Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

“Τα Καλά, τα Στραβά και τα ανάποδα του Λουρδα

Γράφει ο Λιβέριος Πετρίδης - Δημοσιογράφος μέλος της ΕΔΙΠΤ
Τα Λουρδάτα (Λουρδάς) έχει πολλά προνόμια σε σχέση με πολλά άλλα χωριά της Κεφαλονιάς, όσον αφορά την φυσική του ομορφιά. Στη σκιά του Αίνου, την πανέμορφη παραλία με κρυστάλινα νερά, πνιγμένο στο πράσινο με κηπευτικά να καλλιεργούνται – ακόμα και σήμερα –, δίπλα στο κύμα, και τα νερά να τρέχουν ελεύθερα από τις πηγές που αναβλύζουν προερχόμενα από το βουνό, στη βρύση στον Πλάτανο, στον Παλιόφουρνο κ.α. - δίνουν στον Λουρδά το πλεονέκτημα της τουριστικής εκμετάλλευσης του τόπου ποικιλοτρόπως.
 Αγροτοτουρισμός, ξενοδοχεία, βίλες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, δραστηριότητες στην παραλία ανθούν τους καλοκαιρινούς μήνες. Ευρωπαίοι, κυρίως Άγγλοι, έχουν διαλέξει αυτόν τον επίγειο παράδεισο για μόνιμη κατοικία τους, αποτελώντας τη ζωντανή διαφήμιση του τόπου, αλλά και όλης της Κεφαλονιάς και κατα' επέκταση της πατρίδας μας.
Αυτό το χωριό που σε σχέση με άλλα - χωρίς την παραμικρή σωβινιστική διάθεση - προσφέρει πολύ περισσότερους οικονομικούς πόρους στη Δημοτική Αρχή από τις εμπορικές δραστηριότητες που ασκούνται εδώ, δεν έχει την ανάλογη αντιμετώπιση.
Οι κάτοικοι έχουν πολλά παράπονα, γιατί η Δημοτική Αρχή δε δίνει τη δέουσα προσοχή σε πολλά προβλήματα υποδομών και περιβάλλοντος τα οποία δίνουν την χείριστη εικόνα στους ξένους που την επισκέπτονται. Μη ξεχνάμε ότι η “βαριά βιομηχανία” που διαθέτει η πατρίδα μας, είναι ο τουρισμός και εκεί πρέπει η πολιτεία να δώσει βάρος. δειτε την ανάρτηση ,,με φωτορεπορταζ στον συνδεσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου