Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ!!!! ερωτημα λαικης συσπειρωσης προς προεδρο Δ.Σ


ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΕΡΩΤΗΣΗ
Των Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Γκισγκίνη και Ι. Κουρούκλη

 ΠΡΟΣ : Πρόεδρο Δ.Σ. Κεφαλονιάς κ.Γερ. Παπαναστασάτο
ΘΕΜΑ: «ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ»

 Κύριε πρόεδρε, Το τελευταίο διάστημα και στο νησί μας έχουν σημειωθεί κρούσματα καταρροϊκού πυρετού στα αιγοπρόβατα. Θεωρούμε εγκληματική την αδιαφορία της κυβέρνησης για τη διαχείριση του προβλήματος, λόγος που έχει δημιουργήσει δραματικές επιπτώσεις στην αιγοπροβατοτροφία. Η έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου ενημέρωσης και πρόληψης αλλά και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και περίθαλψης φέρει την σφραγίδα της πολιτικής εγκατάλειψης των κτηνοτρόφων στη μοίρα τους. Τα κρούσματα του καταρροϊκού πυρετού γενικεύονται και υπάρχει κίνδυνος αφανισμού μεγάλου μέρους των αιγοπροβάτων, η ακόμη του υποχρεωτικού περιορισμού τους στους στάβλους που θα σημάνει επιπλέον επιβάρυνση των κτηνοτρόφων με την αγορά των ζωοτροφών.
Το παραπάνω πρόβλημα θα οξύνει παραπέρα την δεινή κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι περισσότεροι μικρομεσαίοι παραγωγοί που φέτος δεν πήραν ούτε εξισωτική αποζημίωση, αφού αυθαίρετα κόπηκε ή συρρικνώθηκε δραστικά, όπως προβλέπει το νέο σχέδιο δράσης για τους βοσκοτόπους ΕΕ και κυβέρνησης. Στην παραπάνω κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι κτηνοτρόφοι από την εγκληματική κυβερνητική αδιαφορία πρέπει να προσθέσουμε :
-Τις μεγάλες ελλείψεις σε κτηνιάτρους στον Νομό. -Την απουσία ψεκασμών σε περιοχές που διαχειμάζει το κουνούπι-ξενιστής.

- Την μη πραγματοποίηση Ελέγχωνσε όλα ανεξαιρέτως τα κοπάδια. -Την ανυπαρξία δωρεάν διανομής στους κτηνοτρόφους εντομοκτόνων και εντομοαπωθητικών αλλά και ζωοτροφών σε όσα κοπάδια έχουν προσβληθεί.
 -Την ανυπαρξία προγραμματισμού αποζημιώσεων για τα απολεσθέντα ζώα και του εισοδήματος. -Την έλλειψη σφαγείων, κ.α. Αυτήν την κατάσταση εκμεταλλεύονται και οι έμποροι που αν και η συγκεκριμένη ασθένεια δεν έχει καμιά επίπτωση στην ανθρώπινη υγεία, εκβιάζουν τους κτηνοτρόφους για να πάρουν σε ακόμα χαμηλότερες τιμές το γάλα και τα σφάγια. Από όλα τα παραπάνω συνάγεται ότι ευθύνες της κυβέρνησης
-ΕΕ είναι μεγάλες γιατί αντικειμενικά το πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού διευκολύνει τους σχεδιασμούς τους, για δημιουργία επιχειρηματικής σταβλισμένης καπιταλιστικής μορφής κτηνοτροφικών μονάδων, που σημαίνει συγκέντρωση και συγκεντροποίηση σε λίγα χέρια καιοδηγεί τους κτηνοτρόφους στην καταστροφή. Οι ευθύνες επίσης της Δημοτικής Αρχής επίσης είναι μεγάλες αφού μέχρι σήμερα κανένα μέτρο δεν έχει πάρει παρότι το πρόβλημα όλο και διογκώνεται. Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε , ποιες ενέργειες προτίθεται να κάνει η Δημοτική αρχή (και προς την κυβέρνηση) σε σχέση με τα μέτρα προστασίας αλλά και βοήθειας που πρέπει να έχουν οι κτηνοτρόφοι που έχουν πληγεί από την επιδημία του καταρροϊκού πυρετού; Αργοστόλι 21 Οκτώβρη 2014 ΟΙ Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης Γιάννης Κουρούκλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου