Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας. Μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, για τα έργα που γίνονται καθώς και για την συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο.

   Η συζήτηση ξεκίνησε με την πρώτη εικόνα που αντιμετώπισε όταν ανέλαβε στη διοίκηση ο Αντιπεριφερειάρχης σχετικά με τη λειτουργία και τα προβλήματα που υπάρχουν. Χαρακτήρισε τις ημέρες που βρίσκεται στη διοίκηση ως 90 μέρες δουλείας και γνώσης. Προσπαθεί να μαθαίνει γρήγορα τα προβλήματα της Περιφέρειας ώστε να αντιμετωπίζονται γρήγορα γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα λεπτό για χάσιμο. Τόνισε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι η έλλειψη προσωπικού, γεγονός που δεν τους αφήνει ούτε να σχεδιάσουν το μέλλον, ούτε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με αποτέλεσμα όλα αυτά να συσσωρεύονται. Παρ όλα αυτά όμως θα δώσουν στην κοινωνία αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη.

   Στη συνέχεια ο κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας ρωτήθηκε για τις κινήσεις που θα κάνει ο ίδιος και ο Περιφερειάρχης ως έμπειρα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης για την περαιτέρω ανάπτυξη της Κεφαλονιάς. Μας ανέφερε ότι ο Περιφερειάρχης είναι το κυριότερο αυτοδιοικητικό στέλεχος στα Ιόνια Νησιά και εκτός από έμπειρος διαθέτει πολλές γνώσεις και αγαπά την Κεφαλονιά και τα νησιά της Περιφέρειας. Υπάρχουν 2 μεγάλοι τομείς στη δουλειά μας είπε. Αρχικά ο προγραμματισμός και έπειτα η αντιμετώπιση της καθημερινότητας όπου δυστυχώς αυτή τη στιγμή υπάρχει το πρόβλημα της φτώχειας. Μέσα λοιπόν σε αυτές τις 90 μέρες υπάρχουν οι βάσεις ώστε να προσφέρουν στους συμπολίτες τους αυτό το οποίο πρέπει να προσφέρει η Περιφέρεια. Με αυτό τον βηματισμό θα κινηθούν και θα προσπαθήσουν να εντάξουν όσο το δυνατόν περισσότερα έργα στο ΣΕΣ.

    Η Κεφαλονιά έχει ανάγκη από έργα. Ζητήσαμε από τον Αντιπεριφερειάρχη να μας πει συνοπτικά τα έργα που εκτελούνται στην Περιφέρεια καθώς και αυτά που σχεδιάζονται και δρομολογούνται. Μερικά από τα έργα λοιπόν που γίνονται είναι η ασφαλτόστρωση στο δρόμο προς τα Βαλσαμάτα , το έργο του Χάρακα καθώς και η επισκευή σχολικών κτιρίων που υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς. Μας επεσήμανε ότι σκοπεύουν να  εντάξουν και άλλα έργα και το έργο του Πισαετού δε θα σταματήσει διότι είναι κάτι το οποίο οφείλουν στην Ιθάκη και θα γίνει. Επιπλέον τόνισε ότι είναι αναγκαιότητα στην επόμενη 5ετία να ενταχθεί στην χρηματοδότηση ένα νέο σχολικό συγκρότημα στην Παλική.

    Ζητήσαμε από τον κ. Π. Δρακουλόγκωνα να μας απαντήσει σχετικά με κάποιες κατηγορίες που δέχονται από τον κόσμο. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις λειτουργούν ως αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως διαχειριστές της εξουσίας. Η δικιά του απάντηση σε αυτό είναι ότι η θέση τους είναι ξεκάθαρη και υπάρχει άμεση προτεραιότητα στην ανατροπή αυτής της πολιτικής, στην ανατροπή η οποία έχει φτωχοποιήσει την κοινωνία και δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά στη περαιτέρω φτωχοποίηση και το ξεπούλημα της πατρίδας από άκρη σ’ άκρη. Από εκεί και πέρα στην καθημερινότητα θα συνεργαστούν με όλους άσχετα με την διαφορετική πολιτική και θα προσπαθήσουν να δουλέψουν μέσα σε αυτά τα πλαίσια που υπάρχουν σήμερα. Δεν Κάνουμε αντιπολίτευση σε βάρος των συμφερόντων της κοινωνίας, εμείς είμαστε εδώ για να χειριστούμε τα θέματα και όχι για να διαχειριστούμε την εξουσία μας τόνισε.

        Επιπρόσθετα ζητήσαμε από τον  Αντιπεριφερειάρχη την άποψη του  για τις σχέσεις και την συνεργασία του Δήμου Κεφαλονιάς και της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων. Η άποψη του λοιπόν είναι η ακόλουθη: Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε διαφορετικές πολιτικές απόψεις και διαφωνούμε σε κορυφαία ζητήματα. Αυτό όμως δε θα μας εμποδίσει σε τίποτα. Εκεί που πρέπει να συνεργαστούμε θα το κάνουμε, αλλιώς δε γίνεται να πάμε μπροστά.

    Κλείνοντας τη συζήτηση ο Αντιπεριφερειάρχης μας έδωσε ένα μήνυμα που στέλνει στον Κεφαλλονίτικο λαό και στους κατοίκους της Ιθάκης. Αυτό που πρέπει  να γνωρίζουν όλοι είναι ότι η Περιφέρεια είναι το σπίτι του καθενός και δεν είναι κλειστά γραφεία που καθορίζουν τι θα συμβεί. Είναι ανοιχτός χώρος που καθημερινά βρίσκονται σε επαφή με τον πολίτη για όλα τα ζητήματα.

Ας δούμε το βίντεο της συνέντευξης: https://www.youtube.com/watch?v=LZjrdDfg3_k