Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Αυριο το ψηφιακό σήμα στην Κεφαλονιά – Αναλυτικός χάρτης κάλυψης

Στις 19 Δεκεμβρίου 

kefalonia-digital-tv-mapΠαρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε αρκετά από τα Κέντρα Εκπομπής το χρονοδιάγραμμα της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής μετάβασης όπως έχει  καθοριστεί από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θα είναι εντός χρονοδιαγράμματος, έτσι το πέμπτο κατά σειρά switch-off, δηλαδή η επόμενη παύση του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος με ταυτόχρονη έναρξη του ψηφιακού, θα πραγματοποιηθείΠαρασκευή 19 Δεκεμβρίου, ώρα 2 π.μ. στην Βόρεια Ηπειρωτική, Κεντρική και Δυτική Ελλάδα και θα αφορά το κέντρο εκπομπής του Αίνου.

Κάποια δευτερεύοντα κέντρα εκπομπής όμως θα ενεργοποιηθούν σταδιακά μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. Οι κάτοικοι των περιοχών που καλύπτονται από τα εν λόγω κέντρα θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν αναλογικό σήμα μέχρι την αλλαγή του σε ψηφιακό ώστε να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο των τηλεοπτικών σταθμών
Από τα 29 κέντρα εκπομπής, το κέντρο Ακαρνανικά είναι ήδη ενεργό και εκπέμπει στις μεταβατικές συχνότητες. Όσοι κάτοικοι λαμβάνουν το ψηφιακό σήμα από αυτό το κέντρο στην βόρειο-ανατολική Ιθάκη και Κεφαλονιά, θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους, καθότι οι συχνότητες θα αλλάξουν με νέες της τελικής μετάβασης. Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τον δέκτη σας στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Στην ανατολική Κεφαλονιά όσοι λαμβάνουν σήμα από κέντρο εκπομπής «Αρόη», δεν θα χρειαστεί καμιά αλλαγή στους ψηφιακούς δέκτες τους.
Τόσο οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας όσο και οι δημόσιοι θα εκπέμπουν το τηλεοπτικό τους πρόγραμμα σε νέες συχνότητες.
Περιοχές [SFN]
Κέντρα
Εκπομπής
Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας
Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών περιφερειακής εμβέλειας
Συχνότητες Δημόσιας τηλεόρασης [Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ.]
Ακαρνανικά
Ακαρνανικά
Καναλάκι
Κορφοβούνι
Λάκκα Σούλι
Αμφιλοχία
27 | 28
46 | 51
23 | 32
Αίνος
Αίνος
Ιθάκη
Φυτείες
22 | 33
59 | 60
21 | 36
Όσοι δέκτες σε περιοχή κάλυψης θα πρέπει να διαθέτετε τηλεόραση με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή τεχνολογίας DVB-T MPEG-4 ή H.264 και από τις 19 Δεκεμβρίου να τον συντονίσετε στις νέες συχνότητες. Αν σύμφωνα με τους χάρτες ανήκετε σε περιοχή ενδεχόμενης κάλυψης, ίσως χρειαστεί τα τοποθετήσετε ενισχυτή σήματος στην εγκατάστασή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου