Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση ΤΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης του ΚΚΕ για τη συνέντευξη της Βουλευτή

Ανακοίνωση ΤΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης του ΚΚΕ για τη συνέντευξη της Βουλευτή


Η κυρία Βουλευτής με βάση τις τοποθετήσεις της στην πρόσφατη συνέντευξή της, προσπαθεί να πείσει το λαό ότι έχει μία «ριζικά» διαφορετική πρόταση από την «….κυβερνητική – μνημονιακή πολιτική….» και μάλιστα κάλεσε και το ΚΚΕ να συνεργαστεί προκειμένου σχηματιστεί κυβέρνηση …για να ακυρωθούν τα μνημόνια»..

Μεταξύ άλλων είπε ότι «…δεν βλέπουμε να ακολουθείται μια φιλοεπιχειρηματική πολιτική και όχι διάλυση του κράτους για να προσελκύει επιχειρηματίες…και πως έχει γίνει αυτό; …με διάφορες μεταρρυθμίσεις όχι να έρθουν επιχειρηματίες και να ασκήσουν τις δραστηριότητές τους για να μπορέσει να ανορθωθεί η οικονομία μας, αλλά μέσω κερδοσκόπων και πελατειακών σχέσεων να κάνουν αρπαχτή και να φύγουν…»
Αναδεικνύοντας την αγωνία της για το πώς θα προχωρήσει η καπιταλιστική ανάπτυξη, κάνει απλώς έναν «διαχωρισμό» ανάμεσα σε «υγιείς» επιχειρήσεις και σε αυτές που «..κάνουν αρπαχτή…», όταν η διαπλοκή είναι σύμφυτη με το νόμο του κέρδους που υπηρετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναγνωρίζοντας ότι «….οι εφοπλιστές αντιμετωπίζουν κρίση… όπως και οι πολίτες…» ζητάει συνεργασία και στήριξη από «κινήματα , ομάδες κινημάτων, και αριστερούς χώρους….. καθώς και με τα αριστερά κόμματα ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ….» Δηλαδή ζητάει μία κοινωνική και πολιτική συμφωνία που θα οδηγήσει στην υποταγή του εργατικού – λαϊκού κινήματος στα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών, να διαμορφώσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις μιας καπιταλιστικής ανάπτυξης που θα διασφαλίζει την κερδοφορία τους. Ομνύει «…στο κούρεμα του χρέους για να γίνει βιώσιμο..» αναγνωρίζοντας ότι το χρέος είναι του Λαού και ομολογώντας ότι θα ματώσει ο Λαός και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφού γι αυτό απαιτούνται νέα μέτρα
Όσα λέει η κυρία Βουλευτής αλλά και όλο το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ, αποσαφηνίζουν καλύτερα στο λαό και τους εργαζόμενους ότι η όποια διαφοροποίησή του με την κυβέρνηση εδράζεται, στο ποια τμήματα του κεφαλαίου πρέπει να εξυπηρετηθούν και στο με ποιον τρόπο θα διαχειριστούν τα ακραία φαινόμενα φτώχειας. Θέλουν μ’ αυτόν τον τρόπο να μειώσουν ακόμα περισσότερο τις απαιτήσεις του λαού, να διεκδικήσει σήμερα – γιατί είναι ρεαλιστικό και αναγκαίο – την ικανοποίηση των σύγχρονων και διευρυμένων λαϊκών του αναγκών.
Είναι τελικά τόσο «ριζικά» διαφορετική η θέση του ΣΥΡΙΖΑ όσο είναι και η με κάθε τρόπο υποστήριξη τη θέσης του για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που φτάνει να χαρακτηρίζει το ΝΑΤΟ, από την μια «φονιάδες των λαών», και από την άλλη «παράγοντα σταθερότητας σήμερα στην περιοχή».
Το ΚΚΕ τονίζει ότι η μόνη διέξοδος για το λαό είναι η ανάπτυξη που δε θα εξυπηρετεί την καπιταλιστική κερδοφορία, αλλά θα εξυπηρετεί την ικανοποίηση των αναγκών του που βρίσκονται σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση. Αυτή η ανάπτυξη προϋποθέτει την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό και τον εργατικό έλεγχο τα μόνα εργαλεία τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν το σύνολο των παραγωγικών δυνατοτήτων. Τονίζει επίσης ότι χρειάζεται να βάλει στο στόχαστρό του ο λαός τους υπεύθυνους που τον έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση. Να απεγκλωβιστεί από την αδράνεια και την μοιρολατρία να μην αναγνωρίσει κανένα δημόσιο χρέος και να αποδέσμευτεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, την Ε.Ε, ΝΑΤΟ και ΔΝΤ. Να περάσει στην αντεπίθεση, να περάσει στο προσκήνιο, να οργανώσει την πάλη του στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους. Η εργατική τάξη μπορεί να οικοδομήσει τη λαϊκή ενότητα με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα για να πάρει στα χέρια της την εξουσία ,να οργανώσει την οικονομία με τέτοιο τρόπο, όπου στο επίκεντρό της θα βρίσκεται η ικανοποίηση των σύγχρονων και διευρυμένων αναγκών των εργαζομένων..
Αργοστόλι 15/12/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου