Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΣΕ ΛΗΞΟΥΡΙ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

Σήμερα ο κ. Γεώργιος Καλούδης μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ζακύνθου Κώστα Τσιριγώτη, επισκέφθηκε το Ληξούρι και το Αργοστόλι, στο Ληξούρι ειδικότερα για συμπαράσταση στους σεισμοπαθείς. Στο Ληξούρι βρέθηκαν σε δύο συσκέψεις που είχε προκαλέσει ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Παρίσης για τη στέγαση –σίτιση και την προσωρινή φοίτηση των μαθητών του Ληξουρίου της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέχρι την επισκευή των κτηρίων που υπέστησαν ζημιές. Επίσης παραβρέθηκαν σε μια σύσκεψη της επιτροπής πολιτικής προστασίας και συναντήθηκαν με κατοίκους του Ληξουρίου.
Διαπίστωσαν ότι οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες. Οι αιτήσεις των πολιτών για διενέργεια αυτοψίας και ελέγχων είναι πάρα πολλές και γι΄ αυτό θεωρούμε ότι :
α) Τα τμήματα του τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, από κάθε νησί μας , θα μπορούσε να στείλει αντιπροσωπεία πολιτικών μηχανικών για να συμβάλλουν στη γρήγορη καταγραφή των ζημιών.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΑ?/

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΠΡΕΣΣ
 
                                                                            
 
 
Είναι εμφανής ο κίνδυνος που υπάρχει πλέον στο έργο του Χάρακα. Το ρήγμα μετά τον σεισμό της 26ης  Ιανουαρίου καθημερινά μεγαλώνει... Ποιος θα ρισκάρει την ζωή του δουλεύοντας πάνω από μία χαράδρα που συνεχώς μεγαλώνει?
 Ίσως γίνει νέα χάραξη του δρόμου, τούνελ ή έστω ένας παρακαμπτήριος πάνω από το βουνό... Θα χρειαστεί νέα μελέτη, αυτό είναι σίγουρο... Λέγοντας άλλη μελέτη, θα χρειαστούν χρόνια (3 τουλάχιστον) ώστε να εκπονηθεί... Αν σταματήσει τελείως το έργο , η Έρισσος θα έχει σοβαρό πρόβλημα τους καλοκαιρινούς μήνες.. Δεν υπάρχει δρόμος αρκετά μεγάλος για να διασταυρωθούν δυο μεγάλα φορτηγά στην πάνω Έρισσο... Μέσα στα Κομητάτα ή μέσα στο Νιοχώρι??
 Χώρια που ο άλλος δρόμος (Καλόν Όρος ή Κάμπος Ανάληψης) για κάνα δύο χιλιόμετρα είναι σκέτο χώμα και φεύγει με τις βροχές.. Να σου υπενθυμίσουμε πως, και οι δυο αυτοί δρόμοι, δεν έχουν κίτρινη διαγράμμιση, αλλά και ούτε τα "μάτια της γάτας"..  
 Η Περιφέρεια πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα , να γίνει εκτίμηση της κατάστασης και αποφάσεις για το τι γίνεται από δω και πέρα.
 ΗΔΗ  Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΜΗΝΑ!

ΗΜΕΡΑ ΤΗς ΖΑΚΥΝΘΟΥ

http://imerazante.gr/2014/01/30/77548
Επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Βρέθηκε η... Ελληνίδα Μέρκελ στην... Κεφαλλονιά! (

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Βρέθηκε η... Ελληνίδα Μέρκελ στην... Κεφαλλονιά! (PHOTOS)
Αν κάποιος παρακολουθούσε το απόγευμα, το ρεπορτάζ της ΔΤ για το σεισμό της Κεφαλονιάς, χωρίς φωνή, σίγουρα έμενε να αναρωτιέται αν η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μέρκελ, πήγε στην Κεφαλονιά για... συμπαράσταση στους σεισμόπληκτους.Βλέπετε... μία από τις γυναίκες του νησιού που μίλησαν κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, έμοιαζε με την κυρία Μέρκελ σαν... δίδυμη αδερφή της!

απίστευτα πράγματα,,στο νησι μας -ο σεισμός άνοιξε στα δύο τη κεφαλλονιτικη γη

Νέο συγκλονιστικό βίντεο μέσα από το ρήγμα στους Σουλλάρους

Απίστευτο ο σεισμός άνοιξε στα δύο τη γη στους Σουλλάρους! [video]

αναδημοσίευση απο  το http://www.portoni.gr
πατήστε τον άνω σύνδεσμο ,,να δείτε και το βίντεο
Στα δύο άνοιξε η γη στην Κεφαλονιά λίγο έξω από το χωριό Σουλλάροι μετά τον σεισμό των 5,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ της περασμένης Κυριακής.
Η καμέρα του MEGA κατέγραψε μοναδικές εικόνες του ρήγματος μήκους σχεδόν τριάντα μέτρων που δημιουργήθηκε στο σημείο.
Οι γεωλόγοι του υπουργείου Περιβάλλοντος που εξέτασαν το ρήγμα εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί για τη δημιουργία τυχόν περαιτέρω προβλημάτων αφού εκτίμησαν ότι αποτελεί φυσιολογικό φαινόμενο μετά από έναν τόσο ισχυρό σεισμό.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥς ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΥς

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ??..

.ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ...ΟΤΑΝ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 365....
.ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ...


 Γρηγόρης Φιλιππάτος  στην τοποθεσία Sámi
Επειδη δεν θα γινει τελικα "λευκη εβδομαδα" οι κεφαλλονιτες προτοπορησαν και δημιουργησαν την "μετασεισμικη ευδομαδα"

Ελεος με τις φήμες!

Εκκενώθηκε το ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ επειδή κρίθηκε ακατάλληλο και όχι ότι έρχεται ο.. αρμαγεδών!

Ελεος με τις φήμες! Εδω και ώρα έχουμε ανακοινώσει την εκκένωση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου και ενώ γράψαμε τους λόγους, κάποιοι ηλίθιοι χρησιμοποιούν την πληροφορία μας ότι τάχα έρχεται μεγάλος σεισμός. Ο μοναδικός σεισμός που έρχεται ειναι αυτός του κρανίου τους.
=====
το δημοσιευμα στο kefaloniapress γράφει : 
Ο δευτεροβάθμιος έλεγχος των αρμόδιων Υπηρεσιών έβγαλε ακατάλληλο το ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ληξουρίου μάλλον λόγω στατικότητας.

Σε αναμονή να δοθεί η επίσημη εντολή από το Υπουργείο. Εν τω μεταξυ εχουν αρχίσει οι διαδικασίες μεταφοράς στο Νοσοκομείο Αργοστολίου των δέκα ασθενών του ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ.

Οι Κεφαλλονίτες έχουν χιούμορ..

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ,,ΑΠΟ http://nonews-news.blogspot.gr

Εξέδωσαν οδηγίες προστασίας, σε περίπτωση σεισμού…


crimenet.gr

Παρά την τραγωδία που πέρασαν αυτές τις μέρες και παρά την αγωνία που ζουν καθημερινά, οι Κεφαλονίτες δείχνουν ότι δεν χάνουν το χιούμορ τους.

Δείτε τις...
οδηγίες που έφτιαξαν σε περίπτωση σεισμού

ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΑΣ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΕς


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ‏

30-1-2014



Σήμερα ο κ. Γεώργιος Καλούδης μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ζακύνθου Κώστα Τσιριγώτη, επισκέφθηκε το Ληξούρι και το Αργοστόλι, στο Ληξούρι ειδικότερα για συμπαράσταση στους σεισμοπαθείς. Στο Ληξούρι βρέθηκαν σε δύο συσκέψεις που είχε προκαλέσει ο Περιφερειάρχης Κεφαλονιάς κ. Παρίσης για τη στέγαση –σίτιση και την προσωρινή φοίτηση των μαθητών του Ληξουρίου της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέχρι την επισκευή των κτηρίων που υπέστησαν ζημιές. Επίσης παραβρέθηκαν σε μια σύσκεψη της επιτροπής πολιτικής προστασίας και συναντήθηκαν με κατοίκους του Ληξουρίου.
Διαπίστωσαν ότι οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες. Οι αιτήσεις των πολιτών για διενέργεια αυτοψίας και ελέγχων είναι πάρα πολλές και γι΄ αυτό θεωρούμε ότι :

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ


 
                  Αργοστόλι, 30-01-2014
 
Τα φώτα της δημοσιότητας κοντεύουν να κλείσουν. Ο κ. Σαμαράς ήρθε, είδε και έφυγε. Οι Κεφαλονίτες όμως ακόμα δεν πήραν μια υπεύθυνη απάντηση.
Πόσο ακόμα πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε το πώς και το πότε  θα αποζημιωθούν οι συντοπίτες μας που έχουν υποστεί ζημιές από το σεισμό;
Και αλήθεια, τι μέριμνα θα λάβει η δημοτική αρχή ώστε να αποκατασταθεί ο δρόμος του Χάρακα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και να υπάρχει ασφαλή πρόσβαση στα χωριά της Ερίσου;
Είναι αρκετά τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός. Ας προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες αυτών άμεσα και αποτελεσματικά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αργοστόλι, 30-01-2014
 
 
Καλούμε τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης, κ. Σωτήριο Κουρή,  να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού.
 
Ο Πρόεδρος

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΑΡΙς
Χουά χα χα χα χα χα χα χα. Άκου εικόνα θλίψης η απλότητα!!!!! (Σαν εικόνα κρίνω όχι σαν αντιπροσώπους διακυβέρνησης και πολιτικής). Μάλλον έχεις ξεφύγει ρε «πατρινάκι»… Στην εκκλησιά πηγαίνεις (άμα πηγαίνεις), για να δείς το δεσπότη με τη μήτρα του τα χρυσά του και τσου πολυελαίους, ή για να ακούσης τη λειτουργία? Άντε γιατί θα μας ξεκαραφλιάσεις. Την άλλη φορά να ντύσουμε τον ένα τσάρο, τον άλλονε Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και να τσου βάλουμε στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ! Είπαμε να μας κουνάει ο σεισμός από το λαιμό και κάτου μονάχα. Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα. σεΕΙΚΟΝΕΣ....ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΠΟΥΤΙΝ !!! [ video ]
Ψιλοπράγματα «πέσανε» αγαπητέ μου. Όσα και στο «πάμε στοίχημα», άλλωστε εκεί επενδύθησαν. Παμεστοιχημάτος Αριστείδης. π.Ν.Κ. Χουά χα χα χα χα χα χα χα. σε ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗς ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
ΚΑΙ  ΑΠΟ  ΤΟΝ ΔΡΟΜΕΑ,,!ΤΟ  ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ,,,, ΠΟΥ  ΔΕΙΧΝΕΙ  ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΗΤΗ
Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Νέος σεισμός εγένετο εις την Κεφαλληνία Χρόνια τον αναμέναμε να σπάσει την ανία. Ο κόσμος σε κατάσταση βρέθηκε πανικού και μερικοί ετάζανε λαμπάδες του Χριστού. Με το ‘να χέρι ο γείτονας έκανε το σταυρό του με τ’ άλλο του εμούτζωνε αλλόφρων το θεό του. Από τηλεοράσεως βγήκαν ανακοινώσεις και βαρυσήμαντες πολλές εγίνανε δηλώσεις. Πρώτοι απ’ όλους μίλησαν οι δημοσιογράφοι που είναι σε όλα ειδικοί κι άριστοι σεισμογράφοι. Εγράψανε διάφοροι μας δώσαν εξηγήσεις διαβάσαμε κι ακούσαμε άπειρες αναλύσεις. Από παντού κατέφθασαν, γεωλόγοι σεισμολόγοι μακρόχρονα συμβούλια έκαναν στ’ Αργοστόλι. Καθένας τους εξέφραζε μία αντιγνωμία πως εξελίσσετε ο σεισμός και ποια είν’ η αιτία. Κι ο κόσμος που ανησυχεί, θαρρεί πως κάνουν γλέντι κι ελπίδα εναποθέτουνε στον Άκη τον Τσελέντη. Πολλά ανακοινώθηκαν απ’ όλα τα υπουργεία πως εκινητοποίησαν ως και τη ναυτιλία . Όπως καταλαβαίνετε η κάλπη πλησιάζει και έθιμο είναι παλιό… ότι, όποιος θέλει τάζει… Φίλοι μην σε ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕ PRONOI KEFALONIAS ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: «ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ»


Έληξε η περιοδεία στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Με όλους τους Πολιτευτές, τον Τομεάρχη και τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής, επισκέφθηκε περιοχές και του Αργοστολίου και του Ληξουρίου, όπου κατεγράφησαν ιδιαίτερες ζημιές. Επισκέφθηκε, επίσης και τα δύο νοσοκομεία του νησιού, όπως και το Λιμεναρχείο Αργοστολίου

Μετά από σύσκεψη με τους ΑΝΕΛ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ήμασταν εδώ, με ουσιαστική παρουσία. Καταγράφοντας και ακούγοντας τον κόσμο.

Με άδεια χέρια ο κ. Σαμαράς στην κτυπημένη από τον εγκέλαδο Κεφαλονιά!

ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Δωρεάν κρατική αρωγή και όχι δάνεια ζητούν οι πληγέντες!
 Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην τραυματισμένη από τους σεισμούς Κεφαλονιά, αποδείχτηκε πως ήταν μια καλοσχεδιασμένη προσπάθεια του κυβερνητικού επιτελείου για την αναβάπτιση  του μνημονιακού  κ. Σαμαρά στην « κολυμβήθρα της τραγωδίας του νησιού μας» και την επικοινωνιακή προβολή ενός φιλολαϊκού και ευαίσθητου προσωπείου.
 Αυτό υποδεικνύει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν έλαβε καμμία ουσιαστική  δέσμευση για το χρονοδιάγραμμα, το είδος και την ποσότητα της κρατικής βοήθειας που απαιτείται για την αποκατάσταση των νοικοκυριών, των κτιρίων δημόσιων και ιδιωτικών, των επιχειρήσεων, και των υποδομών.

Να απαντήσουν στον The Guardian αυτοί που μας κυβερνούν

Να απαντήσουν στον The Guardian αυτοί που μας κυβερνούν
Σε τίτλο της η ηλεκτρονική έκδοση της Βρετανική εφημερίδας The Guardian αναφέρει 7 τραυματίες από το σεισμό της Κεφαλονιάς:
Seven injured in earthquake
on Greek island of Kefalonia
Κάποιος από αυτούς που κυβερνούν αυτό τον τόπο θα πρέπει, με τη μέγιστη δυνατή προβολή στο Βρετανικό τύπο, να απαντήσει και να διαψεύσει. Η πολιτική της στρουθοκαμήλου  που ακολουθείται, εδώ και πολλά χρόνια, η πολιτική του "δε συμφέρει να μιλάμε για τέτοια θέματα", δεν αποφέρει. Γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει ακυρώσεις, μετά το σεισμό, για κρατήσεις της καλοκαιρινής περιόδου.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟς ΑΡΙς

 σχόλιο:


  1. …«Για άλλη μια φορά ένα αναμενόμενο φυσικό φαινόμενο μας φέρνει αντιμέτωπους με χρόνιες ελλείψεις στα έργα υποδομής, στη συντήρηση των δημόσιων κτιρίων και στην εγκατάλειψη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς». χα χα χα χα χα χα χα.
    Και τόσο καιρό στη Νομαρχία τι προσπάθειες έκανε?
    Έχω την εντύπωση ότι τάιζε τα περιστέρια. Μπορεί να είμαι και λάθος, αλλά εκειά τα περιστέρια τση Νομαρχίας ήτανε πάντα τετράπαχα. Τυχαίο ήτανε???
    Ας μας γράψει τις κινήσεις της γι΄αυτά τα θέματα να αλλάξω γνώμη, μπορεί να είμαι και ανενημέρωτος, μπορεί.

ΑΝΑΣΑ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Κ. πρόεδρε,
Έχοντας υπ όψη τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην Κεφαλονιά εξ αιτίας του σεισμού της 26ης Ιανουαρίου,
Έχοντας υπ όψη ότι από την επίσκεψη του πρωθυπουργού ουδέν σαφές προέκυψε για την προοπτική αντιμετώπισης των προβλημάτων,
 Έχοντας υπ όψη ότι η ΠΙΝ επωμίζεται μεγάλο βάρος μετά και την σχετική δήλωση του κ. Σαμαρά «..πρώτα η περιφέρεια και μετά θα δούμε»
Έχοντας υπ όψη την δεινή οικονομική θέση της ΠΙΝ λόγω των μνημονιακών περικοπών,
Και επειδή όλα τα παραπάνω προκαλούν εύλογες απορίες και αμφιβολίες για το είδος και την ποσότητα της βοήθειας που θα λάβουν οι συμπολίτες μας,
Σας καλώ να προχωρήσετε στην έκτακτη (και με τηλεδιάσκεψη) σύγκληση του ΠΣ προκειμένου να συζητήσουμε για το πρόγραμμα δράσης της ΠΙΝ και τις επείγουσες και απαραίτητες ενέργειες.

Αργοστόλι,30/01/2014                          Θεόδωρος Γαλιατσάτος
                                                               Περιφερειακός σύμβουλος

                                                               Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α    

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΕΡΡΩΣΟ



Οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν την φωτιά και 
ως τόπο κοινωνικής συνάθροισης πριν από εκατοντάδες χιλιάδες έτη
Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ  ΕΣΤΙΑ!
Το αρχαιότερο εύρημα κοινωνικής συνάθροισης γύρω από μια φωτιά ανακάλυψαν αρχαιολόγοι σε μια σπηλιά στο Ισραήλ. Η εστία φωτιάς γύρω από την οποία κάθονταν οι μακρινοί μας πρόγονοι έχει ηλικία 300 χιλιάδων ετών και δημιουργεί νέα δεδομένα για την ανάπτυξη των κοινωνικών δεσμών του ανθρώπου.

Η ανακάλυψη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!!!!!!!

ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ: “ΤΕΡΜΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ! ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ! ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΤΑΤΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟ!” – “ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΛΑΙΕΙ, ΠΟΝΑΕΙ!” (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)
http://www.makeleio.gr/?p=54126 

O Δημαρχος Κεφαλονιάς στην εκπομπή της Μαρίας και του Φώτη - "Οι καλοι φίλοι στην ανάγκη...
inkefalonia.gr
ΠΟΙΟς 5,9ΡΗς!!!!!!!!?????????
6,5 σεισμός μεγέθους στην Ελλάδα το απόγευμα της Κυριακής. Ο σεισμός ακολουθήθηκε από ισχυρούς μετασεισμούς. 6,5 σεισμός μεγέθους στην Ελλάδα, αισθάνθηκε στην Αθήνα. Ο σεισμός ακολουθήθηκε από αρκετές ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις και προκάλεσε σημαντικές ζημιές επειδή ήταν ρηχή, 16 έως 24 χιλιόμετρα



Οι πατρινοί ποδηλάτες "χόρεψαν" με τα ρίχτερ στην Κεφαλλονιά!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ  http://cycling-gr.blogspot.gr/2014/01/blog-post_29.html#more


Οι πατρινοί ποδηλάτες "χόρεψαν" με τα ρίχτερ στην Κεφαλλονιά!

Eχοντας ζήσει τον τρόμο των ρίχτερ επέστρεψε από την Κεφαλλονιά η αποστολή του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών, που βρέθηκε στο νησί επί τριήμερο για μια μικρή προετοιμασία ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Πήραν μέρος οι εξής αθλητές: Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος - Σερέτης, Ανδρέας Γκότσης, Ηλίας Καραγιάννης, Κωνσταντίνος Κατσαΐτης, Αθανάσιος Παπαγεωργίου, Χρήστος Τζιμογιάννης, Κωνσταντίνος Φραμπίτσης, Παύλος Χαλκιόπουλος, Παναγιώτης Χριστόπουλος, Αλέξανδρος Σχοινάς.

ΝΕΑ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ

ANTEΞAME 6 ...KAI ΠΛEON PIXTEP

ANTEΞAME 6 ...KAI ΠΛEON PIXTEP
ME ENTOΛH πρωθυπουργού στους υπουργούς παράταση 3 μηνών για φορολογικές δηλώσεις-οφειλές και 1 μήνα για IKA διαβάστε περισσότερα

ΛΟΙΠΑ  ΘΕΜΑΤΑ!

45χρονη αλλοδαπή μητέρα 3 παιδιών βρέθηκε στη Σκάλα με μιά σφαίρα στο κεφάλι
Μιά 45χρονη αλλοδαπή μητέρα τριών παιδιών βρέθηκε νεκρή χθες το πρωί στη Σάμη, χτυπημένη από σφαίρα πυροβόλου όπλου στο κεφάλι.
Σύμφωνα, με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα από την Αλβανία, χθες το πρωί μπήκε στο μπάνιο και αμέσως μετά ακούστηκε ο εκκωφαντικός κρότος ενός πυροβολισμού.
Αμέσως, έτρεξαν στο μπάνιο ο 15χρονος γιος της και ένας φίλος του που φιλοξενούνταν στο σπίτι, οι οποίοι αντίκρυσαν το τρομακτικό θέαμα της νεκρής γυναίκας με ένα 38άρι περίστροφο, δίπλα στο σώμα της. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αυτοκτονία.
Αμέσως ενημερώθηκαν ο 75χρονος Σαμικός σύζυγός της και το Α.Τ. Σάμης, το οποίο διενεργεί την προανακριση για το συμβάν.
O 75χρονος σύζυγος της 45χρονης, συνελήφθη με την κατηγορία της κατοχής αγνώστου προέλευσης, μέχρι στιγμής, περίστροφου, το οποίο θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Ερευνών, για να ερευνηθεί.

την ίδια κατηγορία

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟ 
ΚΑΙ   ΝΕΟ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: «ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΩΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ»


Έληξε η περιοδεία στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Με όλους τους Πολιτευτές, τον Τομεάρχη και τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής, επισκέφθηκε περιοχές και του Αργοστολίου και του Ληξουρίου, όπου κατεγράφησαν ιδιαίτερες ζημιές. Επισκέφθηκε, επίσης και τα δύο νοσοκομεία του νησιού, όπως και το Λιμεναρχείο Αργοστολίου

Ο ΣΕΙΣΜΟΣ "53 ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΡΟ,,, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΤΟΥ 2014 ΜΙΑ ΝΕΑ ΙΔΕΑ

 Gerasimos Valsamis κοινοποίησε κατάσταση.

...και μες του σεισμού τα χαλάσματα...γεννήθηκε μια
 ιδέα...ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ την και καταθέστε 
προτάσεις!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εδώ και τώρα!
Τη μεταφορά της έδρας του Τομέα Γεωφυσικής & Γεωθερμίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εργαστηρίου Σεισμολογίας στη Κεφαλονιά!
Διότι:
1. Έχουμε την 1η φυσική Ευρασιατική Θέση της πλέον σεισμογενούς περιοχής.
2. Έχουμε την εμπειρία αντοχής δοκιμασμένων Αντισεισμικων Κατασκευών.
3. Έχουμε και την Υλικοτεχνική και την Πνευματική Υποδομή δεκαετιών (>1/2 αιώνα).
4. Δεν Εχουμε όμως, το "μέσον" για να λαμβάνει, να αξιολογεί και να αξιοποιεί τα FEEDBACK των εμπειριών, έτσι ώστε να γίνουμε το ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ εξαγωγής ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ για όλο το πλανήτη.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου: -για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, με τη συστηματική και συνεπή υποστήριξη των πληγέντων.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου:  τώρα έχουμε όλοι μαζί να διανύσουμε ένα δρόμο ευθύνης για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, με τη συστηματική και συνεπή υποστήριξη των πληγέντων.
Για άλλη μια φορά η Κεφαλονιά δοκιμάζει τις αντοχές της μετά από ένα μεγάλο σεισμό και δεκάδες μετασεισμούς,  με το επίκεντρό τους να βρίσκεται σε μικρό εστιακό βάθος και κάτω από κατοικημένες περιοχές της Παλλικής. Για άλλη μια φορά τα ήδη επιβαρυμένα από την πολιτική της λιτότητας των τελευταίων χρόνων νοικοκυριά καλούνται να αντιμετωπίσουν ζητήματα επιβίωσης. Για άλλη μια φορά ένα αναμενόμενο φυσικό φαινόμενο μας φέρνει αντιμέτωπους με χρόνιες ελλείψεις στα έργα υποδομής, στη συντήρηση των δημόσιων κτιρίων και στην εγκατάλειψη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.