Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

CHE ΑΣ ΤΟΝ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ

     




ERNESTO GUEVARA DE  LA  SERVA 
ο θρυλικός CHE. Παγκόσμιος ηγέτης, επαναστάτης, αντάρτης, γιατρός, εραστής σύζυγος  και πατέρας.

   Εκτελέστηκε στις 9/10/1967 απ’ την εγκληματική CIA σε συνεργασία με τους  RANGERS  (ομάδες Αμερικανών  εκτελεστών), με την βοήθεια της φασιστικής Βολιβιανής Κυβέρνησης.
   Η χαριστική βολή δόθηκε στον CHE  σ΄ ένα άθλιο δωμάτιο του σχολείου  του χωριού  IGERA , όπου τον είχανε αιχμαλωτίσει.

   Στην σύντομη ζωή του και μετά τον θάνατο του ήταν και είναι το σύμβολο και η συνείδηση της Επανάστασης.
   Από τις πράξεις του  CHE πηγάζει  η αυθεντική επαναστατικότητα. Αυτός μαζί με τον FIDEL στην πρωτοπορία, και τους άλλους συντρόφους, χάρισαν στην ηρωϊκή ΚΟΥΒΑ την ελευθερία αλλά πρίν από όλα την αξιοπρέπεια.
   CHE , ευγένια, πάθος  για τον άνθρωπο, πάθος για την δικαιοσύνη στον κόσμο, την ισότητα, πάθος για την μη εκμετάλλευση  ανθρώπου από άνθρωπο απανταχού της γής.
   CHE,  ένας άνθρωπος με τεράστια ιδεώδη.
   CHE,  ό,τι  πίστευε το έκανε πράξη, από αυτές τις πράξεις που πήγαζε ατέλειωτη αγωνιστικότητα, πάθος αλλά και σκληράδα μαζί με αυστηρότητα στις περιπτώσεις που έπρεπε..
   Αγωνιζότανε, πολεμούσε πέρα απ΄τις δυνάμεις του για τον ιερό σκοπό που ο ίδιος είχε θέσει στην ζωή του. Να δουν άσπρη μέρα οι πεινασμένοι, οι υποδουλωμένοι, οι απαξιωμένοι, οι  εκμεταλλευόμενοι σ΄ οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.
   Ο θάνατος του CHE συμβολίζει την εξέγερση. Σε κάθε επαναστατική ενέργεια η παρουσία του υπήρχε , υπάρχει και θα υπάρχει.
   Αντιστάθηκε στους Αμερικανούς αλλά και στους Ρώσους. ΄Αφησε αξιώματα στην Κούβα, (υπουργός, commandande ), άφησε οικογένεια, φτωχότατη αλλά ασφαλή ζωή, πήρε το όπλο του, το δισάκι του, λίγους συντρόφους,  πρώτα για να οργανώσει το αντάρτικο στην Αφρική, και ύστερα στη Βολιβία όπου και τον εκτέλεσαν.
   CHE , η επιτομή της λιτότητας, δεν χρησιμοποίησε ουδέν προνόμιο σαν Υπουργός, ζούσε  όχι με μισθό Υπουργού αλλά με τον μισθό του commandande (425pesos), ποσό γελοίο. Για αυτόν τον τεράστιο άνθρωπο ο καταναλωτισμός ήταν φθορά της ψυχής και του πνεύματος.
   Είχε απίστευτη τρυφερότητα αλλά  και μια απίστευτη σκληρότητα για τους βασανιστές του Μπατίστα , ή για τους πράκτορες του δικτάτορα που είχαν διεισδύσει στον αντάρτικο στρατό.
«Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ « έλεγε.
   Ας θυμηθούμε λοιπόν σήμερα τον  CHE, αυτόν τον μέγιστο επαναστάτη που αν ζούσε θα μαράζωνε καθημερινά για το πισωγύρισμα, για την εκμετάλλευση, - καλά αυτός σκοτώθηκε νωρίς στα 39 του-.
    Μπορεί να είναι και ασέβεια μόνο αυτά τα λόγια, για έναν  επαναστάτη αυτού του βεληνεκούς. Το διακινδύνευσα….

                                           ΛΕΝΑ ΖΑΧΑΡΗ –ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ
            Και όλοι αυτοί (εμείς) που ανατριχιάζουμε και πονάμε για την αδικία στον κόσμο

ΥΓ: «ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΠΑΘΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Σ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΡΕΛΑ» Αυτός ήταν ο CHE.

Το είπε ο ΡΕΖΙΖ ΝΤΕΜΠΡΑΙ Γάλλος δημοσιογράφος σύντροφος του GUEVARA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου