Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Μεγάλος τσαμπουκάς στην Πεσσάδα

By  on October 7, 2014

pessada
Άσχημο τέλος είχε η πρώτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Πεσσάδας, αφού μετά τον καθιερωμένο αγιασμό οι κάτοικοι του χωριού ήρθαν σχεδόν στα χέρια
Δεν έμελλε να είναι ήρεμο το Τοπικό Συμβούλιο της Πεσσάδας και ουσιαστικά η θητεία του ξεκίνησε όπως ακριβώς είχε τελειώσει το προηγούμενο, αφού τα επεισόδια και οι προπηλακισμοί ήταν πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη.
Η νέα πρόεδρος του χωριού και επικεφαλής της τριανδρίας των γυναικών (το μοναδικό Συμβούλιο στην Κεφαλονιά που έχουν εκλεγεί τρεις γυναίκες) κάλεσε τον κόσμο της Πεσσάδας, αλλά και αυτόν των Δοριζάτων και των Κουντουράτων να παρακολουθήσουν τον αγιασμό και στη συνέχεια να τους απαριθμήσει τα προβλήματα του χωριού. Όμως, μετά το πέρας του αγιασμού και τις πρώτες κουβέντες της προέδρου, η… μάχη άναψε για τα καλά μετά την δυναμική παρέμβαση του Νίκου Σκλαβούνου, ο οποίος μπήκε επιθετικά από την αρχή του… ματς. «Θα είμαι αρωγός του Συμβουλίου σε όποιες σωστές και νόμιμες ενέργειες γίνονται, αλλά θα είμαι απέναντι σας σε όποιες παράνομες ενέργειες διαπράξετε», ήταν τα πρώτα του λόγια και η συζήτηση άρχισε να ξεφεύγει, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανε ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς», Θεόφιλος Μιχαλάτος, που παραβρέθηκε στη συζήτηση. 

Ο κ. Σκλαβούνος, απευθυνόμενος στην πρόεδρο, της ζήτησε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του συζύγου της λέγοντας: «Τι ρόλο παίζει ο σύζυγός σας και τι αρμοδιότητες έχει στην Κοινότητα; Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί χωροφυλακίστηκες ενέργειες (συνταξιούχος αστυνομικός); Γυρίζει με μια φωτογραφική μηχανή και φωτογραφίζει τους κατοίκους ψάχνοντας να δει ποιος αφήνει τα σκουπίδια του έξω από τους κάδους. Γιατί κατάγγειλε συγχωριανούς μας για μπάζα που έριχναν στα Δοριζάτα, ενώ ο ίδιος μπάζωσε το γεφύρι εδώ και δύο χρόνια; Γιατί κάνει παρατηρήσεις στην γυναίκα του Παναγή Δόριζα; Γιατί διαδίδει στους πολίτες που δεν ψήφισαν τη γυναίκα του πως αυτός είναι χωροφύλακας και θα τα βάλει όλα σε τάξη; Και ακόμη τρομοκρατεί τους εργάτες του Δήμου».
«Χρησιμοποιεί χωροφυλακίστικες μεθόδους»
Όπως ήταν φυσικό η κα πρόεδρος θέλησε να υπερασπιστεί τον σύζυγό της και άρχισε ο μεγάλος καβγάς με τη συμμετοχή και αρκετών χωριανών, οι οποίοι πήραν το μέρος της μιας ή της άλλης πλευράς. Η συνεδρίαση διαλύθηκε και για δέκα περίπου λεπτά ακολούθησαν λεκτικοί προπηλακισμοί και κάποια μικροσπρωξίματα μέχρι όλοι να οδηγηθούν στον προαύλιο χώρο του σχολείου και ύστερα από μερικά λεπτά να έχουμε λήξη συναγερμού. Αφού η μπόρα πέρασε για τα καλά ο κ. Σκλαβούνος έκανε τις παρακάτω δηλώσεις στην εφημερίδα μας: «Ο σύζυγος της προέδρου, που δεν είναι από την Πεσσάδα δεν δίστασε να μου επιτεθεί μπροστά σε όλους τους χωριανούς με διάθεση να με δείρει. Χάρη στην επέμβαση των συγχωριανών μου γλίτωσα το ξύλο και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό. Δεν πήρα καμία απάντηση από την πρόεδρο στις ερωτήσεις που της έθεσα σχετικά με τον σύζυγό της, ο οποίος χρησιμοποιεί χωροφυλακίστικες μεθόδους για να τρομοκρατήσει τους κατοίκους. Από πού πήρε αυτό το δικαίωμα, αφού δεν είναι καν εκλεγμένος; Και ερωτώ μέσα από την εφημερίδα σας τον Δήμαρχο, αν του έδωσε εκείνος αυτές τις αρμοδιότητες. Αν κύριε Δήμαρχε δεν του δώσατε εσείς τις αρμοδιότητες τότε σταματήστε τον, έχει χωρίσει το χωριό στα δύο. Ο εθελοντισμός κύριε Δήμαρχε είναι καλός και τον χειροκροτούμε, τον κακό εθελοντισμό όπως τον κάνει αυτός, με τις παράνομες ενέργειές του, δεν τον θέλουμε. Προσβάλει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, αν δεν τον σταματήσετε τότε τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη».
Τι έγινε πριν ξεσπάσει ο καυγάς
Όλα ήταν ήρεμα πριν ξεσπάσει ο καυγάς και οδηγηθούμε σε αυτά που σας αναφέραμε παραπάνω. Οι τρεις κυρίες του Συμβουλίου, η Διονυσία Μώρου-Δόριζα (πρόεδρος) και η Ευτυχία Χαρτουλιάρη και Ευαγγελία Μαραβέγια, υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους και στο τέλος είχαν οργανώσει και μια μικρή γιορτή με γλυκά και αναψυκτικά, τα οποία τους έμειναν. Το παρόν στο Συμβούλιο έδωσαν, πέρα από τον Θεόφιλο Μιχαλάτο, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λειβαθούς με την «Ισχυρή Κεφαλονιά», Ηλίας Κουρκουμέλης και Αντώνης Γεωργόπουλος, οι οποίοι δήλωσαν πως θα είναι κοντά στο Τοπικό Συμβούλιο και τους κατοίκους του χωριού για να λύνουν μαζί τα προβλήματα που θα προκύπτουν. Η κα Μώρου-Δόριζα στην ομιλία της ανέφερε πως στο Συμβούλιο θα επικρατήσει η διαφάνεια, ενώ άφησε αιχμές για τον προκάτοχό της, αναφέροντας πως ακόμη δεν έχει παραλάβει τα πρακτικά των προηγούμενων συνεδριάσεων. Η κα Μώρου-Δόριζα στάθηκε περισσότερο στην καθαριότητα και στις καθημερινές ανάγκες του χωριού και σε κάποιους δρόμους οι οποίοι πρέπει να επισκευαστούν ή να σηματοδοτηθούν καλύτερα. Έκανε αναφορά στο λιμάνι της Πεσσάδας, περιμένοντας ενημέρωση από τη νέα ηγεσία του Λιμενικού Ταμείου, ενώ έθεσε στη συζήτηση το πρόγραμμα «Μπαλτατζής», μέσα από το οποίο μπορούν να φτιαχτούν αγροτικοί δρόμοι στο χωριό.
Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος  και  φώτο στο συνδεσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου