Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Νέος σεισμολογικός σταθμός στην Κεφαλονιά (VIDEO)

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ  INKEFALONIA

    Νέος σεισμολογικός σταθμός στην Κεφαλονιά (VIDEO)
    Του Χρήστου Λαμπράκη
    Στην Κεφαλονιά βρέθηκε η καθηγήτρια σεισμολογίας στο τμήμα Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ελευθερία Παπαδημητρίου, προσκεκλημένη του παραρτήματος της ένωσης Ελλήνων φυσικών Κεφαλονιάς.

    Η κα Παπαδημητρίου μιλώντας για τις σεισμοτεκτονικές ιδιότητες και τους ισχυρούς σεισμούς της Κεφαλονιάς, αναφέρθηκε στη σεισμογενή δραστηριότητα του νησιού μας, επιχειρώντας με επιστημονική προσέγγιση και χρήση πληθώρας γραφημάτων να παρουσιάσει την πλούσια σεισμική δραστηριότητα της Κεφαλονιάς με τα ιδιαίτερα στοιχεία που την καθιστούν «άριστο σημείο αναφοράς» για επιστημονική έρευνα και αξιολόγηση.
    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη το απόγευμα της Παρασκευής, υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από το κοινό, το οποίο αποτελούνταν κατά μεγάλο μέρος του από πολιτικούς μηχανικούς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι κατέκλισαν την κα Παπαδημητρίου με ερωτήσεις για το σεισμολογικό status quo της Κεφαλονιάς.
    Νέος σεισμολογικός σταθμός στην Πεσσάδα
    Μια αρκετά σημαντική εξέλιξη για την παρατήρηση των σεισμολογικών φαινομένων στο νησί μας είναι και η εγκατάσταση ενός νέου σεισμολογικού σταθμού καταγραφής, του όγδοου κατά σειρά, στην Πεσσάδα.
    Ο νέος σταθμός έχει εγκατασταθεί στην Ιερά Μονή Εσταυρωμένου και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία συμβάλλοντας στην καλύτερη σεισμολογική απεικόνιση στην Κεφαλονιά.
    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η εμφάνισή του στο κεντρικό δίκτυο σεισμολογικών σταθμών που λειτουργεί «υπό τη στέγη» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ο κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να παρατηρεί τις καταγραφές από την περιοχή της Λειβαθούς.
    Δηλώσεις της κας Παπαδημητρίου
    VIDEO με το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας
    Ο κ. Αντώνης Κατάνιας, εκπροσωπώντας το τοπικό παράρτημα της Ένωσης Ελλήνων ΦυσικώνDSC 0088
    DSC 0079
    DSC 0080
    DSC 0084
    DSC 0085
    Οι υπάρχοντες σεισμολογικοί σταθμοί της Κεφαλονιάςseismologioi stathmoi kefalonias
    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου