Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς Ιθάκης

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το ΕΚΚΙ  εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το δεύτερο εργατικό ατύχημα που είχε εργαζόμενος τεχνικός της ΔΕΗ Α.Ε σε εργασία συνεργείου αποκατάστασης βλάβης εργασιών με γερανοφόρο  όχημα. Το ατύχημα από καθαρή τύχη είχε σαν συνέπεια μόνο τον ελαφρύ τραυματισμό του συναδέλφου και δεν εξελίχτηκε σε τραγωδία.
Η εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη μέτρων υγιεινής- ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, η έλλειψη προσωπικού και οι εργολαβοποιήσεις  είναι οι βασικές αιτίες για τα εργατικά ατυχήματα στην ιδιωτικοποιημένη πλέον  ΔΕΗ. Τα πλαίσια της Ε.Ε για την απελευθέρωση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας, η μεγιστοποίηση του κέρδους σε βάρος του κόστους εργασίας αποτελούν το έδαφος για τα παραπάνω.

Το ΕΚΚΙ απαιτεί από την Διευθύντρια της περιοχής της Κεφαλονιάς να δώσει άμεσα την σχετική  έκθεση του τεχνικού ασφαλείας για την πλήρη αποσαφήνιση των συνθηκών του εργατικού ατυχήματος , την οποία αρνήθηκε κατά την παρέμβαση του Προέδρου και μέλους του Δ.Σ του Ε.Κ.Κ.Ι.
Η προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών των εργατικών ατυχημάτων στη ΔΕΗ Α.Ε από την εργοδοσία της εταιρίας, τόσο τοπικά, όσο και πανελλαδικά συνδέεται άμεσα με τη γενικότερη προσπάθεια της εργοδοσίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για επιβολή σιγής νεκροταφείου και φίμωσης της φωνής των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, όπως και με τη λογική της κοινωνικής συναίνεσης και της κοινωνικής υποταγής που προσπαθούν να επιβάλλουν στους εργαζόμενους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Την άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας για τους εργαζόμενους
  • Την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στην καταγγελία του Σωματείου Χειριστών περί ανάκλησης των αδειών χειριστή μηχανήματος έργου στους εργαζόμενους τόσο στη ΔΕΗ, όσο και στο Δήμο.
  • Την επαρκή εκπαίδευση και την πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού (άδεια χειριστή μηχανήματος έργου κ.ά.)

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΚΚΙ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                    ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                     ΖΙΑΝΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου