Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΙΔΑΡΟ ΚΑΒΑΛΑ


ΠΟΡΟΣ: «ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ»

Για την τράπεζα διαμαρτύρονται στον Πόρο, για το κλείσιμο της.

Θα γίνει η προβλεπόμενη για την περίπτωση συγκέντρωση διαμαρτυρίας, θα συγκεντρωθούν οι «συνήθεις ύποπτοι», θα ακουστούν κραυγές και ψίθυροι,

Oι επίσημοι θα δηλώσουν «ότι κάνουν ενέργειες», κάποιος προχωρημένος θα προτείνει να σηκώσουμε τα ανύπαρκτα λεφτά μας από την τράπεζα, ύστερα θα σβήσουν τα φώτα της σκηνής και μετά  σιγή.

Αυτό συμβαίνει πάντα στον Πόρο σε έναν κύκλο «χαμένων ευκαιριών». Η εγκατάλειψη της προσπάθειας κατασκευής του γυμνασίου-λυκείου στον Πόρο, η  μαρίνα, ο παιδικός σταθμός, το κτίριο υποδοχής στο λιμάνι, ο μυκηναϊκός τάφος, η αρπαγή των ευρημάτων της Δράκαινας, η εγκατάλειψη του αρχαιολογικόυ εκθετηρίου.

Κύρια όμως στον Πόρο δεν υπάρχει πια το ανήσυχο πνεύμα της αναζήτησης.

Δεν υπάρχουν αυτοί που  ονειρεύονται.

Δεν υπάρχει μια νέα κρίσιμη ομάδα ανθρώπων που θα διαλέγεται, θα οραματίζεται και θα προχωρά μπροστά χαράζοντας «δρόμο».

Ετσι, μόλις σβήσουν τα φώτα, δεν θα έχουν δει «το τεράστιο μοναδικό,ζωογονο δάσος του Πόρου».

Θα τρέξουν να κρυφτούν πίσω από το δένδρο.
ΚΑΙ  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΩ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ  http://kefalonitis-onos.blogspot.com/
ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΧΟΛΙΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΙς

 Διαβάζοντας σήμερα το πρωί το επίκαιρο για την σημερινή μέρα σχόλιο στο Blog «Η Κεφαλονιά… για τον γάιδαρο καβάλα» αισθάνθηκα την ανάγκη να το κοινοποιήσω στον τοίχο μου όχι μόνο γιατί με εκφράζει απόλυτα αλλά γιατί με φόβο βλέπω πως έχω πλέον αρχίσει να αισθάνομαι σαν ένας ξένος στον τόπο μου και δυστυχώς φαίνεται πως δεν είμαι ο μόνος. 
Προχθές περνούσα με την γυναίκα μου έξω από το κοινοτικό κτήριο την ώρα του χορού σε ένα κτήριο στολισμένο ακόμη με τα τραγικά και αποκρουστικά εκείνα γκράφιτι μιας νέας αισθητικής που ως φαίνεται την αποδεχθήκαμε και δεν μας ενοχλεί, όπως αποδεχθήκαμε και δεν μας ενοχλεί η νέα αισθητική που κάποιοι θέλησαν να επιβάλουν στο φαράγγι του Πόρου φυτεύοντας πεύκα για να το κρύψουν από την κοινή θέα, να μην το βλέπουμε σε λίγο και αυτό όπως δεν θέλουμε να δούμε και πολλά άλλα σημαντικότερα που μας περιβάλουν.
Προσπαθώ να ερμηνεύσω να καταλάβω αυτήν την αυτοκαταστροφική μας συμπεριφορά και είναι στιγμές που νομίζω πως έχω μέρος της απάντησης αλλά και πάλι χάνομαι όταν συναντώ τους περισσότερους από εμάς να βρίσκονται κρυμμένοι πίσω από το εκάστοτε βολικό δένδρο.

  • Σπυρος Ζαπαντης Σημεία των καιρών Μάκη . Κρύβουμε τα σκουπίδια κάτω απο το χαλι
  • Makis Metaxas Είμαστε δυστυχώς μια κοινωνία Σπύρο που βολεύεται να λέει πως της φταίνε πάντα οι άλλοι.
  • Emilia Arsinoe Ίσως κάποιος με πει γραφική αλλά θυμάμαι την πλατεία του Πόρου, όταν πρωτοήρθα στην Κεφαλλονιά στη δεκαετία του '90 στολισμένη με αγάλματα, με παρτέρια με λουλούδια και τώρα βλέπω ένα έκτρωμα τσιμεντένιο που έκαναν για να "παίζουν" τα παιδιά... αυτήν την αφαιρετική αισθητική που σβήνει ότι καλαίσθητο και ωραίο και τσιμεντοποιεί τα πάντα στο όνομα του εκμοντερνισμού δεν θα την καταλάβω ποτέ! Όσο για τα ευρήματα της Δράκαινας -και όχι μόνο! είχα ξαναγράψει και παλαιότερα: τί ωραιότερο από ένα Μουσείο-στολίδι στον Πόρο! Και δημοτικά έσοδα θα υπήρχαν αφού θα υπήρχε προσέλευση κόσμου και δεν θα ήταν στοιβαγμένα ποιος ξέρει σε ποια αποθήκη...Με μεγάλη λύπη διαπιστώνω ότι η "νέα αρχή" δεν δίνει σημασία σε μικρά αλλά ζωτικά πράγματα που θα βελτίωναν το επίπεδο ζωής της μικρής κοινωνίας μας αλλά το μόνο που την ενδιαφέρει μάλλον είναι μια σύντομη κονόμα (για να μιλήσω στη γλώσσα των ημερών) και τίποτε άλλο. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ -ή μάλλον ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΕΣ!
  • Makis Metaxas Αγαπητή μου Αρσινόη περί αισθητικής μπορούμε να πούμε πολλά και καταλαβαίνω απολύτως τους θιασώτες κάθε αισθητικής που σε παραπέμπει άλλοτε σε κάτι παραδοσιακό (βλέπε κοινοτικό κτήριο Πόρου) ή μοντέρνο (βλέπε πλατεία Πόρου) η εντελώς μοντέρνο όπως είναι τα γκράφιτι! Μπορεί λοιπόν κανείς και δικαίως να συμφωνεί ή να διαφωνεί όπως εσυ για την παραδοσιακή η την μοντέρνα γραμμή που πρέπει να έχουν τα κτήρια μας αλλά εδώ όπως καταλαβαίνεις έχουμε χάσει την μπάλα! Χάσαμε ως κοινωνία τα αρχαία διότι χάσαμε την δυνατότητά μας να σκεπτόμαστε, να οραματιζόμαστε και να αγωνιζόμαστε για το κοινό καλό συλλογικά. Επικράτησε δυστυχώς η λογική της τυφλής εκδίκησης και της προσήλωσης μας να βλέπουμε το δένδρο που μας βολεύει και οχι το δάσος που μας προστατεύει.Το χειρότερο όμως είναι οτι πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε με τέτοια ευχαρίστηση που εμένα τουλάχιστον αρχίζει να με τρομάζει.
  • Emilia Arsinoe Μάκη μου ξεκινώντας από τα μικρά πράγματα φτάνουμε και στα μεγάλα. Έχεις δίκιο όσον αφορά το δέντρο και το δάσος, πολλοί κοιτάνε το κοντόφθαλμο συμφέρον εις βάρος όχι μόνο του πολιτισμού αλλά και της κοινωνίας της ίδιας. Δυστυχώς το αποτέλεσμα το εισπράττουμε όλοι.
  • Panagis Simotas "Προσπαθώ να ερμηνεύσω να καταλάβω αυτήν την αυτοκαταστροφική μας συμπεριφορά και είναι στιγμές που πιστεύω πως έχω μέρος της απάντησης αλλά και πάλι χάνομαι όταν συναντώ τους περισσότερους απο εμάς να βρίσκονται κρυμμένοι πίσω από το εκάστοτε βολικό δένδρο" !
    Αδύνατον, κύριε Μάκη μου, να το εκφράσει, να το "βάλει" στο χαρτί, κάποιος, όποιος, καλύτερα!!
  • Makis Metaxas Αγαπημένε και σεβαστέ μου κύριε Παναγή όποιος παρακολουθεί τις σκέψεις σας που συχνά πυκνά μας δίνετε την ευκαιρία να γίνουμε κοινωνοί τους θα έχει διαπιστώσει πως εσείς είστε αυτός που πολύ ενωρίς σε εποχές ευχάριστες και ανέμελες μας τα είχατε πει και μας είχατε προετοιμάσει για τα μελλούμενα. Σας χρωστάμε πολλά! μακάρι να σας είχαμε ακούσει ενωρίτερα.
  • Kika Delfini ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΥΡΙΕ ΜΕΤΑΧΑ;;;; ΚΑΤΟΠΙΝ ΓΙΟΡΤΗΣ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΑΥΤΑ;;;;;ΗΤΑΝ ΑΘΛΙΟΣ Ο ΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΕΤΣΙ!!!!ΙΣΑ ΙΣΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ , Η ΠΛΑΤΕΙΑ Κ.Λ.Π ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΓΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕΡΙΚΩΝ!!!ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ!!!ΕΝΑ ΞΕΡΩ Κ Α Ν Ε Ν Α Σ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΠΟΡΟ ΜΑΣ!!!! ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΖΗΤΕ ΕΚΕΙ ΕΣΕΙΣ (ΜΙΛΑΩ ΓΕΝΙΚΑ) ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ!!!
  • Apostolos Agourias Kalo na diavazis kai na vathmologis this skepsis ton alon
  • George Diamantatos ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΙΚΑ ΔΕΛΦΙΝΙ....ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ...ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ...ΕΓΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ....ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ...ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΞΕΡΩ...Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ...ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ...ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ....ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ.....ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ....ΤΟΝ "ΕΓΛΕΙΨΑΝ"...ΩΦΕΛΗΘΗΚΑΝ...ΤΟΝ ΠΑΡΕΣΥΡΑΝ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ...ΕΓΩ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΥΣ Π[ΡΩΤΟΥΣ...ΕΣΥ?????
  • Diamantatos Paraskevas Μην τα παραλέμε, δεν φταίει μόνο η ηγεσία του τόπου. όλα ξεκινάνε από τον καθένα μας. Από την στιγμή που στον Πόρο, δεν υπάρχει ομαδικότητα, άλλα ο ένας προσπαθεί να βγάλει το μάτι του άλλου, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.
  • Makis Metaxas Ο Πόρος κυρία Kika Delfini ήταν και παραμένει όμορφος. Άσχημη είναι η ψυχή εκείνων που δεν μπορούν να δούν τίποτα πέρα από τον μικρόκοσμο ή κομματισμό που τους περιβάλει. Το να κατηγορούμαι από αυτούς που δεν έκαναν τίποτα γιατί δεν τα έχω κάνει όλα είναι και η απάντηση το γιατί δηλαδή αναζητούμε μετά μανίας και ενίοτε πετροβολούμε το δένδρο ενώ στην ουσία δεν βλέπουμε το δάσος. Ως προς το σκέλος τι έκανα για τον τόπο μου με την ιδιότητα του Δημάρχου ή του Νομάρχη θα το κρίνει η ιστορία και όχι εσείς καλυπτόμενη πίσω από το πέπλο της ανωνυμίας και οχι βεβαίως μέσα από τις σελίδες του F/B για καθαρά λόγους αρχής.
  • Makis Metaxas Ως προς τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν για όσους στερούνται μνήμης και ιδιαίτερα ως φαίνεται ιστορικής μνήμης θα ήθελα πολύ να τους φέρω πίσω στον χώρο και τον χρόνο μήπως και δουν τον τόπο τους χωρίς τους συνήθεις παραμορφωτικούς φακούς. Εάν το πρόβλημα τους είναι όμως πάλι το δένδρο τότε δικό τους το πρόβλημα, ας αναζητήσουν την λύση και τι μπορεί να κάνουν με αυτό.
  • Kika Delfini ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ!!!!ΚΥΡΙΕ ΜΕΤΑΞΑ!!! ΑΝΑΦΕΡΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΩΡΙΝΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ.ΕΓΩ Η ΑΝΩΝΗΜΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΑΤΟΜΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΜΕ!!ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΩ ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΜΕ ΔΕΙΤΕ!!!ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑ ΣΑΣ.ΤΟΤΕ ΔΕΔ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΗ!ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ...........ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ ΞΕΡΕΙ...................ΜΗΠΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΗ;;;;;;ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΜΗΝ ΚΡΙΘΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ!!ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!!
  • Makis Metaxas Κυρία Kika Delfini διάλογο κάνω μόνο με επώνυμους. Τα υπόλοιπα κρατήστε τα να μου τα πείτε όταν με το καλό έλθετε στον όμορφο Πόρο μας και μου ζητήσετε τότε τον λόγο με το πραγματικό σας όνομα.
  • Kika Delfini ΑΓΑΠΗΤΑ ΓΙΩΡΓΟ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ!!!ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!!ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΑΘΗ!!!!ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ !!!!!ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ!!!!ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΟ.ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΡΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΚΤΑ.ΓΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΓΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ!!ΠΟΙΟ ΕΡΓΟ;;;;;ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ;;;;
  • Apostolos Agourias O Makis itan o kalyteros polytkos Pou perase apo to nysi San nomarxis eixe olo to nisi na kytaksi kai anthropous Pou via prosopika ofeli den ton ypostiriksan san dymarxos itan arga pia
  • George Diamantatos XE XE...KIKA DELFINI.....ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΑΤΟΥ....ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΙΕ ΜΟΥ....ΠΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΙ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.....ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣ ΑΤΟΠΟΝ ΕΠΑΓΩΓΗΣ....
  • Makis Mariatos Και σαν πρόεδρος στο Πόρο και σαν Δήμαρχος και σαν Νομάρχης δεν θα ματαδη η Κεφαλλονιά Μάκη ΜΕΤΑΞΑ άφησε έργο πίσω του.
  • Panagis Simotas Κύριε Μάκη Μεταξά, αγαπητέ μου κύριε Μάκη, υπήρξατε πάντοτε ευγενής και σταθερός στον σεβασμόν σας προς τον μακράν Κομματικών Σχηματισμών, Πολίτη ! ΤΙΜΗΣΑΤΕ, διορατικότατα και υπερκομματικά ( κάτι ΣΠΑΝΙΟΝ, για το Νησί μας, ειδικά στις ημέρες που ζούμε...Δείτε περισσότερα
  • Haris Koustoumpardis Ena itane to provlima tou Maki tou metaxa se afto ton katakrino, tin epohi pou oli kanane tis mpazes tous kai volevane singenis kai filous o Makis epsahne gia arhea mpas kai anadixi afton ton erimo ton topo, to apotelesma tria pedia anerga an kai me panepistimiaka ptihia Distihos oute stin deei mpikane oute sto ote oute sto nosokomeio oute se kapia trapeza, malista o Filipas eine edo kai doulevei se gnosto estiatorio,
    Simera akouo polous kai ton apokaloun arhonta 
    Idou i aporia ti eine kalitera na eise arhontas kai afragkos i lamogio kai matsomenos, I alitheia eine oti ta plouti Hanonte kapote o titlos pote

    Kalispera Arhonta apo to sinefiasmeno Amsterdam kai sou leo kati i KiKa to delfinaki eine fanatikos opados sou ala eine diskoles epohes kai kata tin gnomimou den xeroume ti na poume kai se pion na to poume !!!
  • Emilia Arsinoe Θυμάμαι κάποια πραγματικά όμορφα σχέδια του Μάκη για την περιοχή αλλά δυστυχώς επικράτησαν άλλοι και δεν μπόρεσε να τα πραγματοποιήσει. Όσο για τον Πόρο, μετά λόγου γνώσεως έχω να πω πως δεν φταίει μόνο η ηγεσία, αυτή είναι η κορυφή της πυραμίδας. Καλό είναι να αρχίσουμε να ψάχνουμε μερίδιο ευθύνης και στους ίδιους τους δημότες, επαγγελματίες κυρίως, που αντί να έχουν πνεύμα ομόνοιας και συνεργασίας τρώγονται μεταξύ τους. Μπορεί να δυσαρεστήσω μερικούς με αυτά που θα πω αλλά μου αρέσει σε έναν διάλογο να είμαι ειλικρινής και να λέω τα πράγματα με το όνομά τους: από πού να ξεκινήσω, από τα καταλύματα ή τις ταβέρνες; Χωρίς έμπνευση και αισθητική, έχουν μείνει στην δεκαετία του '90 και πίσω. Ο Πόρος δεν έχει πια να δώσει τίποτε είτε στον ντόπιο είτε σε κάποιον περαστικό. Γιατί;;; Ας το ψάξουμε λίγο. Και ας μην τα ρίχνουμε όλα στην κρίση. Σε περιόδους κρίσης φαίνεται ο εφευρετικός άνθρωπος και τι μπορεί να φτιάξει ώστε να κάνει τη διαφορά. Ίσως φανούν σκληρά αυτά που γράφω αλλά η αλήθεια είναι από μόνη της πάντα σκληρή.

  • Makis Metaxas Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για τα θετικά αλλά και για τα αρνητικά σχόλια που γράψατε στον τοίχο μου. Από λόγους αρχής δεν απαντώ επί της ουσίας σε σχόλια που υπογράφονται με ψευδώνυμο (εκτός και εάν γνωρίζω με απόλυτη βεβαιότητα το πρόσωπο) όπως και σε σχόλια που έχουν σχέση με την δημόσια παρουσία μου σε αυτόν τον τόπο. Κατά καιρούς έχω τοποθετηθεί δημόσια μέσω του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου για μια σειρά θεμάτων και θα είμαι πάντα διαθέσιμος να απαντήσω σε οτι με αφορά. Το Φ/Β δεν το θεωρώ οτι είναι το ενδεδειγμένο μέσο για έναν ενδελεχή και ουσιαστικό διάλογο (ούτε και τον διαθέσιμο χρόνο έχω έστω και εάν θα το ήθελα) και εκ του λόγου αυτού θέλω να κατανοήσετε οτι δεν μπορώ χρονικά και δεν επιθυμώ από λόγους αρχής να εμπλακώ σε αυτήν την διαδικασία.
  • Costas Simotas Προφητικό το δημοσίευμα από τον αξιοσέβαστο εκ Σκάλας καταγώμενο. Κι εγώ πιστεύω ότι από την αποψινή συνάντηση ελάχιστα θα βγουν...όπως παράλληλα θεωρώ ότι την πενταετία αυτή ο Πόρος, το νησί μας και η χώρα στο σύνολό της θα βιώσει χειρότερες μέρες. Παρά ταύτα, προοδευτικότερο θα ήταν κατά την άποψή μου οι συμμετέχοντες στα κοινά όλα αυτά τα χρόνια να συμμετάσχετε στην αποψινή συνέλευση και να προτείνετε λύσεις και δράσεις για την αποφυγή του επερχόμενου μαρασμού του χωριού μας. Με την πρωτοβουλία αξιόλογων ενεργών πολιτών θα ενθαρρυνθούν ελπίζω και οι εναπομείναντες νέοι αυτού του τόπου. Όσο για τις διαμάχες, μικροπρέπειες κτλ, έχετε βιώσει αρκετές αυτά τα χρόνια που δεν πρέπει να σάς αποθαρρύνουν.

1 σχόλιο:

  1. Aris ο γραφικός.
    Εδώ στα νησιά μας δυστυχώς προ χρόνου πολλού , πάρα πολλού, έχουν πάψει να λειτουργούν οι θεσμοί και οι αξίες από πολύ χαμηλά ως πολύ ψηλά.
    Έρχονται Δημόσιοι υπάλληλοι νευραλγικών πόστων και κοιτάνε πώς να περάσει ο καιρός πιο ανώδυνα για αυτούς γιατί κινδυνεύει και η καριέρα τους ακόμα και να ρίξουνε μαύρη πέτρα πίσω τους.
    Έχω γνωρίσει καταστάσεις για γέλια μα μετά με πιάσαν κλάματα.
    Έτσι εσυνήθισε να ζει ο Θιακοκεφαλλονίτης και τώρα σιγά που θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, έχει κόψει μέχρι και το δέντρο για να κρυφτεί.
    Ακούω πολλά πράγματα και με συγχωρείτε αλλά γελάω.
    Απλά γνωρίζω τι φρούτα έχει στο ψυγείο πριν το ανοίξω και δεν κάνω το κόπο.
    Οι παλιοί τελειώσανε τόσο πολύ που οποιαδήποτε αλλαγή από τους νεότερους κάποιο καλό θα φέρει αφού στους στραβούς ο μονόφθαλμος είναι εξέλιξη.
    Αυτή για μένα είναι η ωμή πραγματικότητα, αυτή τουλάχιστον έχω γνωρίσει και λυπάμαι για τα μέρη που πρόσφεραν σαν πιο πολιτισμένα πολλά, όταν ξεκίναγε δηλά - δηλά το έρμο Νεοελληνικό κράτος.
    Και μετά από αυτά που είπα αφορίστε με.
    Μόνο που με αφορισμούς δε κερδίζει κανείς τίποτα απλά χώνει περισσότερο τον εαυτό του και τους γύρω του στη καταστροφή.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα
    (Αμ έτσι μου έχει βγεί τόσα χρόνια αυτό το Χουά χα χα) ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή