Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Δείτε το πιο κατατοπιστικό βίντεο, με το πως επιτίθεται ο Εbola στον ανθρώπινο οργανισμό

phgh  http://paradrasi.gr/

Το Φεβρουάριο 2014 ανακοινώθηκε επιδημία ιογενούς αιμορραγικού πυρετού από ιό Ebola στη Γουινέα της Δυτικής Αφρικής. Μέχρι τις 15 Οκτώβρη είχαν αναφερθεί 8.997 κρούσματα συμπεριλαμβανομένων 4.493 θανάτων, στην ευρύτερη αυτή περιοχή της Αφρικανικής Ηπείρου.
Η πλειονότητα των κρουσμάτων είναι ενήλικες ηλικίας 15 – 59 ετών. Η επιδημία λαμβάνει χώρα σε 4 Κράτη της Δυτικής Αφρικής, Γουινέα, Λιβερία, Σιέρρα Λεόνε, Νιγηρία.
Πώς γίνεται η μετάδοση
• Η μετάδοση του ιού γίνεται, όταν το άτομο έρθει σε επαφή με τα σωματικά υγρά ενός ατόμου που ήδη ασθενεί ή έχει πεθάνει από τον ιό (σωματικά υγρά θεωρούνται κατά κύριο λόγο το αίμα, ο εμετός, τα ούρα, τα κόπρανα, ο ιδρώτας, το σμήγμα και το σάλιο), όταν έρθει σε επαφή με αντικείμενα, όπως είναι τα ιατρικά εξαρτήματα και οι βελόνες, που έχουν μολυνθεί από τον ιό και με το αίμα, τα σωματικά υγρά ή το κρέας από μολυσμένα ζώα.
• Τα ζώα που μπορούν να μεταφέρουν τον ιό είναι οι νυχτερίδες, οι μαϊμούδες και οι χιμπατζήδες.
• Ο ιός Έμπολα, μπορεί να μεταδοθεί μόνο αφού έχει αρχίσει η εμφάνιση των συμπτωμάτων, τα οποία εμφανίζονται στον ασθενή μετά από 2 έως 21 ημέρες, μετά τη μόλυνση του οργανισμού.
Ποιά είναι τα συμπτώματα

• Τα πρώτα συμπτώματα είναι ο πυρετός, ο πονοκέφαλος, πόνος στους μύες και πονόλαιμος. Σε δεύτερη φάση τα συμπτώματα εξελίσσονται σε διάρροια, εμετό, εξανθήματα και βλάβη στη λειτουργία των νεφρών και του ήπατος.

Σε ορισμένες, δε, περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία.
• Για να μεταδώσει ένα άτομο τον ιό σε κάποιον άλλο πρέπει πρώτα να έχει εμφανίσει τα συμπτώματα. Εάν ένα άτομο έχει μολυνθεί, αλλά δεν εμφανίσει τα συμπτώματα εντός των 21 ημέρων, τότε μάλιστα δεν θα νοσήσει.
Αντιμετώπιση και θεραπεία:
• Εμβόλιο για τον Έμπολα δεν υπάρχει ακόμα, ενώ τα συμπτώματά του αντιμετωπίζονται μεμονωμένα.
• Το αν θα ξεπεράσει ένας ασθενής τον κίνδυνο του ιού, εξαρτάται από τη φροντίδα που του παρέχεται και από τις αντοχές του ανοσοποιητικού του συστήματος.
• Η προστασία από τον ιό έχει να κάνει με τη στοιχειώδη υγιεινή, τη συχνή απολύμανση των χεριών και την αποφυγή επαφής με σωματικά υγρά ατόμων που έχουν νοσήσει, αλλά και με τα ίδια άτομα, ακόμα και αφού έχουν καταλήξει.
Και πάνω απ’ όλα ψυχραιμία, καθώς οι βεβιασμένες κινήσεις και πολιτικές δεν έχουν ποτέ τα επιθυμητά αποτελέσματα
Δείτε το πολύ κατατοπιστικό βίντεο με τα συμπτώματα του Εbola και με το πώς δρα όταν επιτεθεί στον ανθρώπινο οργανισμό :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου