Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Η έλλειψη κουρλαμάδας φταίει…

απο τον καλό Ομηριστή δικτυακο φίλο Σπύρο Ροκκο



Η έλλειψη κουρλαμάδας φταίει…

Έκατσα λοιπόνε έδεκει απά στο κάστρο τση ιδιαίτερης πατρίδας μου και έγλεπα τσι ομορφιές των τοπίωνε ολόγυρα, αυτώνε που σου ανεβάζουν το πνεύμα και σε κάνουνε θεόκουρλο το πανάρχαιο γνώρισμα των ανθρώπων ετουτουνού του νησιού μα και του δίπλα, που μας έκαμε για χιλιετίες να προκόβουμε μέσα σε όλες τσι αντίξοες συνθήκες των εκάστοτε εποχώνε.
Το φιλοσοφούσα το λοιπόνε και έψαχνα να έβρω τι φταίει τώρα και βρισκόμαστε τελματωμένοι και δε μπορούμε να βγάλουμε άκρη, αλαλιασμένοι από τσι παλινωδίες (για να μη πω κάτι άλλο), διοικούντων και μη.
Τι μας έκανε διαφορετικούς λέω και δε μας την έβγαινε κανείς ότι και να γινότανε γύρω μας?
Και κατάληξα:
Η κουρλαμάδα! Εκφυλιστήκαμε λοιπόνε, βρισκόμαστε σε παρακμή τση κουρλαμάδας μας, γίναμε ραμολιμέντα χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι!

Έχει δει κανείς ραμολιμέντο να προκόβει? Ποτέ!
Οι Θιακοκεφαλλονίτες είχαμε το πρώτο “βάρεμα” από τον Οδυσσέα σα “Μεγάθυμοι” το οποίο εκφυλίστηκε και για κάποιους αιώνες σχεδόν ραμολιμεντάραμε  και πέσαμε στην αφάνεια μέχρι που πλακώσανε κατά το 1300μχ. κάτι μετανάστες κουρλοί σα τσου Ραζήδες (Λουκάτοι, Μαπάτοι, Γαλιατσάτοι, Μαρκάτοι) και εκεί απά τσι αιμομιξίες προέκυψε αυτή η ιδιαίτερη πάστα ανθρώπου του Μεγαθυμόκουρλου, και δε μας παράβγαινε, ούτε φυσικά μας κόλλαε κανένας!
Έκατσα λοιπόνε επισταμένως, το έψαξα και έβρηκα την Κουρλανδία (δε κάνω πλάκα) πρώην Δουκάτο τση Βαλτικής πατρίδα των κουρλώνε.
Αρκεί να δείτε καταγωγές:
Ανεξαρτητογερμανοπωλονικορωσικολετονικό και δε ξέρω τι άλλο ακόμη κρατίδιο!
Και το σπουδαιότερο πατρίδα των Ραζήδων και λοιπώνε…
 Ήρτανε έδεπα οι ανθρώποι, είδανε ίδια φάρα και αναγάλλιασε η ψυχή τσου. Κάτσανε και δια τση επιμιξίας ανεβάσανε πνευματικά και τη δική τους τη φυλή μα και τη δική μας πολύ περισσότερο!
Και τώρα τι μας τα λες ετούτα θα πει κάποιος, εδώ εμείς πνιόμαστε, λύση θέλουμε.
Έ αυτό κάνω και εγώ:
Προτείνω να γίνουνε έκτακτα Δημοτικά συμβούλια για τη πρόσκληση 40 τουλάχιστον πολυμελών και απόρων οικογενειών εκ Κουρλανδίας με τη παροχή κάθε δυνατής βοήθειας προς αυτές, έτσι ώστε σιγά – σιγά να ανεβάσουμε την κουρλαμάδα μας όπως παλιά που τείνει προς εξαφάνιση και δια αυτής της οδού θα επέλθει αποδειγμένα η πρόοδος.
Τσι περισσότερες δε οικογένειες να τσι εγκαταστήσουμε έδεπα στην Έρισσο γιατί το κακό τση ραμολιμεντοποίησης δεν έχει άκρη κατά δω μηδενός εξαιρουμένου.
Αισθάνομαι δε και ευτυχής που υπάρχουνε οι υποδομές για πρώτη εγκατάσταση των εισαγόμενων κουρλών στο συγκρότημα των αναπαλαιωμένων και ανακαινισμένων φυλακών Άσσου, για να βουλώσουνε και τα στόματα αυτουνώνε που έλεεαν γιατί πετάξαμε τα λεφτά μας εκεί μέσα!
Αυτό το έργο είναι που με κάνει να σκέφτομαι ότι κάποιοι άλλοι κάμανε την ίδια σκέψη με μένανε πολλά χρόνια νωρίτερα και με έχει φάει η ζήλια τση πρόβλεψής τσου! Χα χα χα χα.


Ρόκκος Σπύρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου