Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΤΙ ΟΜΟΙΟΤΗς ΚΑΙ ΑΥΤΗ!!!!



  • Makis Metaxas Διονύση πολύ σωστή η παρατήρησή σου, αν και την ανάρτηση την έκανα για ένα διαφορετικό λόγο. Η εικόνα αυτή (που προέρχεται από ερυθρόμορφο αγγείο των κλασσικών χρόνων) παρουσιάζει τον Οδυσσέα να παραδίδει την πανοπλία του νεκρού πλέον Αχιλλέα στον γιο του τον Νεοπτόλεμο. Ο Οδυσσέας από την πλευρά του κρατά την ασπίδα του που φέρει ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα μαζί με το δόρυ του. Πρόσεξε λοιπόν με προσοχή το θέμα της ασπίδας του Οδυσσέα και το θέμα του σφραγιδόλιθου που συνόδευε τον νεκρό που ήταν μέσα στην κτιστή θήκη του ηγεμονικού θολωτού τάφου των Τζαννάτων, δηλαδή κατά κάποιο τρόπο αυτό ήταν το οικόσημο του νεκρού. Σύμπτωση ή ταυτοπροσωπία; Ο χρόνος θα δείξει....
δειτέ περισσότερα στο συνδεσμο  http://pronoikefalonias.blogspot.gr/2014/10/blog-post_4.html

3 σχόλια:

  1. Εδώ πράγματι υπάρχει ομοιότητα.
    Το θέμα είναι κατά πρώτον πότε φτιάχτηκε η απεικόνιση στο αγγείο.
    Δεύτερο μάλλον και η ασπίδα και το δόρυ πρέπει να ανήκουν στην πανοπλία του Αχιλλέα σαν τα δύο πρωτεύοντα αντικείμενα πανοπλίας. Επιπροσθέτως αν δει κάποιος προσεκτικά ο θώρακας και η ασπίδα έχουν το ίδιο προστατευτικό σχεδιασμό (πλεχτή αλυσίδα) κάτι που μάλλον δεν ανταποκρίνεται στην εποχή του Τρωϊκού πολέμου, ή τουλάχιστον είναι του ίδιου κατασκευαστή.
    Έπειτα οι σφραγιδόλιθοι ήταν και είδος μπιζού της εποχής και έτσι θα μπορούσαν να έχουν όποια απεικόνιση ήταν της μόδας ανάλογα την εποχή.
    Φυσικά απλά μια άλλη άποψη εκφράζω τίποτε περισσότερο.
    Δυστυχώς όσον αφορά το θέμα Οδυσσεύς και τα παραλειπόμενα δεν έχει για την ώρα στάνταρ, μόνο υποθέσεις.
    Προσωπική μου γνώμη και αυτό.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ,, ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΘΕς ΣΕ ΜΕΛΕΤΑΓΑΜΕ!!!!!!,, ΕΙΧΕ ΑΠΟΡΗΣΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑς Ο ΑΒΡΑΑΜ ,,ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕς,, ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑ ΟΤΙ ΑΝΗΣΥΧΧΗΣΑ,, ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΜΑς ΕΙΠΕς ΘΑ ΜΑς ΑΦΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΜΟΙΑ ΒΟΥΤΙΑ (ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΦΙΔΑΚΙΑ ΣΤΙς 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΤΑΦΑΝΗΚΕς ,,ΚΑΙ ΨΙΛΟΦΟΒΗΘΗΚΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΛΙΓΟ,,ΜΗΝ ΣΕ ΕΦΑΕ ΚΑΝΑΣ ΟΡΦΟς!! ΚΑΛΟΣ ΜΑς ΞΑΝΑΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ,, ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΜΑς ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου Γιώργο, με βούτηξε και ένας ορφός, αλλά πάλεψα με το μαχαίρι σώμα με σώμα και εκεί που πάλευα ξύπνησα και γλύτωσα! Χα χα χα.
    Η αλήθεια είναι ότι λόγω κάποιας εμπειρίας από το στρατό υποκλοπών και παρακολουθήσεων (ηλεκτρονικός πόλεμος), κατάφερα να πληροφορηθώ ότι θα ξαμολήσει ο Αβραάμ δεινόσαυρο και εξαφανίστηκα μέχρι να δω που θα τον αμολάρει. Χα χα χα.
    Τώρα που τον αμολάρησε εφτού κάτου, είπα να έβγω και εγώ για τσι διαδικτυακές βόρτες μου.
    Ορέ εκειό το κολοκύθι ποιανού καπετάνιου είναι, του μουσάτου?
    Να είστε καλά όλοι.

    Χουά χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή