Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

To Θερμό μήνυμα του αντιδημάρχου Ευάγγελου Κεκάτου για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό

ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΦΩΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Είναι γεγονός ότι τίποτα στον κόσμο δεν είναι πιο ισχυρό από το «παιδικό χαμόγελο», το «αθώο βλέμμα των μικρών παιδιών» ή την ικανότητα των παιδιών να «ονειρεύονται» !
Αυτές τις «παιδικές ιδιότητες» είχαμε ως «κεντρικό στόχο», όταν σχεδιάζαμε, στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Νησιού μας, για τις Άγιες Μέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, ένα διαφορετικό χωριό στο κέντρο της πόλης, που θα είχε την ιδιότητα να αναδείξει το δικαίωμα των παιδιών μας να γιορτάσουν, να χαρούν, να παίξουν, να ονειρευτούν, να γίνουν πρωταγωνιστές στο μαγικό κόσμο τους ……και να παρασύρουν μεταφορικά και όλους εμάς τους μεγάλους, έστω για λίγο, μαζί τους !

Η «Ισχυρή Κεφαλονιά, λοιπόν, που εκφράζεται στο θεσμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κεφαλονιάς «ΚΕΔΗΚΕ», ανέλαβε να κάνει το «όνειρο….. πραγματικότητα» και χρησιμοποίησε τα πιο σπάνια εργαλεία δημιουργίας, που ακούνε στο όνομα «ευαισθησία», «ειλικρίνεια», «συγκίνηση» , «φαντασία» και έσκυψε με ενδιαφέρον, προσοχή, επιμέλεια και φροντίδα, συνεργαζόμενη με όλους όσους επιθυμούσαν να συστρατευθούν σε ένα ονειρικό ταξίδι, που θα πλαισίωνε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Αργοστολίου με όλα τα ονειρικά στολίδια της παιδικής εορταστικής επιθυμίας.
Και έφθασε η μεγάλη βραδιά, το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, που μέριασαν οι κουΐντες της μιζέριας, της προχειρότητας , του δήθεν και ως πεντάμορφη νεράιδα, η συμπατριώτισσά μας Μαρία Μπεκατώρου, με το μαγικό ραβδί της άγγιξε το Δέντρο της πλατείας και άναψε το φως των Γιορτών και γέμισε η ψυχή όλων μας από την εορταστική αύρα, όπου χορωδίες, φιλαρμονικές και μαντολινάτες συνέθεσαν το καλειδοσκόπιο του ονείρου, που προσκαλεί τον Άγιο Βασίλη να προσφέρει χαρά, δώρα, γέλιο και ελπίδα.
Και τι δεν είχε αυτή η «μαγική πλατεία» ! Χιόνι, έναστρο ουρανό, παιγνίδια, τραινάκια, τραμπολίνα, στολίδια, γεφυρούλες, φωτεινά σπιτάκια, διαδρόμους χαράς, τάρανδους, δώρα, γλυκά και παντού «παιδικά χαμόγελα» !
Αυτόν τον τρόπο επιλέξαμε, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης και όλοι εμείς, που η κοινωνία τίμησε με την επιλογή της και αποτελούμε τη «Δημοτική Αρχή» του Νησιού, να εκφράσουμε τις πιο «εγκάρδιες ευχές μας προς μικρούς και μεγάλους για τις Γιορτές».
Όλα αυτά βέβαια δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, αν δεν υπήρχε ένας Πρόεδρος που να λέγεται «Άγγελος», να προσφέρει το «μαγικό ραβδί» στην όμορφη νεράιδα «Μαρία» !
Χρόνια Πολλά, με Υγεία και Δημιουργία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου