Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Στο χορό των καταλήψεων τα σχολεία της ζακυνθου



-“Δεν κάνουμε κατάληψη για να χάσουμε μαθήματα, είμαστε παιδιά με πολλά αιτήματα”
Είναι το μότο με το οποίο μπαίνουν στο χορό των καταλήψεων οι μαθητές του 2ου και 3ου Γυμνασίου, μετά το 2ο Λύκειο της Παναγούλας, και άλλων σχολείων του νησιού.

Το πρωί η κεντρική πόρτα του σχολείου βρέθηκε κλειδωμένη και “σφραγισμένη” με την χρήση θρανίων από τους μαθητές όπου μεταξύ των αιτημάτων τους προτάσσουν την άσχημη κατάσταση από άποψη υλικοτεχνικής υποδομής που βρίσκεται το σχολείο τους καθώς επίσης τις αυξημένες τιμές που πωλούνται τα διάφορα είδη στο κυλικείο.
Παράλληλα, αναδεικνύουν θέματα που έχουν να κάνουν με το σύστημα του νέου Λυκείου που έχει τεθεί σε εφαρμογή από πέρυσι και κυρίως τα προβλήματα που εμφανίστηκαν με την τράπεζα θεμάτων.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι επίκειται κινητοποίηση των γονιών, οι οποίοι δηλώνουν αντίθετοι με το κλείσιμο του σχολείου που έγινε με πρωτοβουλία μιας μικρής μερίδας μαθητών.
Το μόνο που πετυχαίνουν κάποιοι με τις καταλήψεις είναι να χάνονται διδακτικές ώρες και τα μαθήματα να μένουν πίσω.
Η κατάληψη, λοιπόν, δεν πρέπει να είναι… “μόδα”, αλλά να γίνεται όταν σε ένα σχολείο δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις.
Άλλωστε, για τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τρεις ημέρες, λόγω κατάληψης, τα μαθήματα θα αναπληρωθούν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ αν το διάστημα των τριών ημερών ξεπεραστεί οι αναπληρώσεις θα γίνουν με παράταση του σχολικού έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου