Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΑΝ.Α.Σ.Α: Διώκονται εκπαιδευτικοί στην Κεφαλονιά επειδή τίμησαν τον Παύλο Φύσσα!

9/10/2014
H ANAΣΑ καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος ουσιαστικά αναγορεύει την Χρυσή Αυγή σε ρυθμιστή των εκδηλώσεων και εξελίξεων στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ως περιφερειακή παράταξη, η οποία έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες των Ιονίων Νήσων, δεν μπορούμε παρά να διακρίνουμε τουλάχιστον έλλειμμα δημοκρατικής ευαισθησίας στην απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες την διερεύνηση της πρωτοβουλίας εκπαιδευτικών και μαθητών στον νομό Κεφαλονιάς-Ιθάκης οι οποίοι τίμησαν με ενός λεπτού σιγή τον αντιφασίστα αγωνιστή Παύλο Φύσσα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας.
Είναι πρόκληση η στάση πολιτικών προσώπων που προσπαθούν να εμποδίσουν και να ποινικοποιήσουν ενέργειες οι οποίες διαμορφώνονται και εκτελούνται με τη συμφωνία και τη συναίνεση όλων των παραγόντων που συναπαρτίζουν τον χώρο του σχολείου, όπως συνδικαλιστικές ενώσεις, μαθητικές κοινότητες και σύλλογοι γονέων. Τέτοιες ενέργειες και δράσεις στοχεύουν στην καλλιέργεια αντιφασιστικής συνείδησης και στην όξυνση της ιστορικής μνήμης ώστε να μπει φραγμός στην άνοδο του νεοφασισμού και του νεοναζισμού. Άρα θα έπρεπε να ενθαρρύνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς και όχι να διώκονται.
Είναι προφανές ότι εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξη μας στους “υπό απολογία” εκπαιδευτικούς και ζητάμε από τον υπουργό την άμεση παύση όλων των σχετικών διαδικασιών.
Το Γραφείο Τύπου της ΑΝΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου