Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Βρυξέλλες: Πρωτοφανή επεισόδια με τραυματίες. 100.000 διαδηλωτές σε πορεία κατά της λιτότητας

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια μεγάλης διάδήλωσης κατά της λιτότητας.

Πρόκειται για μια μεγαλειώδη διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν 100 χιλιάδες άτομα. Όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική, υπάρχουν πολλοί τραυματίες μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις δυνάμεις της αστυνομίας.
Η διαδήλωση προγραμματίστηκε μετά τα νέα μέτρα λιτότητας που πρότεινε η δεξιά κυβέρνηση της χώρας.
Play Button

Η διατήρηση της αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των μισθών, των υφιστάμενων ορίων συνταξιοδότησης και γενικότερα του κράτους πρόνοιας ήταν τα βασικά αιτήματα των διαδηλωτών, ο αριθμός των οποίων αξιολογήθηκε ως εξαιρετικά μεγάλος με βάση τα δεδομένα του Βελγίου.

Πολλοί τομείς της Οικονομίας υπολειτουργούν, λόγω κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα συνεχιστούν ως τις 15 Δεκεμβρίου, όποτε τα συνδικάτα θα προχωρήσουν σε γενική απεργία.
Οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν χρησιμοποιώντας αντλίες νερού. Εξάλλου υλικές ζημιές έχουν σημειωθεί σε κάποια αυτοκίνητα, με κάποια να έχουν σπασμένα τζάμια ή να έχουν πυρποληθεί.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικάτων, που διοργάνωσαν την κινητοποίηση αυτή σε συνεργασία με κόμματα της αριστεράς και διάφορες ενώσεις, έως και 130.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση.
Τα συνδικάτα χαρακτήρισαν τη διαδήλωση "ιστορική" και ξεπέρασε σε συμμετοχή τις τελευταίες διαδηλώσεις εναντίον των πολιτικών λιτότητας, το 2011 και το 2013.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ντυμένοι με κόκκινα, πράσινα και μπλε πανωφόρια, στα χρώματα των τριών μεγαλύτερων βελγικών συνδικάτων, διαδήλωσαν στις λεωφόρους του κέντρου των Βρυξελλών δημιουργώντας ένα πολύχρωμο παζλ.
Το βράδυ αναμένεται να συγκληθεί ένα συμβούλιο υπουργών σε στενή σύνθεση, στο οποίο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα.
Κυβερνητική επιτροπή δήλωσε έτοιμη να συναντηθεί απόψε με εκπροσώπους των συνδικάτων.
Η βελγική κυβέρνηση, η οποία ανέλαβε καθήκοντα πριν από μόλις έναν μήνα, έχει εξαγγείλει ένα πρόγραμμα αύξησης του ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, ακύρωσης της προσαρμογής των μισθών προς τα πάνω ανάλογα με τον πληθωρισμό, καθώςκαι περικοπών στο κράτος πρόνοιας.
Ευελπιστεί ότι με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσει 11 δισ. ευρώ. Οι εργατικές ενώσεις έχουν εξαγγείλει πανεθνική απεργία για τις 15 Δεκεμβρίου.
Ο Σαρλ Μισέλ, 38 ετών, ο οποίος ορκίστηκε πρωθυπουργός στις αρχές Οκτωβρίου, ετέθη επικεφαλής κυβέρνησης συνασπισμού στην οποία συμμετέχει μόνο ένα γαλλόφωνο κόμμα, το Μεταρρυθμιστικό Κίνημα, και τρία φλαμανδικά κεντροδεξιά και δεξιά κόμματα: το εθνικιστικό Νέα Φλαμανδική Συμμαχία (N-VA) του Μπαρτ Ντε Βέβερ, οι Φλαμανδοί Χριστιανοδημοκράτες του CD&V και οι Φλαμανδοί Φιλελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου