Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΩΡΟ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ SOS


Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ON-LINE ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΝΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ SOS


Ένα πολύτιμο δώρο αγάπης και γνώσης προσφέρει αυτή τη σχολική χρονιά το Κέντρο On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ στα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS. Με σταθερή πίστη στις «Πράξεις Παιδείας», το Κέντρο ΑΡΝΟΣ αναλαμβάνει τη μαθησιακή υποστήριξη όλων των παιδιών που στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS, με στόχο να συμβάλλει ενεργά στο πολύπλευρο έργο ενός από τους σημαντικότερους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της Ελλάδας για την προστασία των παιδιών, τα οποία στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών, καθώς και την υποστήριξη οικογενειών που βρίσκονται σε κρίση.


Αναγνωρίζοντας το όραμα και την αξία της αποστολής των Παιδικών Χωριών SOS, το Κέντρο On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ προσφέρει δωρεάν 24ωρη πρόσβαση σε περισσότερα από 40.000 μαθήματα με διδασκαλία σε video που καλύπτουν όλη την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και σε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό που εγγυάται άριστες σχολικές επιδόσεις. Στόχος του Κέντρου ΑΡΝΟΣ είναι να συμβάλει καταλυτικά, με το Φροντιστηριακό e-μάθημα, στη μαθησιακή υποστήριξη των παιδιών που ζουν και μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS, καθώς και των παιδιών των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης και λαμβάνουν ολιστική βοήθεια από τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS σε συμβουλευτικό, ψυχολογικό, εκπαιδευτικό και υλικό επίπεδο.

Αγκαλιάζοντας με ευαισθησία και αγάπη τα παιδιά που στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS, το Κέντρο ΑΡΝΟΣ, πρωτοπόρος της on-line εκπαίδευσης, προσφέρει, με το Φροντιστηριακό e-μάθημα, επιπλέον ελεύθερη πρόσβαση σε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, όπως ειδικά διαμορφωμένα τεστ και διαγωνίσματα, που παρέχουν στον εκπαιδευόμενο τη δυνατότητα αυτο-αξιολόγησης, ζωντανή καθοδήγηση και υποστήριξη των μαθητών, μέσω της υπηρεσίας chat και τέλος την υιοθέτηση μιας νέας φιλοσοφίας στη σχολική μάθηση, που μετατρέπει το μάθημα σε παιχνίδι.

Η δράση αυτή αποτελεί συνέχεια και διεύρυνση του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», ενός ήδη επιτυχημένου προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης, που έχει δεχθεί μέχρι σήμερα πάνω από 1.500.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα www.arnos.gr, παρέχοντας ελεύθερη πρόσβαση σε πάνω από 12.000 video - μαθήματα και εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» αποτελεί ένα κοινό εγχείρημα της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΟΙ/ΕΜΠ) και του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ.

Ενόψει της νέας αυτής συνεργασίας, ο Διευθυντής του Κέντρου On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ κ. Ιωάννης Κρόκος δήλωσε:

«Τα Παιδικά Χωριά SOS αποτελούν μια γνήσια έκφραση της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης σε μια ιδιαίτερα ευάλωτη κοινωνική ομάδα, εκείνη των παιδιών. Η φροντίδα για την ανάπτυξη, την ψυχική και πνευματική υγεία και την ευτυχία όλων των παιδιών πρέπει να αποτελεί το πρώτιστο μέλημα κάθε σύγχρονης κοινωνίας. Το όραμα του Κέντρου On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ, που εδώ και 30 χρόνια υπηρετεί την εκπαίδευση, έναν εξίσου βασικό πυλώνα κάθε σύγχρονης κοινωνίας, είναι να συνεισφέρει ουσιαστικά στην αποστολή των Παιδικών Χωριών SOS, παρέχοντας εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, που με αυτή τη συνεργασία, μας δίνεται η ευκαιρία να εργαστούμε μαζί με τα Παιδικά Χωριά SOS,ώστε κάθε παιδί να έχει ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, αλλά και τη δυνατότητα να χτίσει ένα ασφαλές και επιτυχημένο μέλλον».

Ο Διευθυντής Κοινωνικής Εργασίας και Έρευνας των Παιδικών Χωριών SOS κ. Στέργιος Σιφνιός δήλωσε:


«Στα Παιδικά Χωριά SOS αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που το Κέντρο On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ ανέλαβε την πρωτοβουλία να στηρίξει το έργο μας στον τόσο σημαντικό τομέα της εκπαίδευσης. Εύχομαι η συνεργασία αυτή να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για αντίστοιχες ενέργειες που θέτουν τις βάσεις και χτίζουν τις προοπτικές για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας και της ελληνικής κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου