Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Αλλάζουν όλα στα Δημοτικά Σχολεία

  
 κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά», υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος τονίζοντας πως θα έρθουν σαρωτικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.http://dipe.chal.sch.gr/site/wp-content/uploads/2012/05/school3.jpgΜιλώντας στη ΝΕΡΙΤ έκανε λόγο για ένα δημοτικό σχολείο πιο φιλικό προς τον μαθητή. Όπως σημείωσε, οι αλλαγές θα αποτελέσουν αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (αποτελείται από τους πρώην υπουργούς Παιδείας), η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στον μήνα.
«Κατά βάση, η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί. Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά. Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.
 
 

Για μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή που αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση μίλησε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας και για την οποία θα συγκληθούν όλα τα Συμβούλια και οι Επιτροπές ώστε μέσα από το διάλογο και τη διαβούλευση να διαμορφωθούν οι αλλαγές. Για το χρόνο έναρξης των συζητήσεων ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι «τα Συμβούλια θα συνεδριάσουν μέσα στον Οκτώβριο για τη μεγάλη μας παρέμβαση, έτσι όπως την έχουμε οραματιστεί».

Σύμφωνα με το news.gr, ο υπουργός τόνισε ότι την πρωτοβάθμια εκπαίδευση δεν συνηθίζει να κοιτά και η Βουλή, αλλά και οι κυβερνήσεις. Εκεί, όμως, διαμορφώνονται οι σύγχρονοι Έλληνες, εκεί διαμορφώνονται οι σύγχρονοι πολίτες, εκεί πρέπει να στρέψουμε πια την προσοχή μας.
Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τις αποφάσεις των προκατόχων του όσον αφορά το Λύκειο και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και πως θα προχωρήσει σε μικρές διορθώσεις οι οποίες δεν αλλάζουν τις γραμμές πλεύσης που ακολουθήθηκαν μέχρι τώρα.
Εκτός από την έναρξη του διαλόγου για τις αλλαγές στην Αθμια ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και σε άλλες κινήσεις του Υπουργείου όπως είναι η κατάθεση του νομοσχεδίου για την Ειδική Αγωγή  την μεθεπόμενη εβδομάδα και στην έναρξη το Νοέμβριο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος κατάρτισης και μαθητείας ύψους 250 εκ. ευρώ.
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στον εξορθολογισμό της μεταλυκειακής μη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προαναγγέλλοντας νέα λουκέτα για όσους συνεχίζουν  να έχουν οφειλές.
Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «ο χώρος θα εξορθολογιστεί και οι εταιρείες, τα Νομικά Πρόσωπα που καταδυναστεύουν το χώρο θα φύγουν από τη μέση… Ήδη, πριν από λίγες εβδομάδες, ένα πρώτο κύμα έφυγε από τη μέση. Την επόμενη εβδομάδα, έχω προειδοποιήσει ότι θα έρθει το δεύτερο κύμα. Όσοι δεν έχουν ρυθμίσει τις ασφαλιστικές εισφορές –και είναι αρκετοί αυτοί και αρκετά μεγάλοι και πολυδιαφημιζόμενοι- θα φύγουν και αυτοί από τη μέση.
Την επόμενη εβδομάδα η προθεσμία τους λήγει, τη μεθεπόμενη δεν θα λειτουργούν. Αυτή είναι δήλωση και να την κρατήσετε, γιατί δεν παραπέμπει στο μέλλον, αλλά στην επόμενη εβδομάδα».
 aftodioikisi.gr kai kefaloniapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου