Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Είμαστε η περιοχή με τη μικρότερη τουριστική σεζόν

δειτε  και τς αναρτήσεις
http://pronoikefalonias.blogspot.com/2014/10/blog-post_33.html

 

Ξενάγηση στον Θολωτό Τάφο των Τζαννάτων και την Ιερά Μονή της Άτρου

Ολόκληρη η Ελλάδα είναι ένας αρχαιολογικός χώρος. Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Τζαννάτων και την Ιερά Μονή της ΄Ατρου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στους Πρόννους.


βιντεάκια από την χθεσινή συζήτητση



και   ΜΕΛΕΤΗ ΙΤΕΠ : εποχικότητα και τουρισμός
 
 https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/560149_875140515837638_8970590916296816586_n.jpg?oh=306222dd0acdebea546106a2af80bd02&oe=54DA60FA
 ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ: η περιοχή με τη μικρότερη τουριστική σεζόν και τη μεγαλύτερη εποχικότητα!
 
 
 Στο Συνέδριο του ΣΕΤΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με θέμα την εποχικότητα στον Τουρισμό,  παρουσιάστηκε μελέτη του ΙΤΕΠ (Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων) σύμφωνα με την οποία την εντονότερη εποχικότητα παρουσιάζουν τα Ιόνια Νησιά με 60,48% και ακολουθούν το Νότιο Αιγαίο 55,81% και η Κρήτη 54,87%.

Η ηπειρωτική Ελλάδα, όπως ήταν αναμενόμενο, εμφανίζει τα μικρότερα ποσοστά είτε λόγω περιορισμένου αριθμού τουριστών είτε λόγω προσέλκυσης αστικού τουρισμού: οι περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν ποσοστό 38,80%, η Ήπειρος 23,50% και η Αττική 32,50%.


Πάντως, το 2013, το 70% σχεδόν των ξένων τουριστών ήρθε στη Ελλάδα μόνο μέσα στο τετράμηνο Ιουνίου - Σεπτεμβρίου και το 86,5% στο εξάμηνο Μαΐου – Οκτωβρίου, αφήνοντας το ισχνό 13,5% για τους μήνες Νοέμβριο – Απρίλιο, δείχνοντας και την μειωμένη δυναμική της Αθήνας ως city break (Ακρόπολη, shopping κλπ) αλλά και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των αρχαίων.


Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι τουρίστες με την υψηλότερη εποχικότητα προέρχονται από την Τσεχία, την Πολωνία, τη Νορβηγία, την Αυστρία, την Ιταλία και τη Δανία, ενώ τη χαμηλότερη εποχικότητα εμφανίζουν οι τουρίστες που προέρχονται από την Κύπρο, την Ιαπωνία, την Τουρκία, την Κίνα, τη Βουλγαρία και τις ΗΠΑ.


Με εξαίρεση τις ΗΠΑ, οι χώρες προέλευσης τουριστών με χαμηλή εποχικότητα εμφανίζουν σχετικά χαμηλά μερίδια συμμετοχής στο σύνολο των τουριστών. Αντίθετα, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιταλία, χώρες με τα υψηλότερα μερίδια αφίξεων σε καταλύματα στην Ελλάδα (αντιπροσωπεύοντας 39,4% των αφίξεων) εμφανίζουν εποχικότητα υψηλότερη από τη μέση του εισερχόμενου τουρισμού.

Δηλαδή: οι αγορές στις οποίες είναι εστραμμένες τα Ιόνια Νησιά για την προσέλκυση τουριστών είναι αυτές που  έχουν την πιο μικρή διάρκεια διακοπών. Εάν θέλουμε επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν θα πρέπει να στραφούμε στις αγορές  των χωρών : Κύπρος,   Ιαπωνία, Τουρκία,   Κίνα,   Βουλγαρία και   ΗΠΑ. Για αυτό  ωρύεται και ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού ότι τα ταξίδια στις τουριστικές εκθέσεις της  Αγγλίας είναι πεταμένα λεφτά..  
Πάντως περιμένουμε με αγωνία και ενδιαφέρον  την ανακοίνωση του προγράμματος δράσης της ΠΙΝ για τον τουρισμό καθώς η ομιλία του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου στο συνέδριο του ΣΕΤΕ  έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά στην τουριστική ηγεσία του τόπου , τα οποία  ερωτηματικά προσπαθεί να εξωμαλύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος.
Αλλά το «μη φοβάστε εγω κάνω κουμάντο» δεν φαίνεται να πείθει κανέναν..
 
 (με στοιχεια απο δημοσιευμα στο corfupress)
 
√  Διαβάστε την πλήρη μελέτη του ΙΤΕΠ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου