Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Παραμένουν άλυτα τα προβλήματα του νοσοκομείου

Υποβαθμίζεται συνεχώς ο τομέας της Υγείας


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν στα ΜΜΕ νωρίτερα σήμερα τα μέλη του Σωματείου των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας.
Φανερά δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι με τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της υγείας που τα τελευταία χρόνια μετά την κρίση παραπαίει χωρίς να φαίνεται στο φως στο τέλος του τούνελ, με το Νοσοκομείο μας όπως και πολλά άλλα στην υπόλοιπη Ελλάδα να οδηγείται σταδιακά όπως δήλωσαν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του νοσηλευτικού προσωπικού στην ιδιωτικοποίηση.
Όπως όλοι γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό το νοσοκομείο υπολειτουργεί καθώς δεν υπάρχει το ανάλογο ιατρικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό για να το υποστηρίξει, όσοι φεύγουν με σύνταξη ή παίρνουν μετάθεση δεν αναπληρώνονται, με αποτέλεσμα κρίσιμα πόστα του νοσοκομείου όπως οι Α Βοήθειες να λειτουργούν με ένα ή δύο νοσηλευτές για τριάντα ασθενείς.

Με το άνοιγμα της πτέρυγας Βεργωτή τα προβλήματα μεγάλωσαν καθώς τώρα το εναπομείναντα προσωπικό πρέπει να κάνει διπλές βάρδιες για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τον κόσμο που χρειάζεται άμεσα βοήθεια. Η κα Πεφάνη πήρε πρώτη τον λόγο κάνοντας μία γενική αναφορά στα θέματα της υγείας στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Δελλαπόρτας ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: “Σιγά σιγά κομμάτι κομμάτι το ιδιωτικοποιούν, φτάσανε και στην Τεχνική Υπηρεσία, η οποία εδώ και τέσσερα χρόνια υπολειτουργεί. Έχουν πάρει ιδιωτικό συνεργείο με τρεις ηλεκτρολόγους. Πήραν τους οδηγούς και τους έχουν πάει στο ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να μένει ο κόσμος μέσα γιατί δεν έχει τρόπο να φύγει”.
Δριμύ κριτική έγινε στον διοικητή του Νοσοκομείου, ο οποίος απουσίαζε λόγω ασθενείας όπως πληροφορηθήκαμε, τον οποίο η κα Βουτσινά χαρακτήρισε σαν τον εκφραστή της σκληρής οικονομικής πολιτικής αναφέροντας:  Όσον αφορά την νέα πτέρυγα όταν την άνοιξε ο Διοικητής, χρησιμοποιώντας την για να βοηθήσει στο επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης, κανείς δεν μας είπε ποιος θα εγγυηθεί τη συνεχόμενη χρηματοδότησή της. Μιλήσανε για 500.000 ευρώ στην αρχή, τα περιμέναμε δεν ξέρω και εγώ σαν τι, τα χρήματα δεν ήρθαν ποτέ. Επειδή λοιπόν τα χρήματα αυτά δεν ήρθαν ποτέ, πήρε τα λεφτά από το νοσοκομείο για να καλύψει την νέα πτέρυγα”. Και συνέχισε η κα Βουτσινά αναφερόμενη στον Διοικητή του Νοσοκομείου: Κατόπιν ενεργειών μου, είπε ότι έφερε άλλα 300. 000, για να καλύψει τι, να καλύψει τη νέα πτέρυγα που θαλασσοπνίγεται, να καλύψει το νοσοκομείο που είναι βουλιαγμένο οικονομικά”;
Η κα Βουτσινά τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: Νοσοκομείο χωρίς νοσηλευτές δεν υπάρχει. Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι στη χειρότερη κατάσταση που μπορεί να υπάρχει, με μία αδελφή ή στα καλύτερη περίπτωση με δύο αδελφές στα τμήματα, χωρίς ρεπό, με άδειες του 2011, του 2012, του 2013 και του 2014 να βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Οι Α Βοήθειες είναι σε οριακή κατάσταση ενώ τα εξωτερικά ιατρεία εξυπηρετούνται από εθελόντρια και εθελοντές ειδικότερα. Οι διοικητικές υπηρεσίες είναι σε οριακή κατάσταση για αυτό αν θέλεις κάτι θα πρέπει να πας συγκεκριμένες μέρες και ώρες”.
Ο γραμματέας Κώστας Τσιμάρας αναφέρθηκε στην εταιρεία ΕΣΕΑΝ Α.Ε. που θα αναλάβει τα οικονομικά των νοσοκομείων, ενώ το Σωματείο των εργαζομένων έχει πάρει απόφαση με την κάλυψη της ΠΟΕΔΙΝ και της ΑΔΕΔΥ  να κηρύξει απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. Συγκροτείται Επιτροπή Αγώνα Υγείας για την διεκδίκηση των θεμάτων υγείας στο νησί.
Στο πάνελ των ομιλητών ήταν ο Πρόεδρος του Σωματείου Βαγγέλης Δελλαπόρτας, ο γραμματέας Κώστας Τσιμάρας, η υπεύθυνη του Ακτινολογικού, Βάσω Βουτσινά και η Υπεύθυνη της Αιμοδοσίας, Σουζάνα Πεφάνη. Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Μαντζουράτος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γαβρίλης, καθώς και μέλη του Εργατικού Κέντρου, η πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ, και πολύ εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ζαφειρόπουλος δεν παραβρέθηκε στην συνέντευξη τύπου λόγω ασθενείας.
Στο τέλος έγινε έκκληση για προσφορά αίματος που χρειάζεται το Λαϊκό Νοσοκομείο καθώς υπάρχει έλλειψη  και εξήντα συνάνθρωποί μας να έχουν άμεσα ανάγκη.
Ακούστε όλη την συνέντευξη Τύπου
00:00
00:00
1-DSC06589 1-DSC06591 1-DSC06597 1-DSC06598 1-DSC06601 1-DSC06603 1-DSC06604 1-DSC06605 1-DSC06608 1-DSC06610 1-DSC06611 1-DSC06612 1-DSC06614 1-DSC06614-001 1-DSC06615 1-DSC06616 1-DSC06618

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου