Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Οι αποφάσεις της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ  INKEFALONIA.GR

    Οι αποφάσεις της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
    Συνεδρίασε το Σάββατο 8 Νοεμβρίου  2014 στην αίθουσα συνεδριάσεων στις Αλυκές το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.
    Αποφάσεις Συμβουλίου
    • Κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε τον ορισμό εκπροσώπου της Π.Ι.Ν. και του αναπληρωτή του στη Γενική  Συνέλευση της Αναπτυξιακής Ιονίων Νήσων – Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ. Εκπρόσωπος ορίστηκε ο Κ. Γκούσης από την πλειοψηφία  και αναπλ. ο επικεφαλής της παράταξης Επτανησίων Θέληση Χρ. Άνθης. Κατά ψήφισαν οι κύριοι Θ. Γουλής και Σπ. Σπύρου ενώ παρών δήλωσε  ο κ.  Μαρκουτσάς
    • Αναφορικά με το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων ο περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος κατά την τοποθέτηση του επανέλαβε τη θέση της περιφερειακής αρχής που τάσσεται απέναντι στις διατάξεις του νόμου 4250/2014 και δήλωσε ότι ο ίδιος είναι έτοιμος, αν αυτό χρειαστεί, να αναλάβει την ευθύνη της  μη υλοποίησης τους. Το θέμα εισηγήθηκε ο  επικεφαλής της ΛΑΣΥ Θ. Γουλής ενώ  στη συζήτηση κατέθεσαν τις απόψεις τους και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις περιφερειακές ενότητες  Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας. Το Π.Σ ενέκρινε κατά πλειοψηφία ψήφισμα με το οποίο αποφασίζει να μην εφαρμοστεί ο νόμος  4250/2014 και καλεί   την περιφερειακή αρχή  να πράξει ότι απαιτείται για το σκοπό αυτό. Επίσης ζητά την ρητή τοποθέτηση της ΕΝ.Π.Ε. στην ίδια κατεύθυνση και τη διεκδίκηση της αντισυνταγματικότητας του νόμου. Τέλος καλεί όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και όλους τους υπαλλήλους της ΠΙΝ να απέχουν  από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση. Κατά ψήφισαν οι κύριοι Σπ.  Σπύρου και Α. Δεσύλλας.
    • Το Π.Σ ομόφωνα καταδίκασε απερίφραστα την παράνομη και μεθοδευμένη, όπως τη χαρακτήρισε, ενέργεια  του προϊσταμένου της ΔΟΥ Κέρκυρας  για τη δέσμευση ποσού από λογαριασμό της ΠΙΝ έναντι οφειλών,  που η περιφέρεια ουδέποτε αναγνώρισε και ζητάει την άμεση επιστροφή   των χρημάτων αυτών. Ο περιφερειάρχης  επίσης ανακοίνωσε  ότι αναμένεται τη Δευτέρα να συναντηθεί με τον υπουργό εσωτερικών και τον γεν. γρ. δημοσιονομικής πολιτικής  προκειμένου να απαιτήσει την ακύρωση των ενταλμάτων.
    Ιδιωτικοποίηση Δημοσίων εκτάσεων και Δημοσίων υποδομών
    Με απόφαση του το Π.Σ. εξέφρασε κατά πλειοψηφία  την αντίθεση του στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων και των λιμανιών  της ΠΙΝ, και αποφάσισε τη συμμετοχή της περιφέρειας στις πανελλαδικές και τοπικές κινητοποιήσεις κατά της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας αλλά και τη  μη υλοποίηση διαδικασιών που θα διευκολύνουν  την πώληση της δημόσιας περιουσίας. Κατά ψήφισαν οι κ. Σπ. Σπύρου, Π. Τσιλιμηδός και λευκό ο Τ. Σαλβάνος.

    Αναφορικά με την κατασκευή μονάδας ανάκτησης φαινολικών συστατικών από οργανικά
    υπολείμματα στους Καστελάνους Μέσης Π.Ε Κέρκυρας το Π.Σ. ομόφωνα δέχτηκε  το αίτημα των κατοίκων της περιοχής για  τη μη αδειοδότηση της  επιχείρησης με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα ενώ η απόφαση αυτή έρχεται να αντικαταστήσει προηγούμενη απόφαση του  Π.Σ.  που ελήφθη με ελλιπή στοιχεία ως προς το θέμα αυτό. Παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη καθιέρωσης χρήσεων γης στα Ιόνια Νησιά.
    Άλλα θέματα
    Το Π.Σ. ενέκρινε κατά πλειοψηφία, με την αρνητική ψήφο της παράταξης ΛΑΣΥ, την 8η τροποποίηση  ετήσιου Προγράμματος Δράσης Περιφέρειας Ιονίων και την 11η  Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Οικ. Έτους 2013 Π.Ι.Ν.
    Θέματα εκτός ημερησίας διάταξης
    Εκτός ημερησίας διάταξης το Συμβούλιο ενέκρινε:
    • την επικαιροποίηση αποφάσεων του περιφερειακού συμβουλίου περί  αναδοχής οφειλών της ΑΕΝΑΚ κατά το ποσοστό συμμετοχής της πρώην Ν.Α. Κέρκυρας στο εταιρικό κεφάλαιο της εταιρείας
    • την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΠΙΝ και ΥΠΕΚΑ για  τη βελτίωση της βατότητας δασικής οδού Γ’ κατηγορίας προς Ιερά Μονή Άτρου
    • την επικαιροποίηση απόφασης του Π.Σ. και την αναδοχή των υποχρεώσεων της ΕΤΑΝΑΛ ΑΕ
    • την επιχορήγηση της Φ.Ε. Μάντζαρος, της ένωσης Περιθειωτών  «Φίλιππος Βλάχος» και της ένωσης χορωδιών Κέρκυρας για συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με την Π.Ι.Ν.
    • τη δαπάνη για την φιλοξενία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου
    Επίκαιρες ερωτήσεις
    Επίσης στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και οι επίκαιρες ερωτήσεις που κατατέθηκαν από τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Σπ. Σπύρου, Γ. Καλούδη και Χ. Άνθη  για τον τουρισμό, τους ευρωπαϊκούς πόρους, τη  λειτουργία των δημόσιων ΚΤΕΟ στο Ιόνιο και  την παράκαμψη του αεροδρομίου
    Τα θέματα 1 και 3 στην ημερήσια διάταξη αναβλήθηκαν ενώ αποσύρθηκαν λόγω απουσίας των εισηγητών τα θέματα 10,12 και 15.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου