Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟY ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΛΠΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΑΕΕ

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ


Παραθέτουμε την απομαγνητοφωνημένη ομιλία του Τέρενς Κουίκ στη Βουλή, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με πληθώρα τροπολογιών, από τις οποίες και εκείνη που έφερε η συγκυβέρνηση για τα Κόκκινα Δάνεια.

Το βίντεο υπάρχει στη διεύθυνση terensquick.blogspot.gr

ΤΟ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΤΕΡΕΝΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΪΚ: Επειδή πρέπει να υπάρχει μία τάξη σ’ αυτή τη Βουλή και επειδή επανειλημμένα έχει τεθεί το θέμα του κατά πόσον μπορούν να έρχονται άσχετες τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, θέλω να πω ότι βλέπω πως αυτό το (απαράδεκτο) σύστημα συνεχίζεται.
Όμως, είναι... «λογικό», καθώς η Κυβέρνηση έχει μπει σε έναν προεκλογικό πανικό. Θέλει να φέρει ό, τι μπορεί το γρηγορότερο δυνατό, σε συνδυασμό με έναν προϋπολογισμό, στα πλαίσια του οποίου δεν ξέρουμε τι κουνέλια θα βγάλει μέσα από το καπέλο ο μάγος Χουντίνι, διότι βλέπετε ότι οι εκατόν ογδόντα ψήφοι δεν μαζεύονται –ούτε θα μαζευτούν- και θα πάμε σε εκλογές.
Να σας πω τη «μαύρη» αλήθεια, ποσώς μας ενδιαφέρει αν κάποιοι Βουλευτές θα χάσουν τα εκατό χιλιάρικα που είναι οι επόμενοι μισθοί τους. Δεν μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει να μη χάσουν άλλα λεφτά οι Έλληνες πολίτες. Συνεπώς, το «σκόπιμο εκπρόθεσμο για τα κόκκινα δάνεια» δυστυχώς για μία ακόμα φορά έρχεται σ’ αυτή τη Βουλή.
Θέλω, λοιπόν, να μείνω για λίγο στα «κόκκινα» δάνεια. Όμως, προηγουμένως θέλω να απευθύνω σε σχέση με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητάμε, μία ερώτηση:
Πότε θα αποφασίσει η ελληνική πολιτεία, η οποία εκφράζεται δι’ υμών, κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης, να κλείσει τις Φυλακές Κορυδαλλού.
Το ακούω τα τελευταία τριάντα χρόνια. Πότε θα κλείσουν οι φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να μπορέσει αυτή η περιοχή, η οποία είναι αμιγώς αστική, να αναπνεύσει επιτέλους;
Και πάμε τώρα στα κόκκινα δάνεια, τα οποία αφορούν μεν τους επιχειρηματίες, αλλά δεν θα πρέπει να γελιόμαστε, γιατί έχουμε μπροστά μας και τα στεγαστικά.
Το θέμα που αφορά την τροπολογία της Κυβέρνησης μου το έχει δώσει ο Γραμματέας Τεκμηρίωσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Νίκος Μαυραγάνης. Και το λέω, γιατί εμένα μου αρέσει να μιλάω με όνομα και επίθετο και να τιμώ και τους συνεργάτες με τους οποίους δουλεύουμε στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Είμαστε κίνημα και όχι ένα κόμμα στο οποίο βγαίνουν μπροστά οι Βουλευτές και πουλάνε μούρη. Έχουμε τους συνεργάτες μας από πίσω και τους αναφέρουμε.
Η τροπολογία της Κυβέρνησης λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αποτελεί ένα μέτρο εξόντωσης εμπόρων και ιδιωτών, γιατί οδηγεί αναπόφευκτα στον πλειστηριασμό της περιουσίας τους. Αυτό γίνεται με την υιοθέτηση της συλλογικής ευθύνης ακόμα και συγγενών των εμπόρων. Γίνεται με το συνυπολογισμό στην περιουσία των εμπόρων όλων των περιουσιακών στοιχείων των συγγενών πρώτου βαθμού, εγγυητών και συνοφειλετών.
Πρόκειται για ρύθμιση που ακυρώνει το όποιο κούρεμα χρέους με την εκβιαστική κήρυξή τους σε πτώχευση από τις τράπεζες -ναι ή όχι;- αλλά και με την παραδοχή ότι υπάρχουν χρεωμένοι τόκοι από τις τράπεζες που δεν εμφανίζονται λογιστικά. Ναι ή όχι;
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτό που θα πω τώρα δεν είναι δικό μας εύρημα, αλλά εύρημα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου...
Ελέχθη πρόσφατα ότι τα κόκκινα δάνεια θα συνεχίσουν να αυξάνονται για τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια με αυτές τις πολιτικές και με αυτά τα μυαλά, με τη μηδενική ανάπτυξη και, μη σας πω, με την απόλυτη ύφεση. Και δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι πλέον δυσοίωνες προβλέψεις των ξένων οίκων που βλέπουν να διογκώνονται οι καθυστερήσεις στο 40%, ίσως και υψηλότερα, των δανειακών χαρτοφυλακίων. Τώρα, μέσα στο 2014, θα κλείσουμε με ένα τρομακτικά αρνητικά πρόσημο.
Και ήδη έχουν μπει μπροστά τα «κοράκια» στα οποία οι ελληνικές τράπεζες τα πουλάνε 10%-15% και θα σου έρθει με το αγγλικό δίκαιο και το Λουξεμβούργο το «κοράκι» του εξωτερικού να σου ζητήσει εις το ακέραιο το δάνειο που είχε αγοράσει κοψοτιμής από Έλληνα τραπεζίτη. Και μέσα σ’ αυτό το κύκλωμα μπαίνουν οι off-shore εταιρείες, τις οποίες έχουν φτιάξει συγκεκριμένες ελληνικές τράπεζες. Για το θέμα των off-shore εταιρειών έχει μιλήσει επανειλημμένα ο Πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος με όνομα και με επίθετο.
Τα κόκκινα δάνεια έχουν πιάσει τα 70 δισεκατομμύρια. Το 31% του δανειακού χαρτοφυλακίου των τραπεζών δεν εξυπηρετείται πλέον.
Και ήρθε ο κ. Δένδιας την τελευταία μέρα που έφευγε από το Υπουργείο Ανάπτυξης για να πάει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και -επιτρέψτε μου να το πω πολύ απλά και λαϊκά, όπως το άκουσα στο δρόμο- πέταξε ένα πατσαβουρόχαρτο στο τραπέζι και είπε «αυτά είναι τα κόκκινα δάνεια».
Ταυτόχρονα, όμως, πέρα από τα κόκκινα δάνεια, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι έχουμε μπροστά μας και τον ΟΑΕΕ, ένα άλλο τραγικό κομμάτι για τους εμπορευόμενους και όχι μόνο.
Τα πρώτα κατασχετήρια έφτασαν από τη Φθιώτιδα στα ταξί. Και μετά ήρθαν τα ίδια κατασχετήρια στα ταξί στη Δράμα. Στη Δράμα, όπου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Στέφανος Γεωργιάδης έχει στείλει ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό με την οποία λέει ότι πλέον με την υπερφορολόγηση και με την ύφεση στην περιοχή δεν τα βγάζουν πέρα. Το 70% των εμπόρων –στους οποίους μάλιστα δεν υπάρχει και καμία χρηματοδότηση από τις τράπεζες- είναι έτοιμο να κατεβάσει ρολά στα καταστήματά του, στις επιχειρήσεις του.

Ο ΟΑΕΕ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ-ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΝΔ

Και στο σημείο αυτό, θα ήθελα να θέσω και κάτι ακόμα -γιατί ήμασταν μέσα σ’ αυτή την Αίθουσα- σχετικά με το τι γίνεται με τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ που μεταφέρθηκαν στον ΟΑΕΕ.
Πρόσφατα, είχα πάει στη Νίσυρο ως Βουλευτής Επικρατείας και έχοντας και την ευθύνη μαζί με τον Πάνο Καμμένο, των Δωδεκανήσων. Είχα πάει μαζί με την πολιτευτή μας τη Μαρία Αγγέλου, είχα πάει με την πολιτευτή μας της Β΄ Αθηνών την Ευαγγελία Εγγλέζου και με τον υπεύθυνο συντονιστή μας για τη Λέρο τον κ. Γιώργο Παλαπουγιούκ. Μαζεύτηκαν οι κάτοικοι να μου πουν: «Σώσε μας από τα νύχια του ΟΑΕΕ, γιατί μας έχουν έρθει και αναδρομικά». Και όταν λέμε για αναδρομικά, μιλάμε για 10.000, 15.000, 20.000 ευρώ.
Ένα νέο παιδί, τριάντα πέντε, σαράντα χρονών, που ήρθε από τη Γερμανία για να ζήσει στο νησί του, αναγκάζεται και τα μαζεύει και φεύγει, την ώρα που οι έμποροι για τον ΟΑΕΕ λένε «Τουλάχιστον χωρίστε τα, κλάδο υγείας με κλάδο σύνταξης».
Και οι εκατό δόσεις που δίνονται ή οι εβδομήντα δύο δόσεις πάνω από 15.000 ευρώ, τελικά θα αποδειχθεί ότι είναι άνευ αντικειμένου, γιατί συσσωρεύονται δόσεις για ΟΑΕΕ, δόσεις για την εφορία, δόσεις στις τράπεζες. Τι θα πρωτοπληρώσει ο κάθε Έλληνας που ζει αυτόν τον εφιάλτη;
Υπάρχει στα Πρακτικά της Βουλής και το εξής καταγεγραμμένο. Θα σας πάω περίπου ένα χρόνο πίσω, όταν βρισκόμουν στον ορεινό όγκο της Δυτικής Ευρυτανίας μαζί με τον πολιτευτή μας της Ευρυτανίας τον κ. Μπακόλα και τότε, ήταν μαζί μου και η Ραχήλ Μακρή. Και βγήκαν οι ιδιοκτήτες από τα καφενεία έξω και είπαν:
«Εκεί που πληρώναμε 90 ευρώ ΟΓΑ, τώρα πληρώνουμε 700 ευρώ. Θα κλείσουμε».
Έθεσα το θέμα ΑΜΕΣΑ εδώ στη Βουλή, από αυτό το βήμα. Σηκώθηκε τότε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας εδώ μπροστά και είπε «Σας υποσχόμαστε, δεν υπάρχει αυτό περίπτωση να γίνει, να περάσει. Είναι υπόσχεση».
Αυτό είναι καταγεγραμμένο στα Πρακτικά. Αλλά για μία ακόμη φορά, προστέθηκε άλλη μία αναξιόπιστη υπόσχεση στα δεκαοκτώ προεκλογικά σημεία των υποσχέσεων.

Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Κύριε Υπουργέ, επειδή εκπροσωπείτε εδώ την Κυβέρνηση και επειδή μιλάμε για το τι γίνεται με τον εμπορικό κόσμο, στη Θράκη από το 2010 έχουν να πληρωθούν οι επιχειρηματίες το 12% που τους έδινε η Ελληνική Κυβέρνηση. Το έκοψε το 12%, δεν τους το δίνει.
Μιλάμε για ένα χρηματικό ποσό, το οποίο το έχουν περάσει και στον προϋπολογισμό τους και στους ισολογισμούς τους, το οποίο το υπολόγισαν όταν έπαιρναν κάποιο δάνειο από τις τράπεζες, γιατί τώρα το «μαγειρεύει» η Κυβέρνηση με εντολή της τρόικας για να το βγάλει αντικοινοτικό. Και είναι μέσα σε άλλον έναν εφιάλτη οι άνθρωποι εκεί πέρα στη Θράκη.
Αφήστε, βεβαίως, που αυτό το δικαιούντο και οι κάτοικοι της Καβάλας και της Δράμας, γιατί είναι ενιαία η Περιφέρεια εκεί.
Αλλά εγώ θέλω να μείνω στα θέματα της Θράκης. Δεν μπορώ να βλέπω ξενοδόχο και να μου λέει «Μου χρωστάνε μερικές δεκάδες έως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που πρέπει να τα πάρω, γιατί εγώ είχα τους εργαζόμενους που μπορούσα να πάρω με το 12% επιχορήγηση που είχα, για να μπορέσει να στηριχθεί αυτή η εθνική περιοχή».
Η Θράκη βράζει. Το θέμα θα το φέρει σίγουρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης της ΑΜ-Θ ο κ. Γιώργος Παυλίδης. Θα το φέρει, όπως θα φέρει και κάτι ακόμα, το τι γίνεται με τη Βουλγαρία:
Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι η Βουλγαρία έχει μεν ένα 10% φόρο επιχειρήσεων, ενώ εμείς δουλεύουμε με 26% στη Θράκη και 55% προκαταβολή και 45% φόρος επάνω στα φυσικά πρόσωπα, με αποτέλεσμα να έχουν φύγει όλες οι επιχειρήσεις από την πιο μικρή μεταποιητική –αφήστε, βέβαια, που έκλεισε και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης- και έχουν πάει στην Βουλγαρία.
Αλλά η Βουλγαρία εδώ και μερικές μέρες τι κάνει; Επιδοτεί τις νέες επιχειρήσεις με 70%.
Δεν θα μείνει τίποτε στην ελληνική επικράτεια. Τίποτα! Το τελευταίο φουγάρο –εάν υπάρχει- θα κλείσει, θα σβήσει. Μεταφέρω την αγωνία. Ήμουν αντίπαλός του, αλλά τώρα είναι ο Περιφερειάρχης μου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μεταφέρω την αγωνία του Περιφερειάρχη, του κ. Γιώργου Παυλίδη.
Και μην αποτολμήσει η Κυβέρνηση μέσα σε όλα να αγγίξει και το ΦΠΑ με εντολή της τρόικας, να πάει για εξομοίωση στα νησιά του Αιγαίου που αφορά και τη Θάσο.

ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ

Και καταλήγω με κάτι, το οποίο μου έκανε μία αλγεινή εντύπωση και λέω: Αυτός είναι ο κοινοβουλευτισμός στην Ελλάδα»; Αυτός είναι; Να υπάρχουν δημόσιες αντιρρήσεις για τον ΕΝΦΙΑ επτά συγκεκριμένων συναδέλφων της συγκυβέρνησης και επειδή το θέμα είχε έρθει στο Θερινό Τμήμα, να μην έχουν το κουράγιο να σταθούν όρθιοι μέσα στην Αίθουσα και να πουν «όχι», όπως έλεγαν στα κανάλια και να ζητήσουν εξαίρεση;

ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: Αντικατάσταση.

ΤΕΡΕΝΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ: Εξαίρεση και αντικατάσταση.
Αυτό μπορεί να είναι κοινοβουλευτική συμπεριφορά; Θα ήθελα - γιατί έχω υποχρέωση και εδώ να το κάνω αυτό - να πω ότι ο επικεφαλής συντονιστής μας στην Άρτα, ο Σπύρος Τριανταφύλλου, σε συνεννόηση με δικηγόρο, η οποία είναι μέσα στην παράταξή μας, θα προσφέρει δωρεάν τις νομικές συμβουλές σε ό, τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ και πώς θα αντιμετωπιστεί αυτή η αντισυνταγματική ιστορία, η οποία λέγεται ΕΝΦΙΑ, και για την οποία έχει προσφύγει ήδη ο Πάνος Καμμένος.

Μικροομολογιούχοι. Τους σακατέψατε! Δεν αναφέρομαι στους επενδυτές των τριών εκατομμυρίων. Εγώ μιλάω για τους μικρούς που κάπου κατέθεσαν τα λεφτά τους, για να έχουν ένα αποκούμπι αύριο, ακόμη και για τον εγγονό. Δεν γίνεται καμία απολύτως κίνηση από την πλευρά σας. Εμείς καταθέσαμε τροπολογία. Συζητήστε την όποτε θέλετε, για να μη λέμε ότι κινούμεθα εκτός των νομοθετημάτων.

ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΗΣ

Και θα κλείσω με μία πολιτική παρατήρηση. Άκουσα από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, εδώ από το Βήμα της Βουλής - δεν το προσωποποιώ, για να μην εκληφθεί ότι είναι προσωπικό το θέμα - σχολιαστική κριτική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Την έχω κάνει και εγώ επανειλημμένα απ’ αυτό το Βήμα και μάλιστα πάρα πολύ σκληρή. Απλώς θέλω να επισημάνω προς την πλευρά των συναδέλφων της Νέας Δημοκρατίας πως ενώ μέχρι σήμερα όλοι ρωτούσαν εμάς αν θα είμαστε ή όχι με το ΣΥΡΙΖΑ, εμείς, τελικά, θα είμαστε οι εγγυητές μετά τις εκλογές, ότι κανένας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ανεξέλεγκτος, αν βγει πρώτο Κόμμα.


Και προσέξτε, κύριοι συνάδελφοι της ΝΔ. Γιατί δικά σας στελέχη αρχίζουν να δηλώνουν δημόσια ότι αν χρειαστεί μετά τις εκλογές, θα κάνετε συγκυβέρνηση μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλετε δηλαδή να αφήσετε το ΠΑΣΟΚ και να πάτε με το ΣΥΡΙΖΑ, που έχει μέσα το άλλο μισό ΠΑΣΟΚ; Νομίζω ότι πρέπει να το σκεφθούν καλά αυτό οι «εγκλωβισμένοι» ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου