Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου: ἔστω – Τεύχος 6 της έντυπης έκδοσης του www.esto.gr

Δελτίο Τύπου:
ἔστω – Τεύχος 6 της έντυπης έκδοσης του www.esto.gr

Αργοστόλι, 20 Δεκεμβρίου 2014

«Είμαι τα πλούτη όλα που αρνιέται ένας φτωχός, τα αταίριαστα
όνειρα που μοιράζεται ο τρελός, είμαι σαν έρωτας κρυφός και
ζηλευτός, είμαι βροχή και δεν είμαι κανενός»
Sadahzinia

Πιστό στην υπόσχεση του για περιστασιακές και απροειδοποίητες αλλά πάντα με άποψη παρεμβάσεις, κυκλοφόρησε το ανανεωμένο έκτο τεύχος του ἔστω (Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2014).  Με ένα στίχο της Sadahzinia των Active Member στην προμετωπίδα του, αυτό το ἔστω επιμένει ότι «είναι βροχή και δεν είναι κανενός» και γι' αυτό - ενώ δεν συντάσσεται από κανέναν και με κανέναν - ξεκινάει από την Κεφαλονιά και ταξιδεύει στα πέλαγα για να ακούσει προσεκτικά και να μπορέσει να μιλήσει με όλο τον κόσμο.


Το σιωπηλό ταξίδι του ἔστω, που μεσολάβησε από το προηγούμενο τεύχος, μεγάλωσε την παρέα, έφερε νέους φίλους και έδωσε αέρα στα φτερά μας. Ξεκινήσαμε από την Κεφαλονιά, άλλα όπως συνηθίζεται στα μέρη μας, ο δρόμος μας έστειλε μακριά, στην καρδιά δεινών και εξελίξεων, το Βέλγιο, απ' όπου η συμπατριώτισσα μας συγγραφέας και ραδιοφωνική παραγωγός Μαρία Πετρίτση επιμένει ότι «Ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει»

Ο ίδιος αέρας μας πήγε στην Κρήτη όπου το χιπ-χοπ συγκρότημα Social Waste, μια ομάδα νέων, ομότεχνων και φίλων του Παύλου (Killah P), μας ταξιδεύει στο δίσκο τους «Στη Γιορτή της Ουτοπίας», ενώ ο Λεωνίδας Οικονομάκης, μέλος του σχήματος και πολιτικός επιστήμονας, μας μιλάει για την πολιτική διάσταση του χιπ-χοπ. Αυτή τη στιγμή το σχήμα βρίσκεται στο στούντιο ετοιμάζοντας τον νέο τους δίσκο «Με μια πειρατική γαλέρα». Ευχόμαστε ολόψυχα καλό ταξίδι στο «πειρατικό» τους και καλή αντάμωση...

Η Μαρία Μπαρέλη-Γαγλία μας πήρε μαζί της με «Το ταξίδι του Ματαρόα στην Ικαρία» σε «διαλόγους ενάντια στην κρίση για τα κοινά» για να επιβεβαιώσει (παραφρασμένο) κάτι που έχει γραφτεί σε παλιότερο τεύχος: στα νησιά της εξορίας γνωρίζεις τους καλύτερους ανθρώπους! Αλλά για εμάς η Ικαρία δεν είναι τόπος εξορίας, είναι τόπος που το ἔστω και η παρέα του πάνε και θα πηγαίνουν με τη θέληση τους αφού το «πλοίο-σεμινάριο που έγινε βιβλίο» καθώς και το ikariamag.gr που μας έφεραν κοντά έχουν αρκετά κοινά με την ιστορία και προϊστορία του  ἔστω και ελπίζουμε και κοινή δημιουργική συνέχεια!

Ο Ευστράτιος Παπάνης, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, μας μιλάει για «Τη θλίψη της εξουσίας» και «Τη γενιά του εφήμερου» με το λόγο του δασκάλου που θέλει τις πόρτες του Πανεπιστημίου ανοιχτές προς την κοινωνία, ενώ η Λίνα Μανέτα μας προ(σ)καλεί σε μια διαρκή εσωτερική επανάσταση, μια «Ενσυναίσθηση», μακριά από προσκοπικά πρότυπα καλών πράξεων. Ο Θωμάς Τσαλαπάτης προκαλεί τις ψευδαισθήσεις μας με τα κείμενα του «Η Αμφίπολη και εγώ» και «Το Ισλαμικό Κράτος και το Ματωμένο Φεγγάρι» και η Αλεξία Παλαιστή από τις εξαιρετικές «ελεύθερες πτήσεις» του IKARIAmag.gr απαντά «Sine diabolo nullus dominus».

Στην παρέα μας προστέθηκε και ο διασημότερος πιτσιρικάς αυτής της χώρας, ο γνωστός Πιτσιρίκος(pitsirikos.net) που γυρίζει το ημερολόγιο στις «17 Νοέμβρη 1973» και μιλάει για «Τον Ανδρέα Παπανδρέου και τη γενιά του Πολυτεχνείου». Δια χειρός Techie Chan (techiechan.com) έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε έναν «οδηγό κεϋνσιανισμού σε ταληράκια» στο «Τρεκλίζοντας προς την α-συναρτησία».

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή φιλοξενούμε συνέντευξη του καταξιωμένου Κεφαλονίτη μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη που μας μιλάει για «Τα Μουσικά Σύνολα της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος» και προδημοσιεύουμε αποσπάσματα από το βιβλίο του Βρετανού περιηγητή Τόμας Άνστεντ «Τα Ιόνια Νησιά το Έτος 1863» που πρόκειται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Αιγιαλός» σε μετάφραση Χρήστου Χριστόπουλου.

Τέλος, το αφιέρωμα στην «Προπαγάνδα» εγκαινιάζει μια – ελπίζουμε – μόνιμη στήλη που ρίχνει αναλυτικές ματιές στο παρελθόν και το παρόν της μεθοδολογίας κατασκευής συναίνεσης.

Εκπληρώνοντας το ανομολόγητο όνειρο του, το ἔστω έχει ανοίξει τα φτερά του και ταξιδεύει στην Ελλάδα με τη βοήθεια των φίλων του. Διανέμεται δωρεάν και μπορείτε πλέον να το ζητήσετε εκτός από τα γνωστά σημεία στην Κεφαλονιά, στο Χαλάνδρι (Mosaic Cafe), στην Πάτρα (βιβλιοπωλείο Πολύεδρο, μικροβιβλιοπωλείο Χαραμάδα), στην Ικαρία (Βιβλιοχαρτοπωλείο Περρής), στην Κρήτη και την Θεσσαλονίκη καθώς και σε νέα σημεία διάθεσης που θα ανακοινώνονται από το δικτυακό μας τόπο. Το έντυπο είναι διαθέσιμο και σε ψηφιακή μορφή (PDF) από την διεύθυνσηwww.esto.gr/printedition.

Αν θέλετε να συμβάλετε ενεργά στην διανομή, έκδοση και βελτίωση του έστω, για να συμμετέχετε στον διάλογο, για παρατηρήσεις ή για να στείλετε άρθρα ή για διαφημιστικές καταχωρήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: Τηλ.: 211 790 2112, Φαξ: 211 790 5003, Email:info [at] esto.gr, Φόρμα Επικοινωνίας: www.esto.gr/contact.

Η ομάδα του ἔστω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου