Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Γιώργος Τζωρτζάτος: Όλες οι κινήσεις που κάνουμε έχουν στόχο των εκσυγχρονισμό των λιμανιών

Γιώργος Τζωρτζάτος: Όλες οι κινήσεις που κάνουμε έχουν στόχο των εκσυγχρονισμό των λιμανιών


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Τζωρτζάτος για να ενημερώσει για το τεχνικό πρόγραμμα του Ταμείου που αφορά την αναβάθμιση των υπηρεσιών των λιμανιών της Κεφαλονιάς.

Αναφέρθηκε σε κάθε ένα λιμάνι ξεχωριστά, ξεκινώντας από το Φισκάρδο τόνισε το γεγονός ότι παρόλο που αποτελεί ένα κοσμοπολίτικο προορισμό δεν ήταν καν ενταγμένο στις θαλάσσιες διαδρομές, δεν είχε εκσυγχρονιστεί ενώ για πολλά χρόνια μία κάστα ανθρώπων όπως τους ονόμασε προσπαθούσε να το εκμεταλλευτεί προς όφελός της εις βάρος της υπόλοιπης Κεφαλονιάς. Μίλησε για παροχή στοιχειώδους παροχής υπηρεσιών όπως ρεύμα και νερό για όσους επισκέπτονται το νησί μας με κότερο ή θαλαμηγό καθώς και θέση πρόσδεσης για κάθε ένα κότερο. Θα γίνει τοποθέτηση πίλαρ, δηλαδή παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, θα πλακοστρωθεί και το υπόλοιπο κομμάτι του Φισκάρδου μέχρι την προβλήτα του φέρι μποτ με την κατασκευή και πεζοδρομίου. Θα γίνει πλήρης αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού με νέες κολώνες, θα καλυφθούν και οι σπηλαιώσεις που έχουν γίνει, όσον αφορά την προβλήτα για την οποία έχει γίνει μεγάλη συζήτηση και είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής όπως είπε ο κ. Τζωρτζάτος, γίνονται προσπάθειες νομιμοποίησης. Ο κ. Τζωρτζάτος ξεκαθάρισε ότι “το Φισκάρδο θα έρθει στα χέρια του Λιμενικού Ταμείου και αυτό θα προσδιορίζει που θα αράζει το κάθε σκάφος και θα μπει τάξη και σειρά μέσα”.
Στη Σάμη θα τοποθετηθούν και εκεί πίλαρ για τις θαλαμηγούς, θα τοποθετηθεί και μία πλωτή εξέδρα έτσι ώστε να αναβαθμιστεί και το συγκεκριμένο λιμάνι, κάτι που αναμένουν όλοι κάτοικοι, στη συνέχεια μιλώντας για τον Πόρο ο κ. Τζωρτζάτος είπε ότι μελετάνε την τοποθέτηση των πλωτών εξέδρων που έχει ανάγκη ο Πόρος ενώ θα γίνει και οικοπεδοποίηση της προβλήτας του λιμανιού έτσι ώστε να μπορέσουν να πάρουν άδεια για δόμηση για να χτιστεί ένα κτίριο που θα είναι καμάρι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, και το οποίο θα έχει τουαλέτες, κυλικείο, χώρους υποδοχής των επισκεπτών αλλά θα δίνεται και η δυνατότητα ενοικίασης γραφείων για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μηχανάκια. Στο ίδιο κτίριο θα υπάρχουν και μπάνια για την εξυπηρέτηση όσων έχουν σκάφος.
Αμέσως μετά το τέλος της παρουσίασης του τεχνικού προγράμματος ο κ. Τζωρτζάτος απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Στην συνέντευξη παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος όπου αναφέρθηκε στην πολύ επιτυχημένη παρουσία της Κεφαλονιάς στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Expo 2014.
Ακούστε όλη τη συνέντευξη Τύπου
00:00
00:00

1-DSC08432-001
1-DSC08435

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου