγκλιση » με κωδικό 53 και τίτλο «Ψηφιακές Υπηρεσίες Ιερών Μητροπόλεων Περιφερειών Ψηφιακής Σύγκλισης» και έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Κεφαλλονιάς με την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας για το παραπάνω έργο.
Με το έργο αυτό η Ιερά Μητρόπολη κάνει ένα δυναμικό βήμα προς τα εμπρός δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να θαυμάσουν και να ενημερωθούν για την τεράστια πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά που κρύβει στους κόλπους της και που δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, με τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διοργάνωση ημερίδων αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες.
Το θετικό και ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί καθόλου από την σύναψη της σύμβασης με την Μητρόπολη αφού τα χρήματα που θα δαπανηθούν για το έργο προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με όλες τις Μητροπόλεις της χώρας μας να συμμετέχουν ενεργά.
Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο προέδρευσε ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και Σάμης, Διονύσης Λυκούδης καθώς ο Πρόεδρος, Γεράσιμος Παπαναστασάτος δεν μπορούσε να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν ψήφισε το θέμα καθώς θεώρησε ότι το συγκεκριμένο έργο θα μπορούσε να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα ενώ το γεγονός ότι δεν θα στοιχίσει τίποτα στο Δήμο είναι εν μέρη αληθές καθώς ο Δήμος θα συνεισφέρει με το προσωπικό του για την υλοποίηση του προγράμματος. όπως τόνισε ο κ. Κουρούκλης μεταξύ άλλων: “Δεν μπορεί σε τέτοιους καιρούς όπου υπάρχουν τόσο σοβαρά προβλήματα, με τόσες ανικανοποίητες λαϊκές ανάγκες να δίνονται εκατοντάδες ευρώ είτε για την τουριστική προβολή του Δήμου είτε με την ένταξη της Μητρόπολης σε αυτά τα ψηφιακά προγράμματα και την τεχνολογία. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τον συγκεκριμένο φορέα αλλά η εκκλησία και η Μητρόπολη θα έπρεπε να ασχολούνται με τα του οίκους τους. Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για φορείς που έχουν τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία και θα μπορούσαν να τα υλοποιήσουν μην επιβαρύνοντας και τον κρατικό προϋπολογισμό”.
Ο κ. Δημητράτος ψήφισε λευκό ενώ ο κ. Σαμούρης ψήφισε ναι αλλά με αστερίσκο όπως είπε χαρακτηριστικά καθώς επίκειται το θέμα του Γηροκομείου και η φιλοξενία τους στον Άγιο Ανδρέα και η παράταξη του κ. Μιχαλάτου ψήφισε θετικά για το συγκεκριμένο ζήτημα και ο κ. Ηλίας Παρίσης ψήφισε ναι αλλά με επιφύλαξη, έτσι πέρασε κατά πλειοψηφία.
Ακούστε τι ειπώθηκε λίγο πριν την ψηφοφορία
00:00
00:00
1-DSC05802 1-DSC05806 1-DSC05808 1-DSC05809 1-DSC05810 1-DSC05811 1-DSC05812 1-DSC05813

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου