Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Άρθρο Παύλου Παπαδάτου Real News 5.10.2014

Από διαπιστώσεις και νουθεσίες άλλο τίποτα. Από λύσεις όμως …
(Άρθρο μου στην Realnews 5.10.2014)

Ακούω συνεχώς ότι βρισκόμαστε στην έξοδο από την κρίση. Όμως, το πολιτικό καιεπενδυτικό περιβάλλον,σε συνδυασμό με κάποια στοιχεία που σας παραθέτω, με κάνουν να πιστεύω ακριβώς το αντίθετο.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών προςτράπεζες 80 δις, προς εφορία 70 δις, προς ασφαλιστικά ταμεία 14 δις. Πολλά μάλιστα ασφαλιστικά ταμεία δεν κλείνουν ισολογισμούς τατελευταία 27 χρόνια! Βλέπεις, οι διορισμένοι πρόεδροι δεν γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ ισοζυγίου και ισολογισμού! Δηλαδή σύνολο ιδιωτικού χρέους 164 δις ή 91% του ΑΕΠ! Αντιστοίχως, το δημόσιο χρέος είναι 315 δις ή 175% του ΑΕΠ.(Τα χρέη αυτά είναι αλληλένδετα)
Τιείδους οπλοστάσιο αντιπαραθέτουμε ως έθνος σε αυτό το καταστροφικό τσουνάμι; Μίακυβέρνηση και μία αξιωματική αντιπολίτευση που δεν έχουν την παραμικρή επικοινωνίαμεταξύ τους και συμπεριφέρονται λες και είναι πρωταγωνιστές στη δημιουργία του πλέοννοσηρού επενδυτικού περιβάλλοντος. Έτσι,το 2013 το σύνολο των επενδυτικών εισροώνήταν μόλις3.3 δις! Και κάποιοι «επιτελείς» υπέγραψαν μνημόνια ώστεη χώρα μας ναέχει ετησίως 4.5% πρωτογενή πλεονάσματα έως και το 2020! 
Μα είναι ποτέ δυνατό να πιστεύει κανείς ότι μία οικονομίατης οποίας οι αποσβέσεις είναιυψηλότερες από τις επενδύσεις,θα μπορέσει ποτέ να ανακάμψει;

Το υπουργείο οικονομικών,μάλιστα,που «εμπνεύστηκε» το τερατούργημα - ΕΝΦΙΑ και τηναντιαναπτυξιακή φορολογική πολιτική,προέβλεπε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα εισέπραττε μεταξύ 2011 -2015,50 δις ευρώ!!! Τώρα το αναμόρφωσε στα 10 δις έως και το 2016!Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα κάποιοι υπουργοί, αντί να βλέπουν την κρίση καιως ιστορική ευκαιρία ανασυγκρότησης του κατ’ευφημισμόναποκαλούμενου‘κράτους’ μας, βλέπουν ταυπουργεία τους ως προμαχώνες επανεκλογής τους, παραβλέποντας το γεγονός ότι ησυμπεριφορά τους θα εξαναγκάσει τους πολίτες σε θλιβερές για τη χώρα επιλογές.(Είναι ποτέ δυνατόν υπουργός να παροτρύνει τον κόσμο να αποσύρει τις καταθέσεις του για ναπτωχεύσουν οι τράπεζες;).
Και σαν να μην φθάνουν όλα αυτά, έχουμε και τον κύριο Ράιχενμπαχνακάνει τη μεγάληδιαπίστωση(!) όπωςάλλωστε και οι πολιτικοί μας, ότι η φορολογία, οι ασφαλιστικές εισφορέςκαι ηέλλειψη ρευστότητας έχουν γονατίσει τις ελληνικές επιχειρήσεις!Κύριε Ράιχενμπαχ, απόδιαπιστώσεις και νουθεσίες άλλο τίποτα. Τίποτε λύσεις έχετε να προτείνετε;

Σημείωση
Ως φαίνεται, μάλλον θα αποφύγουμε άμεσα τις εκλογές. Ίσως έτσι δοθεί χρόνος στους πολιτικούς μας να σκεφτούν νηφάλια και να επιλέξουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας έναπολιτικόπρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους σε Ελλάδα και Ευρώπη, ώστε μεταξύ άλλων να γίνεικαι πρεσβευτής προσέλκυσης επενδύσεων στη χώραμας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου