Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου συνεδρίασε και αποφάσισε την συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου.
Καλούμε τους εργαζόμενους να κάνουν το βήμα και να αγωνιστούμε μαζί για την διεκδίκηση μιας ζωής που αντιστοιχεί με τον πλούτο που παράγουμε.
Λίστες Λαγκάρντ, λίστες κερδών, εξαγωγές κεφαλαίων, αμύθητες περιουσίες και σκανδαλώδεις ζωές των καπιταλιστών είναι δίπλα μας.
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι κεφαλαιοκράτες, αρπάζουν την μόρφωση και το ψωμί από τα παιδιά μας.

Τα φάρμακα, οι ιατρικές εξετάσεις, η υγεία μας εμπορευματοποιούνται για να γίνουν κότερα, χλιδάτη ζωή για την πολύ μικρή μειοψηφία των δισεκατομμυριούχων ελλήνων και ξένων κροίσων.
Το κράτος των καπιταλιστών κόβει από το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας μέσω της ανεργίας, της μείωσης των μισθών, την κατάργηση των επιδομάτων, της φορολογίας και τα δίνει στην τάξη των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών και μετόχων πολυεθνικών εταιρειών.
Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβερνήσεις, αστικά πολιτικά κόμματα διαπλέκονται με χίλιους δυο τρόπους με το κεφάλαιο.
Κανείς εκτός από το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ δεν μιλάει για κατάργηση αυτών που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε.
Μας μιλάνε για ανάπτυξη εννοώντας καπιταλιστική ανάπτυξη με γιγάντωση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων και ανέχεια, φτώχεια για τα λαϊκά στρώματα.
Ετοιμάζουν πολέμους για να αποσπάσουν μερίδια από ενεργειακές πίτες οι ανταγωνιζόμενες αστικές τάξεις. Προσωρινές συμφωνίες, συμβιβασμοί που αύριο μπορούν να γίνουν ρήξεις και σκυλοκαυγάδες συνάπτονται από τις κυβρνήσεις, υπάλληλους των πολυεθνικών.
Οι εργαζόμενοι να σηκώσουν την δικιά τους σημαία, της ταξικής πάλης, της μόνης που μπορεί να απελευθερώσει τους  λαούς και να ζήσουν ειρηνικά.
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των εργατών, όλων των εθνικοτήτων, τώρα που πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου. Διδασκόμαστε από την ιστορία.
Ο τουρισμός, πρωτοπόρος κλάδος της καπιταλιστικής ελληνικής οικονομίας, δείχνει τι μας ετοιμάζουν. Τεράστια κέρδη, συνεχόμενη αύξηση του τζίρου για τις μεγάλες επιχειρήσεις από την μία και μισθοί πείνας, απλήρωτη και μαύρη εργασία, συνθήκες γαλέρας, τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς από την άλλη.
Μας ικανοποιεί αυτή η ζωή; Βοηθάει η ηττοπάθεια, η απογοήτευση, η υποταγή; Αποφεύγουμε έτσι την ανεργία, την εκμετάλλευση, την ανέχεια και την φτώχεια;
Όχι συνάδελφοι. Έχουμε την δύναμη να τους ανατρέψουμε. Εκατοντάδες χιλιάδες συγκεντρωθήκαμε στην Αθήνα με το ΠΑΜΕ την 1η του Νοέμβρη. Πάνω από χίλια σωματεία συμμετείχαν στο μεγαλειώδες αυτό συλλαλητήριο.
Συνεχίζουμε. Προχωράμε με σταθερά βήματα στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.

 Να σταματήσουμε την αρπαγή του μόχθου μας!
Ουσιαστικές αυξήσεις παντού! Είναι στο χέρι μας!
Εδώ και τώρα: ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νομοί που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις. Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.
Καμία νέα παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.
Είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!
Εδώ και τώρα: Κάλυψη των απωλειών και πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Τα έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι με το παραπάνω! Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση  και τις συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών, της 13ης και 14ης σύνταξης.
Να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας!
Εδώ και τώρα:Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ.Ι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου