Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΡΙΣΣΙΑΝΟΙ ,ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ

Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά που έλεε κι ο νόνος μου. Χουά χα χα χα χα χα χα. σε Η γερμανική Βουλή ξεκαρδίζεται με τον Αλέξη Τσίπρα… (video)


2 σχόλια :

  1. Εδώ υπάρχει ένα λάθος στο πρόσωπο του οπλαρχηγού Αθ. Ραζηκότσικα του πρωταγωνιστή της επαναστατικής υπόθεσης Μεσολόγγι και υποβαθμισμένου γενικώς εθνικού ήρωα.
    Δεν πήρε μέρος στη μάχη του Πέτα υποστήριξε όμως οικονομικά αλλά και με προμήθειες το εκστρατευτικό σώμα των Ελλήνων και ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τον «πρίγκιπα» Μαυροκορδάτο οχυρώθηκε στο Μεσολόγγι και κατόρθωσε να αποτρέψει την κάθοδο του Τουρκοαιγυπτιακού στρατού προς την Πελοπόννησο διά της νικηφόρου Α΄ πολιορκίας του.
    Στη μάχη του Πέτα απέστειλε σώμα 50 ανδρών με αρχηγό τον Σπ. Πεταλούδη μάλλον ( εξ΄ επιθέτου) πάλι Κεφαλλονίτη. Ο Μαυροκορδάτος ανήκει κατ΄ εμέ στο τμήμα των λαμογιών – ηρώων που πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν, μόνο που οι Νεοέλληνες πολύ εύκολα ηρωοποιούν πρόσωπα γιατί ποτέ δεν έμαθαν την πραγματική τους ιστορία.

    Και αν δε κουράζεστε ένα σχετικό απόσπασμα από τη Βικιπαίδεια:
    …«Ο Μαυροκορδατικός Σπυρίδων Τρικούπης, ο οποίος αργότερα (1827) θα παντρευτεί και την αδελφή του Μαυροκορδάτου, Αικατερίνη, αναφέρει το σημαντικό γεγονός της Τουρκοαλγερινοαιγυπτιακής ήττας στο Βασιλάδι (Μεσολόγγι), παραλείπει όμως, σε αντίθεση με τα έγγραφα των Γενικών Αρχείων του Κράτους, να αναφέρει το όνομα του ηγέτη των Μεσολογγιτών.
    Απ’ την άλλη, ο Μαυροκορδάτος, μετά την ήττα στο Πέτα, όχι μόνο δεν αντιλαμβάνεται την επιτυχία του Ραζηκότσικα, που ουσιαστικά απέτρεψε την πτώση του Μεσολογγίου και τον εγκλωβισμό των προς το νότο υποχωρούντων ελληνικών τμημάτων, αλλά απεναντίας στις επιστολές του προς τον στρατηγό Δυτ. Ελλάδας, Γεώργιο Βαρνακιώτη, αποκαλεί «ξευτελισμένον κόσμον» του Μεσολογγίτες επειδή δεν συμμορφώθηκαν με τις εντολές του. Ταυτόχρονα ο Ραζή-Κότσικας αποστέλλει επιστολή προς τον Μαυροκορδάτο, υποστηρίζοντας το ενδεχόμενο επιτυχούς άμυνας επί των οχυρώσεων του Μεσολογγίου[8], η συγκεκριμένη επιλογή όμως βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετο τον Μαυροκορδάτο, ο οποίος αποκαλεί το σχέδιο της οχύρωσης του Μεσολογγίου «Μωρόν και ανόητον»[9]:
    ...Πόσον με ετάραξεν η διάλυσις του στρατοπέδου του Πλατάνου είναι αδύνατον να σε το περιγράψω, και μάλιστα όταν είδα το μωρόν και ανόητον σχέδιον της οχυρώσεως του Μεσολογγίου, έγινα άλλος εξ’άλλου»...

    Σ.Ρ.

  2. Ωχ ωχ έμπλεξε ο κ. Καππάτος με το Ρισσιάνο για το Ραζηκότσικα!!
    Δεν έχει και άδικο βέβαια και πρόβλημα που κάποιος ιστορικός από την Θιακοκεφαλονιά την ιδιαίτερη πατρίδα μας δεν έχει ασχοληθεί με μια προσωπικότητα που ίσως να είχε αλλάξει προς το καλύτερο την εξέλιξη της απελευθερωτικής επανάστασης των Ελλήνων αν δεν έπεφτε ηρωϊκά κατά την έξοδο του Μεσολογγίου.
    Βέβαια ίσως να ήταν καλύτερα ο ηρωϊκός θάνατός του παρά κάποια δολοφονία όπως του:
    Ο Αντώνης Οικονόμου, Ύδρα (1785)- κοντά στο Άργος (1821), ήταν Έλληνας μικροκαπετάνιος και αγωνιστής του 1821 που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέγερση των Υδραίων παραμερίζοντας τους πρόκριτους και προύχοντες του νησιού. Δολοφονήθηκε από άνδρες του Ανδρέα Λόντου.
    Έτσι τα γράφω γιατί πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά μια και σε γκαστρωμένες μέρες ζούμε πάλε!
    Και ο νοών νοείτω.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου