Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΘΕΜΑ : «ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ»



Σας αποστέλλουμε την 114/2014 ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου που έλαβε κατά την συνεδρίαση του στις 10.11.2014 για το θέμα : « ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ-ΛΑΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ-ΜΙΚΡΩΝ Ε.ΒΕ.» ψηφίζοντας την εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης .

Συνημμένα :
1.Απόσπασμα του πρακτικού συνεδρίασης
2.Κείμενο απόφασης


                                                        Αργοστόλι 14 Νοέμβρη 2014
                                                     ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από τα πρακτικά της με αρ.15/2014  συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου της 10/11/2014.
   Αριθ. Απόφασης  114/2014                                Περίληψη
                                                                          Εισήγηση κ Τζανάτου Παναγιώτη
                                                                     Για Μέτρα ανακούφισης Ανέργων
κ.α                                        
 Στο Αργοστόλι και στο κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου του Δήμου Κεφαλονιάς σήμερα τις 10/11/2014 ημέρα εβδομάδος Δευτέρα και ώρα 18.00 μ.μ συνήλθε σε  συνεδρίαση το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου που επιδόθηκε σε όλα τα μέλη του Δ.Σ  σύμφωνα με το άρθρα 88,89 του Ν.3852/2010.Διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία αφού σε σύνολο 11 μελών ήταν παρόντες 9 ήτοι:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                                                  ΑΠΟΝΤΕΣ

ΛΟΥΚΑΣ ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ                                           ΚΡΕΜΜΥΔΑ  ΙΣΜΗΝΗ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              ΚΟΥΜΑΡΙΩΤΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                            

ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                           ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ 
ΔΙΑΚΑΤΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                                                                 
ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ  ΙΑΚΩΒΟΣ
ΚΑΟΥΚΗΣ  ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ  ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΤΖΑΝΑΤΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 ΤΑΡΑΖΗ ΠΗNΕΛΟΠΗ                                                                                                                                                                                                                                                      

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου εισηγήθηκε θέμα εκτός ημερησίας σχετικά με εισήγηση του κ Τζανάτου Παναγιώτη μέλους του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου για «μέτρα ανακούφισης ανέργων –λαϊκών νοικοκυριών –μικρών Ε.Β.Ε»την οποία ο κ Τζανάτος πρότεινε να την καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο για συνεδριαση και ψηφηση.  
Ακλούθησε διαλογική συζήτηση και το συμβούλιο
                                      ΟΜΟΦΩΝΑ  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου ομόφωνα συμφώνησε με την πρόταση του κυρίου Τζανάτου να καταθέσει την εισήγηση του για «μέτρα ανακούφισης ανέργων –λαϊκών νοικοκυριών –μικρών Ε.Β.Ε» στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλήνιας ως τακτικό θέμα στο επόμενο συμβούλιο για ψήφιση. Εισηγητή ορίζουμε τον ίδιο τον κύριο Τζανάτο   
Η παρούσα απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό  114/2014.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                       ΤΑ ΜΕΛΗ 

ΛΟΥΚΑΣ ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ                                            (όπως αναγράφονται στην αρχή
                                                                                         του παρόντος πρακτικού)
                                            Ακριβές απόσπασμα
                                Αργοστόλι 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014
                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                     

                                      ΛΟΥΚΑΣ ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ         


ΘΕΜΑ  : «ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ  ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ   ΘΕΜΑΤΟΣ : ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ – ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ – ΜΙΚΡΩΝ Ε.Β.Ε.»

Στα πλαίσια της συζήτησης και ενόψει της ψήφισης του  προϋπολογισμού του Δήμου Κεφαλονιάς για το 2015 θεωρούμε ότι είναι επιτακτικό και αναγκαίο για το συμβούλιο της Δημοτικής μας Κοινότητας να πραγματοποιηθεί μια ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία του λαού του Αργοστολίου και να πάρουμε απόφαση ώστε να εισηγηθούμε συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης των ανέργων, των φτωχών λαϊκών οικογενειών, των μικρών αυτοαπασχολουμένων και επαγγελματιών.
Η πρόταση μας είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για ανατροπή των συσχετισμών δύναμης τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και στο πολιτικό της τοπικής διοίκησης και της κεντρικής εξουσίας. Συμμετέχουμε εδώ σε αυτά τα όργανα για να αποκαλύπτουμε, να προτείνουμε λύσεις για τα λαϊκά προβλήματα που θα ωφελούν τους  εργαζομένους και θα βοηθούν να προχωράει η συνείδηση τους και όχι να ενσωματώνεται.

Ο Προϋπολογισμός του Δήμου Κεφαλονιάς για το 2015 έτσι όπως έχει κατατεθεί στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου είναι αντιλαϊκός, βαθειά ταξικός και άρρηκτα προσαρμοσμένος με τον κρατικό προϋπολογισμό και τις κατευθύνσεις κυβέρνησης – ΕΕ.
Στόχος είναι να συμβάλει ο Δήμος στη διαμόρφωση του λεγόμενου « Πρωτογενούς Πλεονάσματος », προκειμένου να τροφοδοτηθεί παραπέρα η πριμοδότηση του κεφαλαίου και των μονοπωλίων στις συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης.

Η προσφορά της Δημοτικής Αρχής στους στόχους της συγκυβέρνησης, έχει να κάνει όχι μόνο με την αποδοχή της δημοσιονομικής πειθαρχίας αλλά και στο κόψιμο της κρατικής επιχορήγησης και την επιβολή νέων βαρών στις πλάτες του λαού για να καλυφθούν τα ελλείμματα.
Βασικό κριτήριο μας αποτελεί η διαφορετική ταξική θέση των φορολογουμένων δημοτών και άξονες υλοποίησης αυτής της πολιτικής είναι :
α. Ο στόχος για αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων.
β. Η κλιμακούμενη μείωση της φορολογίας μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων δημοτών.
γ. Η μείωση της αντιλαϊκής έμμεσης φορολογίας με στόχο την κατάργηση της

Για  αυτό προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης :
·         Την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό για την λειτουργία των υπηρεσιών στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.
·         Την επιβολή φορολογίας 45% στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και στην εκκλησιαστική περιουσία.
·         Την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στα οικιακά τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ, στην εκπαίδευση, την υγεία και την πρόνοια.
·         Την απαλλαγή από οποιοδήποτε φόρο σε κεντρικό αλλά και σε επίπεδο Δήμου για τις λαϊκές οικογένειες με εισόδημα 40.000ευρώ το χρόνο προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
·         Την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων χρημάτων από το κράτος προς τον Δήμο.
·         Αύξηση των τελών καθαριότητας, αποχέτευσης, ύδρευσης για τις μεγάλες επιχειρήσεις, τράπεζες, εκκλησιαστική περιουσία που είναι στα όρια του Δήμου και μείωση του σε ευπαθείς ομάδες, στους μικρούς επαγγελματίες.
·         Αύξηση της φορολογίας της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και ταυτόχρονη κατάργηση του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ).
·         Άμεση κατάργηση των τελών καθαριότητας, φωτισμού για ανέργους, φτωχούς συνταξιούχους και μισθωτούς,
·         Άμεση κατάργηση του φόρου ζύθου, φόρου μεταβίβασης ακινήτων και όλων των εισφορών που σχετίζονται με δημοτικά έργα, με ένταξη στο σχέδιο πόλης.
·         Διεκδικούμε την κατάργηση του 0.5% επί των ακαθαρίστων για τους μικρούς επαγγελματίες.
·         Να παραμείνει το 5% για τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.
·         Διεκδικούμε την κατάργηση του τέλους παρεπιδημούντων στις μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
·         Να παραμείνει το τέλος 0,5% για τα ξενοδοχεία 4 και πάνω αστέρια.
·         Κατάργηση των δυνητικών τελών και δικαιωμάτων αποκλειστικής αρμοδιότητας του Δήμου όπως : τροφεία παιδικών σταθμών, τέλη για τον πολιτισμό, αθλητισμό με μορφή συνδρομής.
·         Κατάργηση του τέλους στάθμευσης οχημάτων, του δικαιώματος βοσκής για τους μικροκτηνοτρόφους.
·         Κατάργηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για τους κοινωνικούς φορείς (πχ σωματεία).
·         Άμεση μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων (σε όσους χώρους κρίνουμε ότι πρέπει να παραχωρούνται) στους μικρούς επαγγελματίες.
·         Αύξηση των τελών : διαφήμισης, παροπλισμένων πλοίων, τ εκμετάλλευσης λατομείων και αδρανών υλικών, βιομηχανικών ορυκτών.



Τα στοιχεία είναι συγκεκριμένα :

Την τελευταία τριετία προκύπτει μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους ΟΤΑ κατά 60%.  Την δραματική αυτή πραγματικότητα την καλύπτουν με υψηλά ανταποδοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους, πρόστιμα και δάνεια.
-           
Οι θεσμοθετημένοι πόροι προς τους Δήμους (21,3% του ετήσιου Φόρου Εισοδήματος, το 12% του Φ.Π.Α, το 50% του Φ.Α.Π.) παρακρατούνται από το κράτος για να τροφοδοτήσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα.

Τα στοιχεία στο Δήμο Κεφαλονιάς καταδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την υλοποίηση αυτής της πολιτικής :

To 2014 o προϋπολογισμός θα κλείσει   στα 41 εκ. ευρώ, όταν οι προϋπολογισμοί των 7 Δήμων και 1 κοινότητας αθροιστικά το 2010 πλησίαζαν τα 100 εκ. ευρώ.

Η απάντηση πρέπει να δοθεί στον δρόμο του αγώνα, με εργατική αντεπίθεση, ρήξη και ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που εξαθλιώνει τον λαό.
Η λύση είναι στο λαϊκό δρόμο ανάπτυξης, με λαϊκή οικονομία και εξουσία.
Αυτή είναι η πρόταση διεξόδου της Λαϊκής Συσπείρωσης.
  
                                                                     

                                                                
                                                                 




      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου