Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

O 4,8 TOY ΑΙΓΙΟΥ ,,, ΤΟ ΠΛΗΓΩΣΕ,,, ΑΡΚΕΤΑ!

ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΙΓΙΟ 1

Οσο περνούν οι ώρες, τόσο μεγαλώνουν τα προβλήματα και βγαίνουν στο φως όλο και περισσότερες ζημιές από το σεισμό που ταρακούνησε το Αίγιο την περασμένη Παρασκευή.Πρόβλημα αντιμετωπίζουν κυρίως πολυώροφες πολυκατοικίες, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί είτε στο σύνολό τους, είτε κάποια διαμερίσματά τους, με «κίτρινο» χρώμα, που σημαίνει πως φέρουν ελαφριές βλάβες αλλά κρίνονται προσωρινά ακατοίκητες, μέχρι να αποφανθούν τα συνεργεία του δευτεροβάθμιου ελέγχου.

Ήδη αρκετές όπως αναφέρει ο filodimos οικογένειες που είχαν μισθώσει «κίτρινα» διαμερίσματα, βρίσκονται στη διαδικασία αναζήτησης νέας στέγης μέχρι να επισκευαστούν τα σπίτια τους, ενώ ώρα με την ώρα αποκαλύπτονται νέες ζημιές σε πολυάριθμα κτίρια.
Από το πρωί της Δευτέρας, τόσο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας όσο και το νεοσύστατο συντονιστικό γραφείο του ΤΑΣ Αχαΐας που στεγάζεται στο ισόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέκος Μέγαρης» (Παλαιό Νοσοκομείο) Αιγίου δέχτηκαν νέες αιτήσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των κτισμάτων που χρήζουν ελέγχου σε περίπου 500. Οι αρχές καλούν οποιονδήποτε έχει στο σπίτι του εμφανείς ρωγμές σε τοιχοποιία ή κολώνες, να μη διστάσει να ενημερώσει ώστε να περάσει ένα από τα συνεργεία της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων για έλεγχο και να διαπιστώσει την καταλληλότητά του.
O Δήμος Αιγιαλείας  διεκδικεί την κήρυξη της περιοχής σε σεισμόπληκτη, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών με χρηματοδότηση από κρατικά κονδύλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου