Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Δήμος Κεφαλονιάς: Απάντηση στους κατοίκους της Σκάλας για τον πεζόδρομο

Δήμος Κεφαλονιάς: Απάντηση στους κατοίκους της Σκάλας για τον πεζόδρομο


Σχετικά με το έργο «Διαμόρφωση Κοινοχρήστων Χώρων Τοπικής Κοινότητας Σκάλας» και σύμφωνα με ερωτήσεις που τέθηκαν από τους κατοίκους όπως ότι το έργο έχει πολλές κακοτεχνίες, δεν ακολουθεί την τεχνική μελέτη, ότι οι κυβόλιθοι που έχουν ήδη τοποθετηθεί δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που περιγράφει η μελέτη και έχουν αρχίσει να αποκολλώνται, για τους ποδηλάτες και τα ΑΜΕΑ, ο Δήμος Κεφαλονιάς και η Διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών, σύμφωνα με πληροφορίες, απαντούν σε όλα τα ερωτήματα των κατοίκων της Σκάλας:

Η φιλοσοφία της συγκεκριμένης μελέτης διέπεται από το γεγονός ότι καταργούνται τα πεζοδρόμια και ενοποιείται όλο το πλάτος του δρόμου σε ένα ενιαίο επίπεδο. Μία απλή σύγκριση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την εκτέλεση του έργου σε σχέση με αυτή που προϋπήρχε, καταδεικνύει περίτρανα την τεράστια βελτίωση των συνθηκών προσβασιμότητας για τα ΑΜΕΑ.
Η λογική απαίτηση των κατοίκων να εφαρμοστεί πιστά η μελέτη του έργου φανερώνει πλήρη άγνοια για τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά την εκτέλεση ενός έργου και την προσπάθεια της Υπηρεσίας και της Προϊσταμένης Αρχής για επίλυσή τους σε συνεργασία με τον Ανάδοχο στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του έργου.
Στη συνέχεια ο Δήμος και οι Τεχνικές Υπηρεσίες τονίζουν ότι ο χρόνος υποβολής της αναφοράς τους (30-12-14) είναι άξιος απορίας αφού η έναρξη των εργασιών διάστρωσης των κυβολίθων τοποθετείται χρονικά περίπου το Μάιο του 2014 χωρίς να έχουν διατυπωθεί από τους κατοίκους του οικισμού ενστάσεις ως προς την ποιότητα του έργου, του οποίου άλλωστε η μελέτη ήταν γνωστή από το 2011 οπότε και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιοτου Δήμου Κεφαλονιάς.
Κλείνοντας με αφορμή τη σχετική αναφορά των κατοίκων του οικισμού η οποία θέτει θέματα που αφορούν τα ΑΜΕΑ, τονίζεται ότι θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να γνωστοποιηθούν οι ενέργειες των επιχειρηματιών του οικισμού για την αναβάθμιση του συνολικού επιπέδου εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος 
ΔΕΙΤΕ  ΠΑΛΙΕς ΑΝΑΡΤΗΣΕΙς
.ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ,,ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ  ΑΡΧΙΣΕ  ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΤΕ!!!!  Στα πλαίσια της τακτικής ενημέρωσης του κοινού για θέματα διαμόρφωσης κοινοχρήστων χώρων σας πληροφορούμε ότι, την Δευτέρα , 13 Ιανουαρίου 2014, ξεκίνησαν οι εργασίες του Έργου Διαμόρφωσης Κοινοχρήστων Χώρων της Τοπικής Κοινότητας Σκάλας, κόστους 999.929 euro. Το συγκεκριμένο έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (75%) και από Εθνικούς Πόρους (25%). Στην Δημοτική Ενότητα Ελειού – Πρόννων, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πάστρας , ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης του προαύλιου χώρου του Γυμνασίου – Λυκείου Πάστρας  και ταυτόχρονα υλοποιήθηκαν όλες οι εργασίες συντήρησης της κτηριακής εγκατάστασης. Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίας Ειρήνης, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης (δύο δρόμοι) και τσιμεντόστρωσης (ένας δρόμος). Διαβάστε περισσότερα » ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:
»

Copy and WIN : hhttp://bit.ly/copynwin

ΚΑΙ  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου