Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΗΛΙΑΣ ΠΑΡΙΣΗΣ, ΠΡΟΣ ΑΛΕΚΟ ΠΑΡΙΣΗ

Είσαι Δήμαρχος Κεφαλονιάς; Απόδειξη!!!


του Ηλία Παρίση

Οι τρεις πρόσφατοι σεισμοί ήλθαν για να επιβεβαιώσουν κατά τρόπο εναργέστατο, ότι το αγαπημένο μας νησί αιώνες τώρα βαδίζει χέρι-χέρι με τα ρίχτερ λίγα ή πολλά. Ήλθαν για να επιβεβαιώσουν για μία ακόμη φορά, αυτό που οι ΦΙ.Κ.Ο. αποτύπωσαν στο προεκλογικό τους τετράπτυχο:
«Η Κεφαλονιά στο σύνολό της αποτελεί την υπ΄αριθμό 1 περιοχή ακραίων σεισμικών δραστηριοτήτων της ΕΥΡΩΠΗΣ. Σήμερα είναι πληγωμένο το Ληξούρι και η ΠΑΛΗ. Αύριο κάποια άλλη περιοχή και η ΕΥΡΩΠΗ οφείλει να το λάβει σοβαρά υπόψη της.»
Στην Ελλάδα της κρίσης όμως, όπου εκ των πραγμάτων περισσεύουν οι  υποσχέσεις στα λόγια και όχι στα έργα, η Δημοτική Αρχή υποχρεούται να διαδραματίσει τον σημαντικότερο ρόλο της, αυτόν της διεκδίκησης, λόγω και της ιδιαιτερότητάς της Κεφαλονιάς, από την  Κεντρική Κυβέρνηση και διά αυτής από την Ευρώπη, του μεγαλύτερου δυνατόν κομματιού της  πίττας.
Για να το πετύχεις όμως αυτό, ως Δήμαρχος και Δημοτική Αρχή, πρέπει πρώτα απ΄όλα να αποδείξεις ότι σέβεσαι όλους τους Κεφαλλήνες, είτε σε ψήφισαν είτε όχι και αυτό δεν επιτυγχάνεται με το να κομπορρημονείς συχνά-πυκνά για την ισχυρή πλειοψηφία που  σου έδωσαν.
  Σεβασμός στον Δήμο και στους Δημότες σου, σημαίνει ότι ως Δήμαρχος και Δημοτική Αρχή δεν ξεκινάς με μία Λευκή Βίβλο την θητεία σου,  γεμίζοντάς την «με όσα πάνε και όσα έλθουν», ούτε μεΔημοτικά Συμβούλια διαγωνισμούς εξυπνότερης ατάκας και ιδεοψυχαναγκαστικής εμμονής στην ολοκληρωτική απαξίωση και συνεχή καθύβριση των αιρετών εκπροσώπων των άλλων δημοτικών παρατάξεων ή ακόμη και ενεργών συμπολιτών μας, που με τα έργα τους μάλιστα έχουν δείξει ότι προσέφεραν και προσφέρουν στην Κεφαλονιά μας.
Ως Δήμαρχος και Δημοτική Αρχή, δείχνεις ότι σέβεσαι την τιμή που σου έκαναν να σε αναδείξουν σε αυτό το ύψιστο αξίωμα, ξεκινώντας την θητεία σου με γεμάτη Βίβλο. Με άλλα λόγια,  όνειρο και επιτελική δουλειά από ικανούς συμβούλους που, διαθέτοντας στοιχειώδη σοβαρότητα, δεν αλώνουν το μυαλό τους στο να βρουν την εξυπνότερη ατάκα.
 Έχεις όνειρο για την Κεφαλονιά και το αύριό της, γιατί είσαι ο Δήμαρχός της, το έχεις σκεφθεί και έχεις καταστρώσει το αρχικό σχέδιο για την υλοποίησή του. Το έχεις εκθέσει στους σοβαρούς συμβούλους σου, όπως και στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου, για να ακούσεις και τις προτάσεις τους (σημαντικό να μπορείς και να θέλεις να ακούσεις) και έχεις καταλήξει στην οριστική απόφασή σου.
Αυτήν την απόφαση σχεδιασμένη στις λεπτομέρειές της, εγγράφεις ως παρακαταθήκη στην Βίβλο του Δημάρχου και δεν αρκείσαι πλέον σε τίποτα λιγότερο αν αγαπάς και θέλεις να καυχιέσαι ότι υπηρετείς το νησί σου, την Κεφαλονιά όλων μας.
Απαιτείς από την Κυβέρνηση, δεν επαιτείς και δεν επιτρέπεις, αν θέλεις να λέγεσαι  Δήμαρχος, σε κανένα επιτελή ή σύμβουλό σου να αναγορεύει σε «Κεφαλονίτες»  Υπουργούς, που έρχονται και επανέρχονται, αλλά, αντί να φέρνουν κάθε φορά και νέα τελεσίδικη Κυβερνητική απόφαση, που θα διαγράφει επ΄ωφελεία της Κεφαλονιάς , ένα μικρό ή μεγάλο κεφάλαιο της Βίβλου,  κομίζουν «αέρα κοπανιστό ανά χείρας» και επίσης μερικά αόριστα «θα»!!!
Απαιτείς και δεν επαιτείς από την Περιφέρεια, από την Κυβέρνηση, από την Ευρωπαϊκή Ένωση εν τέλει, να στηρίξουν με κάθε τρόπο και μέσο την Κεφαλονιά και τους κατοίκους της.
Να αποδείξουν με έργα και να αναδείξουν σε όλα τα Διεθνή Φόρα, ότι αποτελεί η Κεφαλονιά ασφαλή τόπο προορισμού κι ας βαδίζει χέρι-χέρι με τους σεισμούς, γιατί, ακριβώς λόγω αυτής της ιδιαιτερότητάς της, η Ελλάδα και η Ευρώπη της συμπαρίστανται.
Αυτό επιβάλλεται να είναι το όνειρο του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής για την Κεφαλονιά και όχι φυσικά αυτό που κατ΄επανάληψη αλλά και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ακούστηκε:
«Φτιάχνουμε το λιμάνι του Ληξουριού και την παραλιακή του λιμανιού ΜΟΝΟ τώρα, που αποτελούν την μόστρα του»

Δηλαδή (ας γίνει) απέξω ΚΟΥΚΛΑ και (ας μείνει) από μέσα ΠΑΝΟΥΚΛΑ!!!!

Ηλίας Παρίσης
Επικεφαλής των ΦΙ.Κ.Ο. & Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου