Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΑΤΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ


Pythagoras Pythagoridis




 
Ζητούν πολλοί αρχαιοελληνιστές την αναγνώριση της Πατρώας θρησκείας .
Αυτό θα σήμαινε μεγάλη δύναμη για εμάς και κανείς δεν σου χαρίζει τέτοια δύναμη .
Θα ξαφνιαστώ ( και θα ανησυχήσω ) εάν ΤΩΡΑ μας κάνουν τέτοιο δώρο .
ΕΑΝ ήμασταν δυνατοί , μόνοι τους θα ερχόταν και θα πρόσφεραν την αναγνώριση ( "Θα σας αναγνωρίσουμε αλλά σας παρακαλούμε να μας ψηφίσετε " ) .
Τέτοια αναγνώριση θα ήταν ποιοτικώς καλύτερη .
Εάν ήμουν νεοταξίτης ιδού τί θα έκανα : Θα έλεγα "ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑΜΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ . ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΣΑΣ !" . Και την άλλη μέρα θα αναγνώριζα και θα διόριζα ιερείς τα πιο πουλημένα ρεμάλια του αρχαιοελληνικού χώρου !
Προσοχή λοιπόν ! Αν ζητάμε έτσι άνευ όρων αναγνώριση , μπορεί να σκάβουμε τον λάκκο μας .
Η Πατρώα Θρησκεία μας πάει "πακέτο" με : 1) Ανακλητότητα των πολιτικών 2) Με την δυνατότητα να αναμιγνύεται κανείς στην πολιτική χωρίς να πληρώνει ούτε 1 ευρώ για παράβολα ( για να μπορεί και ο πιό φτωχός να γίνει πολιτικός ). Είστε διατεθειμένοι κύριοι πολιτικοί να μας δώσετε ΟΛΟ το πακέτο ; Αν "ναί" το παίρνουμε . Αν "οχι" , ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε !

Εάν κάποια στιγμή υπάρξει τίμια κυβέρνηση σε αυτόν τον τόπο θα μπορούσε να αρνηθεί την πληρωμή των χρεών με το επιχείρημα "ΟΥΔΕΠΟΤΕ ( απο το 141 πχ μέχρι σήμερα ) ΥΠΗΡΞΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ . ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ . ΤΑ ΠΗΡΑΝ ( οι πουλημένοι κυβερνήτες ) ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΙΞΑΤΕ !" . Και σαν απόδειξη οτι είμασταν σκλάβοι θα μπορούσε να επικαλεστεί "ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ " .
Αν λοιπόν ΣΗΜΕΡΑ ( με αυτούς τους συγκεκριμένους κυβερνήτες ) μας δώσουν την αναγνώριση , αύριο θα μπορούν να μας πούν "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥΣ . ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΣΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ . ΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ; "
Όσο   είμαστε  σκλάβοι   καλόν  είναι  ΝΑ  ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ  ΣΚΛΑΒΟΙ .  Μην  δίνουμε  την  ψεύτικη  εντύπωση οτι  είμαστε  ελεύθεροι . Δεν  μας  συμφέρει .
Αν δεν έχουμε ηγεσία κοινής αποδοχής ( που δεν έχουμε ακόμη ) , με την αναγνώριση απλώς θα διασπαστούμε ( επίσημα ! ) σε φράξιες όπως οι Παλαιοημερολογίτες και οι Νεοημερολογίτες Ορθόδοξοι .
Λέω λοιπόν οτι ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ να μας αναγνωρίσουν !
Μπορούμε να κάνουμε πολιτική ονοματοδοσία και πολιτικό γάμο και ύστερα να κάνουμε και την αντίστοιχη θρησκευτική τελετή . Ποιός μας εμποδίζει ;
Μπορούμε να έχουμε έναν χώρο σαν ναό έστω και αν το κράτος δεν τον αναγνωρίζει επίσημα . Ποιός μας εμποδίζει ;
Μπορούμε να έχουμε τους ιερείς μας έστω και αν το κράτος δεν τους αναγνωρίζει . Ποιός μας εμποδίζει ;
Μπορούμε να κάνουμε τις τελετές μας όπου θέλουμε . Ποιός μας εμποδίζει ;
Απο αυτήν (την σημερινή ) κυβέρνηση δεν θέλουμε ΤΙΠΟΤΑ απολύτως !
Ακούω μερικούς που χαίρονται επειδή η ( σημερινή ) κυβέρνηση θα καταργήσει τον χριστιανικό σταυρό απο τις σημαίες . Δηλαδή πιστεύετε οτι αυτή η κυβέρνηση κάνει κάτι επειδή αγαπά την ΠΡΟΟΔΟ ;
Όχι βέβαια ! Και αν κάνει κάτι που μας φαίνεται ευχάριστο , για κάποιον ΠΟΝΗΡΟ λόγο το κάνει !
Επομένως , προτείνω να μην ζητάμε καμμία χάρη απο αυτή την κυβέρνηση .
ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ "ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ" !
-----------------
Προσθήκη : Αν δεν έχουμε αγωνιστικό πνεύμα , είτε μας αναγνωρίσουν είτε όχι χαμένοι θα είμαστε . Αν έχουμε αγωνιστικότητα θα νικήσουμε είτε μας αναγνωρίσουν είτε όχι .
---
Η  αναγνώριση  της  θρησκείας  δεν  είναι  ο   αυτοσκοπός  μιας   κοινωνίας .  Ο  αυτοσκοπός  της  κοινωνίας  είναι  η  ΕΠΙΒΙΩΣΗ   ( της  κοινωνίας )  .  Η θρησκεία  ε΄ναι  μια  λειτουργία  της  κοινωνίας που  αποσκοπεί  σην  επιβίωση .Αν  πρόκειται  να  μας   δώσουν  την αναγνώριση  της  θρησκείας   και  να  μας  στερήσουν  την   επιβίωση  ,  δεν μας  συμφέρει  να   δεχτούμε .
--------------------------
2η  προσθήκη  :
ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΕΙ Η ΠΑΤΡΩΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ;
( Καλόν και ευκταίον η αναγνώριση αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του και με την σωστή σειρά . Και να μην ξεχνάμε : ενίοτε αυτό που μοιάζει με νόστιμο φαγητό είναι στην πραγματικότητα νόστιμο δόλωμα ! )
Εχεις έναν γείτονα που δεν σε έχει ανάγκη . Ξαφνικά ένα βράδυ έρχεται και σου λέει "ΓΕΙΤΟΝΑ , ΣΟΥ ΧΑΡΙΖΩ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ !" . Τί θα σκεφθείς ; Ή οτι τρελλάθηκε ή οτι σου στήνει παγίδα .
Παρόμοια και σήμερα η nea taksi δεν μας έχει ανάγκη . Δεν μπορούμε να την πιέσουμε . Αν μας κάνει τέτοιο δώρο ξαφνικά , θα σημαίνει ή οτι τρελλάθηκε και θέλει να αυτοκτονήσει ή οτι μας στήνει παγίδα .
Η nea taksi υποθέτω οτι μας θεωρεί ανόητους . Ο Όσκαρ Ουάϊλντ είχε πεί "ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ" . Πράγματι , ένα μεγάλο δώρο που δεν μπορείς να το χειριστείς μπορεί να σε καταστρέψει . Πχ ο πλούτος κατέστρεψε την Ρώμη , τους Ωνάσηδες ...
Αν ερχόταν ένας μάγος και σας έλεγε "ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ . Ή ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΠΛΑΔΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΥΡΟΙ Ή ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ " . Τί θα διαλέγατε ; Υποθέτω οτι το να έχουμε αγωνιστικό πνεύμα . Θέλω δηλαδή να πώ οτι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι η μέτρια αγωνιστικότητα . Αν όλοι οι άνθρωποί μας είχαν το θάρρος να εκδηλωθούν δημόσια με στολές , με τελετές κλπ θα είχαμε κατακτήσει προ πολλού την αναγνώριση . Τώρα περιμένουμε ΠΡΩΤΑ να μας αναγνωρίσουν ΚΑΙ ΜΕΤΑ να έχουμε το θάρρος να ομολογήσουμε δημόσια την πίστη μας ! Το βλέπετε σωστό αυτό ;
Αν δεν έχουμε αγωνιστικότητα θα πάει χαμένη η αναγνώριση . Δείτε τους Χριστιανούς : Και αναγνώριση έχουν και εκκλησιαστική περιουσία έχουν αλλά η πελατεία των ναών τους είναι κυρίως γεροντάκια . Την νεολαία την χάνουν . Εμείς χωρίς αναγνώριση και χωρίς περιουσία , έχουμε κάθε χρόνο και πιό πολύ κόσμο . Γιατί ; Διότι είμαστε ΕΛΑΦΡΩΣ πιό αγωνιστικοί !
Οι φίλοι Παναγιώτης και Κρίτων είχαν την υπομονή να γράψουν ένα κείμενο με τα υπέρ της αναγνώρισης . Ας το μελετήσουμε

-----------------------------------------------
Η δε άσκησις του ΠΡΩΤΟΥ ανθρωπίνου δικαιώματος και ρίζης όλων των άλλων, αυτού της Θρησκευτικής Ελευθερίας...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΤΟ ΠΡΩΤΟ που με ενδιαφέρει είναι το "Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων..." . Αν αυτό το ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ απαιτεί να κάνω το κορόϊδο και να μην απαιτώ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ την αναγνώριση της Θρησκείας μου , θα το κάνω .
-----------------------------------------------------------------------
Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΝΑΝΑΙ ΕΞΩ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΗ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ!!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Η ίδια με την προηγούμενη
--------------------------------------------------------------------------------------
Θρησκεύεσθε; Οφείλετε να γνωρίζετε ότι το ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΝ συστατικόν του θρησκεύεσθαι είναι η ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ! Θρησκεύεσθαι άνευ δημοσίας ομολογίας είναι ΘΕΟΜΠΑΙΞΙΑ και αμάρτημα θανάσιμον! Σήμερον δε δημόσια ομολογία σημαίνει πρώτον ανακοίνωσι της πίστεώς σου στις κρατικές αρχές και δεύτερο στον κοινωνικό σου περίγυρο! ΑΛΛΩΣ, αν εντρέπεσαι γιά την θρησκεία σου να ΜΗΝ την πιστεύεις!!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΣΩΣΤΑ ! Επομένως να θεραπεύσουμε πρώτα την ντροπή για την θρησκεία μας και ΜΕΤΑ να ψάχνουμε αναγνώριση !
------------------------------------------------------------------------------
Θα τελειώσουν πιά τα ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΑ πράγματα, π.χ. ήλθε στην Εταιρεία μας ένα νέο ζευγάρι και μου ζήτησε αν μπορούμε να τους κάνωμε έναν ελληνικό γάμο. Τους είπα ότι θα κάνουν πρώτα τον πολιτικό γάμο και μετα θα τους κάνωμε έναν πανέμορφο ελληνικό γάμο και μου απήντησαν ότι ναί, έχουν ήδη κάνει γάμο στην Εκκλησία των Χριστιανών (να, γιά τον κόσμο)!
Θα τελειώσουν πιά τα ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΑ πράγματα, π.χ. εορτάζουμε κανονικά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα αλλά ξέρουμε ότι είναι τα Ηλιούγεννα και η Ηλιο-ανάσταση (γελάς με τον αυτοεξευτελισμό μας)!
Θάχεις το δικό σου όνομα αυτόματα κι όχι όπως τώρα που πολλοί παίρνουν ελληνικό ψευδώνυμο και το χρησιμοποιούν γιά να ζουν "διπλή ζωή", στους κύκλους μας είναι ο Βρασίδας και στην άλλη ζωή του είναι (όπως λέει η Ταυτότητα) ο Γιάννης! ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΑ πράγματα! Δεν το χρησιμοποιούν ως τίτλο ελληνικότητος αλλά γιά να κρύβονται
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ο Οδυσσέας για να πετύχει τον σκοπό του ανέχθηκε να περιφέρεται για κάποιο διάστημα σαν ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ επαίτης μέσα στο παλάτι !
----------------------------------------------------------------------------
ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Εξ όσων γνωρίζω οι Βουδιστές και οι μουσουλμάνοι ( ανεγνωρισμένοι εν Ελλάδι ) δεν έχουν δικαίωμα να διαμορφώνουν τα σχολικά βιβλία . Μόνον η ΕΠΙΣΗΜΗ θρησκεία ( Ορθοδοξία ) έχει το δικαίωμα . Διορθώστε με όσοι γνωρίζετε καλά το θέμα .
-------------------------------------------------------------------------------
ΟΠΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΜΑΣ!
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΟΡΤΩΝ , ΧΡΗΣΗ ΝΑΩΝ - ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΩΝ, ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ,
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Σωστά όλα αυτά .
-----------------------------------------------------------------
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Οι κάτοικοι των Ζωνιανών δεν ήταν αναγνωρισμένη μειονότητα ( όπως και οι χριστιανοί γύφτοι νομίζω ) . Επειδή όμως είχαν εκλογική ΔΥΝΑΜΗ χόρευαν οι πολιτικάντηδες μπροστά τους . Τολμούσε κανείς να τους ενοχλήσει ; ΔΥΝΑΜΗ ΠΙΕΣΗΣ λοιπόν . Αυτό είναι το πρώτο ποθητόν .
----------------------------------------------------------------
ΤΩΡΑ ΕΙΜΕΘΑ ΑΟΠΛΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ, ΧΛΕΥΑΣΤΗ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ,
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Θα πλήρωνα για να με βρίζουν καθημερινά οι καθεστωτικές φυλλάδες ! Διαφήμιση είναι . Και οι χριστιανοί ξεκίνησαν σαν χλευαζόμενοι και υπο όλων υβριζόμενοι και έγιναν εξουσία !
------------------------------------------------------
ΟΣΟ Η ΤΡΙΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΑΡΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΑ ΕΚΒΑΣΗ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Θα ήθελα συγκεκριμένα παραδείγματα σε αυτό .
------------------------------------------------------------------------------------
ΕΦ' ΟΣΟΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΙ, ΤΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΟΛΑ!!!! ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΗΣ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ???
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Η ταυτότητα και η φορολογική δήλωση είναι ένα ΚΑΚΟ που μου ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ δια της ΒΙΑΣ . Η αναγνώριση-παγίδα είναι ένα κακό που με ΡΩΤΑΝΕ αν το θέλω !
(απο  την  σελίδα  μου  στο  FACEBOOK )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου