Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Πεδίο μάχης η Αθήνα μετά την πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

    Πεδίο μάχης η Αθήνα μετά την πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο
    Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν τα Εξάρχεια και άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας το βράδυ του Σαββάτου, μετά την πορεία για τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


    Κατά τη διάρκεια της πορείας κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Ασφυκτική ήταν για πολλές ώρες η ατμόσφαιρα στο κέντρο από βόμβες μολότοφ και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης που εκτοξεύονταν.

    Στα Εξάρχεια και στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα σημειώθηκαν οι πιο ισχυρές συμπλοκές. Σε 32 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

    Η Αστυνομία έκανε ρίψη νερού εναντίον των διαδηλωτών με χρήση της «αύρας» και χρησιμοποίησε χημικά. Με ρίψη μολότοφ απαντούσαν οι διαδηλωτές.

    Οδοφράγματα στήθηκαν στους δρόμους περιμετρικά της πλατείας Εξαρχείων. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην πλατεία και στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γργορόπουλος.

    Εικόνα καταστροφής παρουσιάζει η Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια της πορείας άγνωστοι προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε βιτρίνες καταστημάτων, περίπτερα, στάσεις και φανάρια.

    Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το Πολυτεχνείο.

    Αργά το απόγευμα, άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε ένα πολυκατάστημα κοντά στην πλατεία Συντάγματος. Βόμβα μολότοφ έπεσε στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, μπροστά από τα ΕΛΤΑ.

    Πετροπόλεμος σημειώθηκε στην Πανεπιστημίου στο ύψος της Κριεζώτου. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση βομβών κρότου-λάμψης.

    Πέτρες εναντίον των ΜΑΤ εκσφενδόνισαν άγνωστοι και στη Βουκουρεστίου, αλλά και στο ύψος του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία».

    Διαδηλωτές έσπασαν μάρμαρα κοντά στο υπουργείο Εργασίας και πέταξαν πέτρες εναντίον των ΜΑΤ κοντά στη Στοά Πεσμαζόγλου.

    Στην πορεία συμμετείχαν τουλάχιστον 7.000 άτομα. Κατά τη διάρκεια της πορείας ακούγονταν συνθήματα για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανο και εναντίον της αστυνομίας.

    Παρόντες ήταν και τούρκοι μετανάστες με πανό που απεικόνιζε τον Μπερκίν Ελβάν, τον 15χρονο που σκοτώθηκε το Μάιο του 2014 από δακρυγόνο στην Κωνσταντινούπολη και τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

    Στο Σύνταγμα ανταλλάχτηκαν συνθήματα αλληλεγγύης με τους σύρους συγκεντρωμένους, ενώ πολίτες σχημάτισαν αλυσίδα περιφρούρησης μπροστά από τους σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος.

    Ενταση στα Εξάρχεια το απόγευμα

    Νωρίς το απόγευμα επικράτησε ένταση στην περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συγκέντρωσης.

    Νεαροί έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων περιμετρικά της πλατείας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, ενώ στη συνέχεια η εστία της έντασης μετακινήθηκε προς την οδό Στουρνάρη.

    Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και έξω από το κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών, όπως και στη Θεσσαλονίκη.

    Η πρώτη πορεία

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στη μεσημεριανή πορεία συμμετείχαν πάνω από 5.000 άνθρωποι.

    Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τα Προπύλαια, συνέχισαν προς την Ομόνοια και ακολούθως, μέσω της Σταδίου, έφτασαν στο Σύνταγμα. Στη συνέχεια επέστρεψαν στα Προπύλαια. Στην κεφαλή της πορείας ήταν περίπου 200 άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

    Έξω από το κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών κουκουλοφόροι έσπασαν μάρμαρα και πέταξαν νεράντζια στους αστυνομικούς, που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

    Οι εκδηλώσεις μνήμης έγιναν στη σκιά της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί ο Νίκος Ρωμανός -στενός φίλος του Γρηγορόπουλου, που ήταν παρών τη στιγμή της δολοφονίας του.

    Ατομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου σε κατάληψη του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα», στο Θησείο, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Ν. Ρωμανό.
    ΠΗΓΗ  INKEFALONIA.GR

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου