Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Τ0 2015,,ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕς , ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ,, ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙς

O πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι στις 5 Φεβρουαρίου θα συγκληθεί η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου για να συγκροτηθεί σε Σώμα.
Την ίδια ημέρα θα εκλεγεί και Προεδρείο της Βουλής ώστε την επόμενη να διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που σε αυτή τη φάση για να καρποφορήσει η διαδικασία απαιτείται πλειοψηφία 180 βουλευτών.
Η όλη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα ξεκινήσει ανεξάρτητα από την πορεία που θα έχουν οι διερευνητικές εντολές σχηματισμού κυβέρνησης, είτε μονοκομματικής είτε συνεργασίας.


Χωρίς μετατοπίσεις και εκπλήξεις ολοκληρώθηκε και η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή  Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή. Υπέρ του Σταύρου  Δήμα, ψήφισαν 168  βουλευτές.
Οι 155 της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οι 13 ανεξάρτητοι που τον είχαν υπερψηφίσει και στον δεύτερο γύρο. “Παρών” ψήφισαν   132 βουλευτές. Τα μέλη των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ, του ΚΚΕ, της ΧΑ καθώς και οι 12 ανεξάρτητοι που είχαν καταψηφίσει και στις 23 Δεκεμβρίου.
Τι προβλέπει το Σύνταγμα
Διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εθνικών εκλογών προκαλεί η μη εκλογή Προέδρου.
Εντός δέκα ημερών πρέπει να διαλυθεί η Βουλή και στη συνέχεια να οδηγηθούμε σε εθνικές εκλογές εφόσον συμπληρωθούν 21 ημέρες. Την 30ή Δεκεμβρίου θα θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την 25η Ιανουαρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς.
Αμέσως μετά τις εκλογές, η Βουλή συγκροτείται σε Σώμα και η πρώτη του υποχρέωση είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην πρώτη ψηφοφορία η εκλογή απαιτεί 180 ψήφους. Εάν δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός τότε μετά από πέντε ημέρες η Ολομέλεια ξανασυνεδριάζει  για νέα ψηφοφορία όπου απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου, δηλαδή 151 βουλευτές. Εάν και σε αυτή την περίπτωση διαπιστωθεί αδυναμία εκλογής τότε πραγματοποιείται ο τελικός των τελικών όπου προκρίνονται οι δύο επικρατέστεροι της προηγούμενης ψηφοφορίας.
Οποιος από τους δύο λάβει τις περισσότερες θετικές ψήφους εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πάντως, το Σύνταγμα δεν αναφέρει τι γίνεται σε περίπτωση που δεν υπάρχουν δύο υποψήφιοι. Πιθανότατα σε αυτή την περίπτωση προκρίνεται ο μοναδικός υποψήφιος ο οποίος και μπορεί να εκλεγεί με ελάχιστες ψήφους.
ΠΗΓΗ E-Kefalonia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου