Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ 8Η ΜΑΡΤΗ - Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς Ιθάκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          τιμώντας την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στηρίζει την εκδήλωση της Ομάδας Γυναικών Αργοστολίου (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας - Ο.Γ.Ε) που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μάρτη και ώρα 6:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο.
  Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης,
            Τιμάμε της ράφτρες και τις φάντρες των κλωστοϋφαντουργιών της Νέας Υόρκης που στις 8 Μάρτη του 1857 ύψωσαν το ανάστημά τους και διεκδίκησαν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας (10ωρη εργασία αντί για 16ωρη, ίση αμοιβή με τους άνδρες συναδέλφους τους, κατάργηση της παιδικής εργασίας και εκμετάλλευσης κ.α).
Η κινητοποίηση πνίγηκε στο αίμα, άνοιξε όμως τον δρόμο για τις κινητοποιήσεις των γυναικών της εργατικής τάξης και τις διεκδικήσεις τους στο πλάι του εργατικού ταξικού κινήματος.

            Σήμερα, 158 χρόνια μετά, οι διεκδικήσεις των γυναικών εργατριών παραμένουν επίκαιρες όσο ποτέ, τη στιγμή που η πολιτική της Ε.Ε και οι πιστοί υπηρέτες της (Κυβέρνηση, Δήμος, Περιφέρεια) επιχειρεί να επιβάλλει στις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων «λιτό βίο», σφαγιασμό του επιδόματος μητρότητας, των προληπτικών εξετάσεων για τη γυναίκα, εργοδοτική τρομοκρατία σε περίπτωση εγκυμοσύνης, επισφαλείς σχέσεις εργασίας, ξήλωμα των κοινωνικών υπηρεσιών για παιδιά και ηλικιωμένους που έχουν σαν αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση των γυναικών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
            Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, καλεί τις γυναίκες εργαζόμενες, άνεργες, αυτοπασχολούμενες, αγρότισσες, συνταξιούχες, μέλη σωματείων ή μη, να δώσουν μαζικό αγωνιστικό παρών στην εκδήλωση της Ομάδας Γυναικών Αργοστολίου, τιμώντας την 8η Μάρτη.
            Επίσης, καλεί τις γυναίκες να δυναμώσουν το ταξικό εργατικό κίνημα με τη συμμετοχή τους στα σωματεία τους και  το γυναικείο ταξικό κίνημα στο νησί, μέσω της συμμετοχής τους στις Ομάδες Γυναικών Αργοστολίου και Ληξουρίου (μέλη της Ο.Γ.Ε).
            Καλεί τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων να καταργήσουν με τη δράση τους τη διπλή ανισοτιμία που βιώνουν στον καπιταλισμό και να «διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει και που τους στερούν Ε.Ε και κυβερνήσεις»!


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΚΚΙ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                     ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                    ΖΙΑΝΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ


            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου