Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗTA 28/2014

«ΟΣΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ»
                                          ( ΠΛΑΤΩΝ).                                                                                                                                                                                 
                                                                                    
     ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

1.   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ:
10.00. ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΟΣ ΔΕΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
1030. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΙ ΗΡΩΟ ΤΟΥ Γ' ΣΩΜΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ. 
Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ.


2.   Ο Βενιζέλος εκχώρησε το όνομα της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς.
Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου ο κ. Βενιζέλος, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση στην  Ολομέλεια της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, εκχώρησε ουσιαστικά με τον πιο επίσημο τρόπο το όνομα της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς με την απαράδεκτη τοποθέτησή του: «Όσον αφορά το ζήτημα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η Ελλάδα στηρίζει πλήρως τη διαδικασία υπό τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, μέσω του προσωπικού απεσταλμένου του κ. Μάθιου Νίμιτς και συμμετέχει πάντα σε αυτές εποικοδομητικά και με καλή θέληση. Η Ελλάδα, μέχρι σήμερα, έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα και αναμένουμε από την άλλη πλευρά να προβεί σε αντίστοιχα. Προτείνουμε μία αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία (με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία») για κάθε χρήση, erga omnes».
Με αυτή την τοποθέτησή του αντιπροέδρου κι υπουργού εξωτερικών ανατρέπεται στην κυριολεξία η πάγια θέση της Ελλάδος ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα Σκόπια με ονομασία που θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγά της. Αυτή είναι και η ισχύουσα απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, την οποία στηρίζει το σύνολο του ελληνικού λαού. Όμως η στάση αυτή της συγκυβέρνησης δημιουργεί εύλογους προβληματισμούς για τις εξελίξεις που δρομολογούνται στα άλλα εθνικά ζητήματα (Θράκη, Κύπρος και Βόρειος Ήπειρος).
Μετά την εξαθλίωση του ελληνικού λαού και το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας του, ήρθε η σειρά της εκποίησης των εθνικών συμφερόντων. Οι "μακεδονομάχοι" βουλευτές της ΝΔ, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν πήραν θέση για το μείζον αυτό ζήτημα, αφήνοντας υπόνοιες ότι δεν διαφωνούν με την ενδοτική πολιτική της κυβέρνησης. Τα μεγάλα ΜΜΕ δεν είχαν χώρο στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές τους να ασχοληθούν με το θέμα, γιατί είναι γεμάτα με τους γάμους διάσημων ηθοποιών.
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, το κόμμα των Ελλήνων πατριωτών δηλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα αγωνιστεί με κάθε νόμιμο μέσο, ώστε το ιερό όνομα της Μακεδονίας να μην εκχωρηθεί με κανέναν προσδιορισμό και παράγωγο στο γειτονικό κρατίδιο. Καλούμε όλους τους Έλληνες να αγωνιστούν μαζί μας για τα εθνικά μας δίκαια. Αν η συγκυβέρνηση δεν θέλει ή δεν μπορεί, ο λαός έχει την θέληση και την δύναμη να νικήσει και να οδηγήσει τους υπεύθυνους στην δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν για τα εθνικά εγκλήματα που διαπράττουν. -- 

3.   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά να του πουν για τα “προνόμια και τις παροχές” των στρατιωτικών!
Η επιμονή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη να “εντοπίσει” τις “παροχές” και τα “προνόμια” των στρατιωτικών έχει προκαλέσει σάλο. Εν ενεργεία και απόστρατοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους αλλά υπάρχει -ευτυχώς- ένας αξιοσέβαστος Ναύαρχος που σπεύδει να “βοηθήσει” τον υπουργό.

Ο Κωστής Γκορτζής ,έχει το χάρισμα να γράφει καλά και καυστικά. Με αξιόλογη καριέρα στο ΠΝ , στενός φίλος και συνεργάτης του Νίκου Παππά από την εποχή του ΒΕΛΟΥΣ, ο κ.Γκορτζής έχει τον τρόπο του να λέει πολλά με λίγα λόγια.
Κύριε Μητσοτάκη,
σωστή η απορία σας με το δεδομένο οτι ούτε στη θητεία σας αντιληφθήκατε τα ιδιαίτερα προνόμια των στρατιωτικών που ΤΩΡΑ θέλετε να πληροφορηθείτε.
Ας σας καταθέσω λοιπόν μερικά από τα προνόμια που απόλαυσα προσωπικά:
1. ‘Άδεια”. Πήρα την πρώτη μου δεκαήμερη άδεια οκτώ χρόνια μετά την ονομασία μου ως Αξιωματικός. Ούτε μία φορά στη σταδιοδρομία μου κατόπιν εξάντλησα τον δικαιούμενο μήνα κανονικής άδειας τον χρόνο “λόγω υπηρεσιακών αναγκών”…
2. “Υπερωρίες”. Αγνοώ την έννοια της λέξης αλλά γνωρίζω καλά ότι όσο υπηρετούσα (29 χρόνια) στον Στόλο και στα Ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού επί 200-250 ημέρες τον χρόνο ήμουν μακριά από το σπίτι μου και την οικογένειά μου “λόγω υπηρεσιακών αναγκών”.
3. “Γιορτές”. Την πλειονότητα των γιορτών πέρασα με το προσωπικό των Υπηρεσιών όπου υπηρετούσα, τους γονείς μου τους έβλεπα μια-δυό μέρες κάθε δυό χρόνια. Ακόμα και στις Εθνικές Εκλογές τις περνούσαμε “ένδον” σε …επιφυλακή.
4. “Κοινωνικές παροχές”. Ως Πλωτάρχης του Π.Ν. δεν είχα την οικονομική ευχέρεια να στείλω το παιδί μου σε ιδιωτικό παιδικό Σταθμό. Απευθύνθηκα στους Δημόσιους της περιοχής μου που απέρριψαν την αίτησή μου με βάση το δηλωθέν εισόδημά μου που ήταν …υψηλότερο από το δηλωθέν των εμφανώς πλουσιότερων γιατρών, δικηγόρων και ελεύθερων επιχειρηματιών γειτόνων μου τα παιδιά των οποίων ήταν δεκτά.
5. “Ευθύνες”. Όσο εσείς σπουδάζατε και εργαζόσασταν μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών των Τραπεζών (με τα …γνωστά αποτελέσματα της δουλειάς σας), οι συνάδελφοί μου κι εγώ αναλαμβάναμε την ευθύνη της διαχείρισης και συντήρησης Μονάδων του Στόλου για να τις έχουμε ετοιμοπόλεμες (γιατί άραγε…) και -κυρίως- την ευθύνη του προσωπικού μας σε συνθήκες πολλές φορές που μόνο σε ταινίες του I-Pad σας βλέπετε.
6. “Διευκολύνσεις”. Πολύς λόγος γίνεται και για το “προνόμιο” του θερέτρου της Αγίας Μαρίνας για τα στελέχη του Π.Ν., του Λ.Σ. και των Υπαλλήλων ΥΕΘΑ. Ο αριθμός του προσωπικού είναι τέτοιος που ελάχιστες φορές στη σταδιοδρομία του καθενός δίνεται η ευκαιρία της ..απόλαυσής του. Αλλά μόνο για αυτό το θέρετρο και τα άλλα των Ενόπλων Δυνάμεων γίνεται λόγος. Για τα δικά σας τα …Τραπεζικά και άλλα τσιμουδιά, λες και αυτά δεν τα πληρώνει όλη η κοινωνία. Για να μην επεκταθούμε στους Οικοδομικούς Οργανισμούς, τα υπόγεια σούπερ μάρκετ…, δικά σας και άλλων…
Ο κατάλογος είναι μακρύς. Γι αυτό δεν θα σας κουράσω άλλο.
Να σας προτρέψω όμως στο να καταργήσετε όσα προνόμια βρείτε. Δεν θα μπορέσετε ποτέ όμως να καταργήσετε το προνόμιο που είχαμε να ζήσουμε στον θαλασσινό πολιτισμό, όπου ο καθένας συνειδητοποιεί τόσο τα δικαιώματά του όσο και τις υποχρεώσεις του, όπου δένονται ισόβια οι ζωές των συνυπηρετούντων και όπου το καθήκον για την πατρίδα υπερτερεί -για την πλειονότητα τουλάχιστον- του όποιου “προνομίου”, υπό την έννοια που εσείς δεν θα καταλάβετε ποτέ σας.

4.   Όσο υπάρχουν ακόμη Στρατηγοί.
Του Ανάργυρου Σαρήπαπα 
Την περασμένη Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 επρόκειτο να εορτασθεί στο Συμμαχικό  Νεκροταφείο της Δοϊράνης Κιλκίς, με κάθε επισημότητα, η επέτειος του εορτασμού της Μάχης της Δοϊράνης, παρουσία στρατιωτικών και πολιτικών αρχών της περιοχής.
Όταν ο Στρατηγός Διοικητής του Γ΄ΣΣ, ο οποίος ευρίσκετο καθ’ οδόν για την Δοϊράνη , πληροφορήθηκε την ύπαρξη προσβλητικής για την Ελληνική Ιστορία στήλης που κατασκευάσθηκε πρόσφατα, όπου μνημονευόταν η προσφορά μεταξύ άλλων και «Μακεδόνων πολιτών» προς τις συμμαχικές δυνάμεις δεν δίστασε ούτε στιγμή.
 Κανονικά το θέμα θα έπρεπε να απασχολήσει όλα τα ΜΜΕ, όμως αυτά προτίμησαν να ασχολούνται με καταυλισμούς Ρομά, καμένους σκύλους, αλλά και να εκθειάζουν τα προσόντα κάποιου Χαρδούβελη, την ώρα που υπάρχουν φήμες ότι το όνομα Μακεδονία ήδη ξεπουλήθηκε από κάποιον Βενιζέλο που παριστάνει τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον ΥΠΕΞ της Ελλάδος. Δεν απασχόλησε όμως δυστυχώς κανέναν και τούτο ως γεγονός είναι ανησυχητικό και ύποπτο.
Σε μία περίοδο που τα Εθνικά μας θέματα δεν απασχολούν κανένα, σε μια περίοδο που οι θεσμοί έχουν απαξιωθεί πλήρως, σε μια περίοδο που η χώρα ξεπουλιέται, οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες οφείλουμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια στον Στρατηγό Ηλία Λεοντάρη, για την άμεση, έγκαιρη και αποφασιστική ενέργειά του, σε μία ευαίσθητη περιοχή σε απόσταση 500 μέτρων από την Ελληνοσκοπιανή μεθόριο. Έστειλε το μήνυμα προς εχθρούς και φίλους ότι η γη της Μακεδονίας ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική. Σ’   αυτή την χώρα με την τρισχιλιετή ιστορία, όσο και αν προσπαθούν να εξαφανίσουν αρχές και αξίες υπάρχουν ακόμη Στρατηγοί , υπάρχουν ακόμη Έλληνες  που βάζουν την ΕΛΛΑΔΑ πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον.
Περιμένουμε από την Ελληνική Πολιτεία να συγχαρεί τον Στρατηγό και όλους τους εμπλεκομένους στρατιωτικούς για την άριστη αντιμετώπιση της προβοκάτσιας, εσκεμμένης ή μη, δεν έχει σημασία που κατέδειξαν με την ενέργεια τους ότι, οι φύλακες είναι παρόντες και δεν επιτρέπουν σε κανένα να σφετεριστεί την Ιστορία, αλλά κυρίως να αμφισβητήσει εμμέσως ή αμέσως την Ελληνικότητα αυτής της γης, που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας, που την πότισαν με το αίμα τους και οφείλουμε οι νεότεροι να παραδώσουμε ακεραία στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
Συγχαρητήρια Στρατηγέ, συγχαρητήρια στους Έλληνες Αξιωματικούς, όσο υπάρχετε θα κοιμόμαστε λιγότερο ανήσυχοι τα βράδια «ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ».
Υποστράτηγος ε.α. Ανάργυρος Σαρήπαπας.
Αντιπρόεδρος ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

5.    Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΠΟΥ  ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΤΗ ΔΕΞΙΑ
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ, ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ

Διαβάσαμε στη Δημοκρατία το σχόλιο <<Σαν σήμερα το 1974…>> όπου  ο σχολιαστής έχει μνήμη μόνο μεροληπτική για τον εθνάρχη Καραμανλή και εμείς που ζήσαμε την εποχή θα τον ρωτήσουμε; Ποιός εγκατέλειψε  την ΕΡΕ και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι και εκ του ασφαλούς μιλούσε περί της επερχόμενης δικτατορίας; Ποιός κορόιδεψε τον Κωνσταντίνο υποσχόμενος να τον καλέσει, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση, ενώ μετά την πτώση της Χούντας επανήλθε το Σύνταγμα του 1958 της βασιλευόμενης Δημοκρατίας και έπρεπε πρώτος ο Βασιλιάς να επανέλθει; Η Χούντα δεν έφερε τον Καραμανλή ; Ποιός έκανε το Δημοψήφισμα Βασιλεία ναι ή όχι χωρίς να επιτρέψει στον Κωνσταντίνο να έλθει στην Ελλάδα να διεκδικήσει το ναι; Ποίος είπε ότι η Κύπρος κείται μακράν και την άφησε στα νύχια του Αττίλα; Ποίος μας έβγαλε από το ΝΑΤΟ ; Ποιός νομιμοποίησε το ΚΚΕ, και καλά έκανε, αλλά άφησε την δεξιά παράταξη του έρμαιο της κουμμουνιστικής προπαγάνδας με αποτέλεσμα σήμερα οι θύτες του ΚΚΕ να εμφανίζονται ως θύματα του συμμοριτοπόλεμου; Ποίος εγκατέλειψε την ΝΔ για να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας και  προετοίμασε την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στη εξουσία του χαρισματικού απατεώνα Ανδρέα που διέφθειρε την Ελλάδα; Ποιος έκανε την Αθήνα τσιμεντούπολη ; Ποίος μας έβαλε στην ΕΟΚ  χωρίς να ξέρουμε μπάνιο. Αυτή  είναι η άλλη πλευρά του εθνάρχη. Μη  ξεχνάτε.

6.   "Μαζί τα φάγαμε"
 Όσοι έχουμε χάψει το παραμύθι "Μαζί τα φάγαμε"
Διαβάστε, για να ξέρετε ποιοι τα έφαγαν
και τίνος τα χρέη αποπληρώνουμε.
Και έπειτα σκεφτείτε τίνος πολιτικοί φίλοι είναι αυτοί που τα έφαγαν.
 Δεν τα λέει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ούτε το ΚΚΕ
ούτε δεν ξέρω ποιος αντιμνημονιακός, ανθέλληνας ή ότι άλλο μας σερβίρουν
 τα λέει η εκθεση της ΤΡΟΪΚΑ!
 Έκθεση της ΤΡΟΙΚΑ για  τα επιχειρηματικά δάνεια
Ποιοί χρωστούν και εξαιτίας τους πληρώνουμε;  Ή άλλος Χαβάει κι άλλος πληρώνει
Ονόματα
AXON HOLDINGS: Το επιχειρηματικό όχημα του Θωμά Λιακουνάκου. Το 2012 παρουσίαζε τραπεζικό δανεισμό 447.200.000 εκατ. Ευρώ. Μόνο η θυγατρική του ομίλου EUROMEDICA, έχει .... χρέη προς τις τράπεζες, που ξεπερνούν τα 372. 700.000 Ευρώ.
ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Δηλαδή με άλλα λόγια, MEGA CHANNEL, τo μεγάλο κανάλι, των τριών.. ισχυρών, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη. Το 2012, λοιπόν, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα 123.500.000 ευρώ περίπου, μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων.
ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: Το δίκτυο των επιχειρήσεων που ελέγχει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, έχει χρέη ύψους 861.300.000 ευρώ. Εδώ υπάρχει και το εξής ενδιαφέρον. Η Korinthoς Power, μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172.500.000 ευρώ.
INTRACOM: Εδώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Intracom ίσον Σωκράτης Κόκκαλης. Ο όμιλος, από ομολογιακά και τραπεζικά δάνεια, χρωστάει315.700.000 ευρώ.
ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ: Η εκδοτική «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο κατασκευαστικός όμιλος της οικογένειας Μπόμπολα. Δηλαδή βασικά, όπου δημόσια έργα, βλέπε Ελλάκτωρ. Και όμως, τα τραπεζικά δάνεια που έχει αποκρύπτονται.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Μετά τον αείμνηστο Λαμπράκη, ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο τραπεζικός δανεισμός αγγίζει τα 134.000.000 ευρώ.
ΜΟΤΟR OIL: Έχουμε ήδη αναφερθεί στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Πάμε να δούμε τι χρωστάει η πετρελαϊκή «ναυαρχίδα» της οικογένειας στις τράπεζες.1.200.000.000 ευρώ περίπου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Οικογένεια Στέγγου, Πόρτο Καρράς, σκάνδαλο στην Χαλκιδική, και πάει λέγοντας. Εδώ ο ισολογισμός μας δείχνει τραπεζικό δανεισμό μόλις 22.900.000 ευρώ.
STAR CHANNEL: Πάλι οι Βαρδινογιάννηδες. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει τραπεζικά χρέη 58.100.000 ευρώ.
ΟΜΙΛΟΣ ANT1: Το δημιούργημα του Μίνωα Κυριακού, το οποίο πλέον κατευθύνει ο υιός, Θεόδωρος Κυριακού. Τα δάνεια από τις τράπεζες ξεπερνούν τα 170.000.000 ευρώ.
ALPHA TV: Στον τηλεοπτικό σταθμό, κυρίως μέσω της INTERTECH, μεγαλομέτοχος είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Τραπεζικός δανεισμός; 58.000.000 ευρώ.
J&P ΑΒΑΞ: Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, με τραπεζικό δανεισμό 268.900.000 ευρώ.
MARFIN INVESTMENT GROUP: Ο όμιλος, που μας έχει ταλαιπωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια με διάφορες υποθέσεις, όπως ΟΤΕ, Ολυμπιακή, Λαϊκη Τράπεζα κ.α., και δημιούργημα του Ανδρέα Βγενόπουλου. Τα χρέη προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 2.000.000.000 ευρώ.
ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Μια παραδοσιακή δύναμη, στο χώρο των μετάλλων. Ο όμιλος έχει τραπεζικά ανοίγματα 1.100.000.000 ευρώ.
ΤΙΤΑΝ: Σχεδόν μονοπώλιο στο χώρο των τσιμέντων, και με τραπεζικό δανεισμό, που φτάνει το 1.000.000.000 ευρώ περίπου.
FORTHNET: Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος που κατέχει το συνδρομητικό κανάλι NOVA, εμφανίζει τραπεζικό δανεισμό 331.000.000 ευρώ.
MINOAN LINES: Μεγάλη ιστορία. Πρώην Μινωϊκές Γραμμές, ναυάγιο ΕΧΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, αυτοκτονία Παντελή Σφηνιά. Και χρέη 270.100.000 ευρώ.

7.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΥΧΟΣ
Κυκλοφορεί ήδη σε όλη την Ελλάδα το 10ο τεύχος της ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, με πλούσια ύλη και άποψη για τα πράγματα.
Στο τεύχος δημοσιεύεται τεκμηρωμένη, αντίθετη προς τα συνήθως δημοσιευόμενα στον τύπο, ανάλυση της οικονομικής και πολιτικής επικαιρότητας από τον Κωνσταντίνο Κόλμερ («Το Πρωτογενές Έλλειμμα και η Περικοπή των Συντάξεων»).
Επίσης δημοσιεύονται αναλύσεις γιά τα εθνικά ζητήματα [Θεοφάνης Μαλκίδης: «Ελληνική Θράκη»], την πολιτική επικαιρότητα [Χρήστος Χαλαζιάς: «Πολιτικά σφάλματα δημιουργούν μη αναστρέψιμες καταστάσεις»], την γεωργία [Πάνος Παναγόπουλος: «Η μη ανταγωνιστική γεωργία μας αποτελεί εθνικό πρόβλημα»], την φορολογία [Μάνος Κρανίδης:«Σαράντα φόροι και τέλη στα ακίνητα!»] κ.ά.
Στο τεύχος συμπεριλιμβάνεται βαρυσήμαντο άρθρο του Γιάννη Μαρίνου, με τίτλο «Η δραματοποιημένη επανάληψη μιας προηγηθείσας τραγωδίας».
Σε μία εκ βαθέων συνέντευξή του, ο συγγραφέας και εκδότης Γιώργος Καραμπελιάς αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ιδεολογικής του διαδρομής και της πολιτικής του δράσης, από τα φοιτητικά του χρόνια στο Παρίσι μέχρι τους σημερινούς αγώνες του γιά την διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης θεωρίας γιά τον Ελληνισμό.
Το κεντρικό αφιέρωμα του τεύχους αφορά το Κυπριακό ζήτημα και έχει τίτλο  «Κύπρος, 1974-2014: 40 χρόνια αισχύνης». Γράφουν  κατά σειρά οι Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης («To χρυσοπράσινο φύλλο και ο πειρασμός του ανέξοδου Ελλαδίτικου ριζοσπαστισμού»), ο Δ. Πολίτης («Η Κύπρος δεν κείται μακράν»), ο Μελέτης Μελετόπουλος («Μία άγνωστη προσπάθεια αποτροπής του Αττίλα»), ο Παύλος Καρούσος («Ανοίγει ο φάκελος της αποστολής ‘ΝΙΚΗ’»), ο Κωνσταντίνος Κόλμερ («Η νέα τραγωδία της Κύπρου»), ο ανταποκριτής της ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ στην Λευκωσία Κώστας Παπασταύρου («Το Κυπριακό στην μέγγενη του πάρε-δώσε!»), ο Θαλής Καραγιαννόπουλος («Σκέψεις μετά από μία επίσκεψη») . Στο αφιέρωμα δημοσιεύεται το χρονικό του Αττίλα και 
προβάλλεται η άποψη ότι η μη λύση είναι καλύτερη από την ‘λύση’ που μεθοδεύεται.
Στον Φάκελλο Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, που έχει θέμα «Η επιχείρηση αναβίωσης του Χαλιφάτου», παραθέτουν τις απόψεις τους οι Α. Δ. Παπαγιαννίδης(«Πόσο απέχει το Ιράκ (και η Ουκρανία) από τα Βαλκάνια;»), ο Γιάννης Χατζόπουλος («Ιρανικά διλήμματα στην Μεσοποταμία») ο Γιώργος Φοίνικας («Επικίνδυνη συγκυρία για την ελληνική εξωτερική πολιτική»), ο Σωτήρης Δημόπουλος («Ρωσσικά στοιχήματα στην Εγγύς Ανατολή») και ο Χρήστος Ζιώγας («Η Σαουδική Αραβία παράγων σταθερότητας και αστάθειας»). 
Στα πολιτιστικά, ξεχωρίζουν οι κριτικές θεάτρου του Γιάννη Δρακόπουλου και κινηματογράφου του Κωνσταντίνου Μπλάθρα, Τέλος, η Βιβλιοκριτική«Edmund Burke, Στοχασμοί για την Επανάσταση στην Γαλλία» του Σπύρου Κουτρούλη και το Σταυρόλεξο του Νίκου Λιναρδάτου.
Το τεύχος διατίθεται κεντρικά στις Εκδόσεις Παπαζήση (Νικηταρά 2 και Εμμ.Μπενάκη), κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία και στα κέντρα τύπου και αποστέλλεται κατ’ οίκον στους συνδρομητές (γιά συνδρομή 6980-149044).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου