Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Τι έγιναν τα 695 εκ ευρώ;

Eστάλη  από Γερ.Βαλσαμη
Ενθυμίστε, πριν λίγους μήνες, πόσο ΝΤΟΡΟ είχαν κάνει οι δηλώσεις Κυβερνητικών αξιωματούχων και των πλείστων ΜΜΕ, για την υποχρεωτική επιστροφή (την δικαίωση των Στρατιωτικών στη προσφυγή τους στον Άρειο Πάγο, περί άνισης μεταχείρισης Ελλήνων πολιτών σύμφωνα με το Σύνταγμα) των αδίκως επιπλέον παρακρατηθέντων περικοπών των Στρατιωτικών, δηλαδή πέραν των όσων είχαν περικοπεί  από το σύνολο των Ελλήνων συνταξιούχων (δημοσίων και μη)!

Ενθυμίστε επίσης, ότι απέκρυπταν από τον Ελληνικό Λαό, τόσον οι κυβερνώντες όσο και τα πλείστα ΜΜΕ, τον πραγματικό λόγο (άνιση μεταχείριση) και ομιλούσαν για έξτρα αμοιβές και αποζημιώσεις που ζητούσαν οι στρατιωτικοί κλπ κλπ, στρέφοντας την κοινή γνώμη δηλαδή τους Έλληνες (εξαθλιωμένοι πολίτες που ενώ «βάζουν πλάτη» για την σωτηρία της χώρας κάποιοι άλλοι ....μπλά μπλά μπλά...) εναντίων Ελλήνων (....ανάλγητων στρατιωτικών)!

Ενθυμίστε επίσης, πριν λίγες εβδομάδες την διαβεβαίωση του «Έλληνα» Πρωθυπουργού, περί της ολικής συμόρφωσης και εφαρμογής της απόφασης του Αρείου Πάγου!


Ενθυμίστε επίσης, τις εξαγγελίες του για την επιβάρυνση αυτής της «απρόσμενης» δαπάνης στην κατάρτιση του νέου Προυπολογισμού για το 2015 και τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων ότι για να ικανοποιηθεί αυτή η «υποχρέωση» της Ελληνικής Πολιτείας έτσι ώστε να εφαρμόσει την απόφαση του Ελληνικού Ανώτατου Δικαστηρίου, δηλ. του Αρείου Πάγου, ...έπρεπε να πάρει το ΟΚ από την ΤΡΟΙΚΑ...!

Ενθυμίστε τέλος, ότι η οικονομική επιβάρυνση άγγιζε στο αστρονομικό ποσό των 695 (!!!) εκ. Ευρώ!

Προχτές λοιπόν αναρτήθηκαν τα Ενημερωτικά Μηνιαία Σημειώματα Σύνταξης Ιαν 2015, που θα καταβληθούν στους συνταξιούχους στρατιωτικούς στις 22 Δεκ 2014...

Διαπιστώστε μόνοι σας την ΚΟΡΟΙΔΙΑ στα παρακάτω σημειώματα που ακολουθούν!!!!
Όχι μόνο Αναδρομικά δεν κατατέθηκαν, αλλά ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ τους...

Αυτή ήταν λοιπόν η επιβάρυνση κατά 695 (!!!) εκατομμύρια ευρώ του ΠΥ του ΥΠΟΙΚ για την «αποκατάσταση» των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών?

Ποιο τελικά θα είναι το τελικό ποσό που θα επιβαρύνει τον Π/Υ σε πραγματικά μεγέθη-καθαρές αποδοχές, αυτής της ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΤΙΚΗΣ «αποκατάστασης»?

Τι έγιναν τα 695 εκ ευρώ;

Ποιες «μαύρες (τσέπες) τρύ...πες» έκλεισαν;

Και επειδή θα αναρωτηθείτε κάποιοι, ότι πίστεψα στις εξαγγελίες των, σας απαντώ ευθέως, ότι ουδέποτε το πίστεψα όπως επανειλημμένα έγραφα, απεναντίας περίμενα αυτή τη στιγμή για να τους ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ το πόσο ΨΕΥΤΕΣ είναι ΟΛΟΙ τους!

Είτε σύντομα είτε λίγο αργότερα οι ΚΑΛΠΕΣ φτάνουν...!
Βεβαίως, στο χέρι σας τι θα ψηφίσετε αύριο...σκεφτείτε το ΟΛΟΙ καλά 
Όχι για ότι έκαναν σε μας )Στρατιωτικούς), ουδόλως μας ενδιαφέρει (αφού η Ελληνική Δικαιοσύνη μας ΔΙΚΑΙΩΣΕ, αυτό και ΜΟΝΟ μας αρκεί προς το παρών), αλλά για ότι έκαναν στον Ελληνικό Λαό. Δηλαδή για το μέγιστο ΕΓΚΛΗΜΑ τους, να στρέφουν την κοινωνία εναντίων αλλήλων με την δολίως ασύστολη και  ψευδή προπαγάνδα τους.
Να στρέφουν, Έλληνες εναντίων Ελλήνων!


2 σχόλια:

  1. Νεότερα:
    Στοιχεία από το ΓΛΚ:
    Σύνολο Στρατιωτικών Συνταξιούχων 120 000.
    Από το σύνολο αυτό, η αποτίμηση των αναδρομικών 6 μηνών για 110.000 περίπου συνταξιούχους ανέρχεται στο ποσό των 26,7 εκατ.ευρώ προ φόρων.
    Για τους υπόλοιπους 10 000 που «έχουν την ατυχία» να βρίσκονται μεταξύ των 55 και 60 ετών, λόγω «νόμων»(!!!), έχουν αρνητική ή μηδενική αποτίμηση αναδρομικών!
    Από το ΓΛΚ/Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων, «αναγνωρίζεται» ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αποστράτων, που ανέρχεται σε ποσοστό 91%, λαμβάνει μηνιαία διόρθωση (και όχι αύξηση όπως διατείνονται μερικοί) από καθόλου μέχρι 48 ευρώ καθαρά!
    Και αυτά τα ποσά όμως, «εξαφανίζονται» από διάφορους «νόμους»(!!!), αφού το «πρόβλημα» εντοπίζεται κυρίως στις παρακάτω περιπτώσεις νόμων που προβλέπουν κλιμάκια με ποσοστά, όπου η κράτηση υπολογίζεται από το πρώτο ευρώ κάθε φορά που αλλάζει το κλιμάκιο και όχι με το ποσοστό που αναλογεί στο αντίστοιχο κλιμάκιο:
    o Ν.3865/2010 και Ν.4002/2011 σε ότι αφορά την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) και την προσαύξησή της στην κλίμακα 3-6-7-9-10-12-13%.
    o Ν.4002/2011 η 2η ΕΑΣ σε όσους έχουν ηλικία κάτω των 60 ετών για τη μικτή σύνταξη πάνω από 1.700 ευρώ (6-8-10%).
    o Ν.4093/2012 με τις μειώσεις 5-10-15-20%.
    Εντοπίζεται δηλαδή στην ύπαρξη ηλικιακών κριτηρίων, που «φωτογραφίζουν» κυρίως τους στρατιωτικούς, οι οποίοι εισέρχονται νωρίς (από 18 ετών) στον εργασιακό βίο. (Γι αυτό και τους ΤΙΜΩΡΕΙ!!!!).

    Από τα ανωτέρω στοιχεία, διαπιστώνεται σαφέστατα

    1. Οτι τα ποσά που «επιστέφονται»(;;;), λόγω μερικής εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ από την Κυβέρνηση, είναι πολύ λιγότερα από αυτά που παρακρατήθηκαν και δεν έχουν καμία σχέση με όσα ανακοινώθηκαν ή διαρρέουν διάφοροι ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ κύκλοι, για να προκαλέσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό.
    2. Τα υπηρεσιακά στελέχη του ΓΛΚ είναι γνώστες για τις παραπάνω τραγελαφικές περιπτώσεις, πλην όμως, οι «νομοθετικές παρεμβάσεις» του, απορρέουν από το «Μνημόνιο Συνεννόησης για Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής»!
    3. Αφού τα ανωτέρω ήταν γνωστά στους Κυβερνητικούς Αξιωματούχους και στον Πρωθυπουργό, το ερώτημα ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ:
    Ποιο τελικά θα είναι το τελικό ποσό που «ΕΠΙΒΑΡΥΝΕ» τον Π/Υ σε πραγματικά μεγέθη-καθαρές αποδοχές, αυτής της ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΤΙΚΗΣ «αποκατάστασης»?
    Τι έγιναν τα 695 εκ ευρώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα από ποια μεριά να το πιάσουμε το πράγμα?
    Δυστυχώς κινδυνεύουμε να μπούμε στη λογική της αλληλοφαγομάρας και δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου.
    Το βασικό είναι να αντιληφθούμε τα χάλια μας, και σαν αρχή δεν είναι πόσα παίρνει ο κάθε κλάδος εξειδικευμένα, αλλά πως καταφέρανε, ή καταφέραμε καλύτερα να φτάσουμε σε αυτό το άσχημο οικονομικά σημείο.
    Για τους στρατιωτικούς το χειρότερο είναι η περίπτωση υποχρεωτικής σύνταξης σε σχετικά μικρή ηλικία.
    Τα υπόλοιπα τα περνούν όλοι οι Έλληνες.
    Συγγενής μου πτυχιούχος ιδιωτικού τομέα πλήρωνε 1600 ευρώ το μήνα για σύνταξη και παίρνει δε παίρνει 1200 σα βασική, με τα ίδια μικτά του ανωτέρω στρατιωτικού. Βάλε και τα χαμένα του επικουρικού στην ουσία παίρνει συνολικά το 46% του κανονικού ποσού σύνταξης που θα έπαιρνε, και σύνταξη μετά τα 60 βέβαια.
    Δεν είναι αδικημένοι μόνο οι στρατιωτικοί λοιπόν.
    Άλλα επαγγέλματα είναι πιστεύω σε ακόμα χειρότερη κατάσταση και με χειρότερες συνθήκες εργασίας όταν ήταν εν ενεργεία. Οι ναυτικοί παράδειγμα το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό.
    Και εδώ που τα λέμε σα στρατιωτικοί όλα για τη πατρίδα δε τα έδιναν κάποτε?
    Έ ας δώσουν και λίγη σύνταξη τώρα!!!
    Ε να μη βγάλω και εγώ το «φαρμάκι» μου για τσι προσοχές και τα κλαρίνα που τσου έχω ρίξει? Να πούμε και κάνα αστείο για να μη κλατάρουμε ρε παιδιά…
    Τελικά ξούσου - ξούσου το καλύτερο επάγγελμα το κάνουνε οι παπάδες.
    Ο μισθός να τρέχει και τα τρισάγια και οι άλλες τελετές αφορολόγητα και δεν έχω ακούσει να τσου κυνηγάνε και τα ΣΔΟΕ. Άσε που με τη κρίση ανεβήκανε και οι «δουλειές»! χα χα χα.
    Άσε που τα καλοκαίρια άμα βγάλουνε τα ράσα φορέσουνε και γυαλί ρέϊμπαντ το παίζουνε και τουρίστες μουσάτοι.
    Και άντε να γνωρίσεις παπά με ράσα άμα τα βγάλει και φορέσει βερμούδες!!
    Και για να σοβαρευτούμε λίγο τώρα το επάγγελμα του στρατιωτικών όπως και άλλα απαιτεί πρωτίστως «καθαρά» μυαλά, ελπίζω να τα διατηρούν και στη σύνταξη.
    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή