Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 

  • Δικέλης Βλιχός Και βεβαίως, ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ. Παράλειψή μου...Διάσημος αρχαιολόγος, με σημαντικότατες ανακαλύψεις. Από τις σημαντικότερες μορφές του 20ού αιώνα στο χώρο της αρχαιολογίας, διεθνώς.

  • Δικέλης Βλιχός Δεν έχει τελειωμό, Γιώργο ο κατάλογος. Αλλά, αλλά δυστυχώς, οι σύγχρονοι Κεφαλονίτες και προπάντων οι ταγοί, την ιστορία την έχουν "εξορίσει" στις αιώνιες δέλτους της ...λήθης.

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ,,,, ΑΠΛΑ ΒΟΗΘΑΩ,,ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ,, ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥς ΘΑ ΞΕΧΝΑΜΕ

  • ΚΑΙ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΑΠΟ  ΔΙΚΕΛΗ  ΒΛΙΧΟ!!!
Έχω την αίσθηση ότι εμείς, οι Κεφαλονίτες, έχουμε παραμερίσει, αν όχι διαγράψει, την ιστορία του νησιού μας και τις εμβληματικές του ΜΟΡΦΕΣ πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας. Θα υπογράμμιζα δε, πως δεν γνωρίζουν την ιστορία της Κεφαλονιάς τα νέα παιδιά. Δεν διδάσκεται στα σχολεία η τοπική ιστορία αρχαία και νεότερη! Κάποιες μικρές εκδηλώσεις που γίνονται επετειακής μορφής -ορισμένες μάλιστα και με ...μπουφέ-, είναι εντελώς απονευρωμένες. Έλειψε ένα φυλλάδιο για την ιστορία μας που θα, το γράψουν Κεφαλονίτες ιστορικοί -κι έχουμε σημαντικούς εν ζωή- το οποίο θα διδάσκεται στο μάθημα της Ιστορίας;

Να θυμίσω –μπορεί, αν κι έχω ενστάσεις- να παραβιάζω ανοιχτές θύρες, μα θα το κάνω: να θυμίσω, λέω, μονάχα μερικά ονόματα ιστορικών μορφών της Ιστορίας και των Γραμμάτων. Μορφές της μυθολογίας που έχουν εμπνεύσει πολλαπλώς μυριάδες ανθρώπων, ιστορικά πρόσωπα που έχουν δημιουργήσει και αναδείξει την Κεφαλονιά, διανοούμενοι, μοναδικοί για τα θέματά τους ποιητές, ποιητές χιλιοτραγουδισμένοι. Όχι, πως δεν υπάρχουν και άλλα ονόματα! Και με το συμπάθιο, δηλαδή... Τα ονόματα, τα παραθέτω στη σειρά ανάλογα με την εμφάνισή τους στην ιστορία:
ΟΔΥΣΣΕΑΣ: Αναφέρει ο Όμηρος: "...αυτάρ Οδυσσεύς ήγεν Κεφαλλήνας μεγαθύμους...".
ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ ΙΑΚΩΒΑΤΟΣ - ΙΩΣΗΦ ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΣ: Και οι δύο, μαζί με άλλους Ριζοσπάστες, αγωνίστηκαν, διώχτηκαν, φυλακίστηκαν για την ουσιαστική και με κοινωνικό περιεχόμενο ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα. Ο πρώτος, ήταν επίσης ποιητής και πολυσχιδής συγγραφέας).
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ: Μέγας σατιρικός ποιητής και πεζογράφος. Μοναδικοί και διεθνώς για τον τρόπο παρουσίασης οι χαρακτήρες του. Διώχτηκε και αφορίστηκε για την αντίστασή του απέναντι στην υποκρισία και στο σκοταδισμό.
ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ: Εμβληματικός κοινωνικός αγωνιστής για τα δικαιώματα των αγροτών και των εργατών, των φυσικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών του ανθρώπου.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ: Μέγιστος ποιητής. Είναι στην πρώτη γραμμή της σύγχρονης ελληνικής ποίησης. Από τους πλέον μελοποιημένους ποιητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου